GENEL - 10 Nisan 2019 Çarşamba 17:53

Isparta’da toprak kayması tehdidi

A
A
A
Isparta’da toprak kayması tehdidi

Isparta’da meydana gelen toprak kayması sonucu yaklaşık 1 kilometrelik alanda bulunan 2 ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Isparta’da meydana gelen toprak kayması sonucu yaklaşık 1 kilometrelik alanda bulunan 2 ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Direkli Köyü Muhtarı Hüseyin Tık, “Cumartesi gece bir anda kayma yaşandı. Arkadaşlarımızla gittik ve bölgede ciddi bir kayma olduğunu gördük. İl Özel İdare ve AFAD ekipleri toprak kaymasıyla ilgili çalışma yaptı” dedi.


Isparta - Antalya Karayolu üzerindeki merkeze 19 kilometre uzaklıktaki Direkli köyünün yüksek kesimlerinde geçen hafta sonunda toprak kayması başladı.


Bölgede bulunan yollarda toprak kayması nedeniyle derin yarıklar oluşurken, kullanım da olmayan 2 ev de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Köyde, yaklaşık 1 kilometrelik alanda meydana gelen kayma nedeniyle gerekli incelemelerin yapılması için Isparta İl Özel İdaresi ve AFAD Müdürlüğü ekiplerinin çalışma başlattığı öğrenildi.



Tık: “Giderek geniş bir alana yayılıyor”


Yaşanan kaymanın vahim bir durum oluşturduğunu kaydeden Direkli Köyü Muhtarı Hüseyin Tık, "Cumartesi gece bir anda kayma yaşandı. Arkadaşlarımızla gittik ve bölgede ciddi bir kayma olduğunu gördük. İl Özel İdare ve AFAD ekipleri toprak kaymasıyla ilgili çalışma yaptı. Her gün kontrol ediliyor. Gün gün kaymaya devam ediyor. Bölgeye çok yakın 2 yazlık ev var. Evlere ‘Oturulamaz’ raporu hazırlandı. Toplam 800- 900 metre kayma var. Yollarda yarıklar oluştu. Giderek geniş bir alana yayılıyor" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "15’i uluslararası toplam 469 organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.