ÇEVRE - 18 Kasım 2019 Pazartesi 17:32

Kovada Gölü Milli Parkı’nda öğrencilere tabiat eğitimi

A
A
A
Kovada Gölü Milli Parkı’nda öğrencilere tabiat eğitimi

Isparta’nın Atabey ilçesinde eğitim öğretim gören ilkokullu miniklere, Sütçüler ilçesindeki Kovada Gölü Milli Parkı gezisinde tabiat eğitimi verildi.

Isparta’nın Atabey ilçesinde eğitim öğretim gören ilkokullu miniklere, Sütçüler ilçesindeki Kovada Gölü Milli Parkı gezisinde tabiat eğitimi verildi.


Atabey Atatürk İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki Kovada Gölü Milli Parkını ziyaret etti.


‘EKO Okullar Projesi’ kapsamında tabiat parkını gezen öğrencilere tanıtım merkezinde tabiat eğitimi verildi.


Eğitim esnasında, öğrencilere alan ve kurum ile ilgili bilgilendirme yapılarak, ziyaretçi tanıtım merkezindeki hayvan tahnitleri tanıtıldı. Gezi kapsamındaki bilgilendirmelerde ayrıca biyo - çeşitliliğin önemi hakkında öğrencilerin bilgilendirildiği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye destek yürüyüşü Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü. Üsküdar Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Merkez yerleşkesinin önünde buluşarak okulun önünden Üsküdar sahiline kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atan öğrenciler, ’Kampüsler Ayağa Yaşasın Küresel İntifada’, ’Gazze’de Soykırım Var’ gibi pankartlar açarak, Üsküdar sahiline kadar yürüyüşünü sürdürdü. Ayrıca yürüyüş sırasında yoldan geçen yüzlerce araç da korna çalarak yapılan protestoya destek verdi. Grup adına açıklama yapan okulun öğrencilerinden Mehmet Hamza Budulgan, "İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği soykırım karşısında göğüslerindeki inancı Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olurcasına taşıyan onurlu ve cesur Filistin halkına selam gönderiyoruz. Yıllardır siyonist İsrail’in sürdürdüğü zulüm son 7 ayında insanlığı ayağı kaldırmıştır. Filistin’in dik duruşu dünyaya siyonizmin gerçek yüzünü göstermiştir. Filistin halkı aylardır bizlere insanlık dersi verirken, haklı davalarını bütün insanlığa duyurmuştur. Türkiye olarak daima Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeye ve zulmü duyurmaya çalışıyoruz. Biz de bugün Üsküdar Üniversitesi öğrencileri olarak bu çağrıya sessiz kalmak istemiyor, onların direnişini sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.