GENEL - 20 Haziran 2018 Çarşamba 18:23

Fizik profesörünün çirkin paylaşımına SDÜ’den soruşturma

A
A
A
Fizik profesörünün çirkin paylaşımına SDÜ’den soruşturma

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde görevli profesörün bir kullanıcıya yanıt olarak yazdığı çirkin ifadeler bulunan tweet, sosyal medya kullanıcıları ve farklı kesimlerden büyük tepki topladı.

SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde görevli profesörün bir kullanıcıya yanıt olarak yazdığı çirkin ifadeler bulunan tweet, sosyal medya kullanıcıları ve farklı kesimlerden büyük tepki topladı. Kadınlar hakkında çirkin ifadelerin yer aldığı tweet hakkında SDÜ tarafından soruşturma başlatıldı.


Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’ndeki Fizik Bölüm Başkanlığı’nda görevli, Prof.Dr. Ahmet Faruk Özdemir’in kişisel twitter hesabından yaptığı çirkin paylaşım sosyal medyada büyük tepki topladı.



Bir profesöre yakışmayan skandal ifadeler


Prof.Dr. Özdemir’in bir kullanıcının tweet’ine yanıt olarak yazdığı, “Sana bir gerçeği göstereyim. Senin zihniyetindeki kızlar senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul ve lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor. Bir düşün bakalım?” yazılı tweet, birçok kullanıcı tarafından tepki topladı.


Özdemir’e, farklı kullanıcılar tarafından çok sayıda tepki yanıtı verilince, twitter hesabını takipçileri dışındakilere kapatarak, korumalı şekle çevirdi.


Diğer yandan, konunun sosyal medya ve farklı kanallar üzerinden SDÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı’ya iletilmesi sonrasında, üniversitenin resmi web sayfası ile resmi twitter hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yapıldı.



SDÜ, o akademisyen hakkında soruşturma başlattı


Yapılan açıklamada, tepki toplayan tweet’i atan Özdemir hakkında soruşturma açıldığı belirtilerek ‘Kamuoyuna duyuru’ başlığıyla şu ifadelere yer verildi: “Twitter’da, Ahmet Faruk Özdemir (@ahfaruk) ismi ile şahsi sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan öğretim üyesi hakkında Rektörlüğümüzce soruşturma başlatılmıştır. Adı geçen öğretim üyesinin üniversitemizde herhangi bir idari görevi bulunmamaktadır. Şunu da belirtmek isteriz ki Rektörlüğümüz bu tür düşünceleri asla tasvip etmemektedir.”


Öte yandan, farklı kanallardan edinilen bilgilere göre, Özdemir’in bir süre sonra tepki toplayan çirkin tweet’i sildiği öne sürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü, ünlü sanatçı Haluk Levent’in de katılımıyla yapıldı. Başkanlar ve Haluk Levent, vatandaşlarla beraber yürüdü. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Fomara Meydanı’ndan başlayarak Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra ünlü şarkıcı Haluk Levent de katıldı. Yüzlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Samsun’a ulaşan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesini yakmıştır. Onun için onlara minnet borçluyuz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onları şükranlar anıyoruz” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “16 Mayıs 1919’da, 105 yıl önce Galata Limanı’ndan demir alan Bandırma vapuru, 105 yıl önce tam bugün Samsun’a ayak bastı. İçerisinde büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları vardı. Kimsenin inanmadığı ama onların asla vazgeçmediği bağımsızlık ve özgürlük için başladığı yürüyüşün en son olarak ise 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle bugün özgür bir şekilde bugünleri kutluyoruz. Onları anıyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyoruz. 19 Mayıs Osmangazi’de de ilk defa 19.19’da başlayacak olan yürüyüşümüz ile yapacağız. Akşam da konser ile Bursalıları ve Osmangazilileri Haluk Levent ile buluşturacağız. Onlar o gün Bandırma Vapuru ile çıkmasalardı emin olun hiçbirimiz burada olamazdık. Bugünü de Cumhuriyetimize yakışır şekilde kutlayacağız” dedi.