GENEL - 05 Ocak 2012 Perşembe 14:53

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SADİR DURMAZ ISPARTA`DA

A
A
A
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SADİR DURMAZ ISPARTA`DA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz,
belediyeye yönelik operasyona değinerek adalete güveninin tam olduğunu belirtti.
Durmaz, belediyenin yeni asfalt üretim tesisi ve ahşap ürünleri satış mağazasının açılışı için Isparta’ya geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Isparta Belediyesi’ne yönelik operasyona dikkat çekerek, "Sadece Isparta’da değil, Türkiye’de MHP’li belediyeler sistematik bir saldırıya engellemeye, itibarsızlaştırmaya maruz kalmaktalar" dedi.
Yeni asfalt plentinin açılışında konuşan Durmaz, Isparta’ya her gelişinde yüreğinin sızladığını belirterek "Eğer muhalefet belediyesiyseniz her türlü engelle karşılaşmak mümkündür. İşte onlardan biri de bu önemli hizmetlere rağmen Isparta Belediyesine yönelik operasyondur. Sadece Isparta’da değil, Türkiye’de MHP’li belediyeler sistematik bir saldırıya, engellemeye, itibarsızlaştırmaya maruz kalmaktalar" dedi.
Bunun üzüntü verici olduğunu anlatan Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "O nedenle buraya her geldiğimde yüreğimiz sızlamakta halen teşkilat başkanımızı, il başkanımızı düşündüğümde üzülüyorum. Mutlaka yanlışa bulaşan her kim varsa adalet önünde hesap verecektir. Ama başka belediyelerde bunun çok daha fazlasına müsaade edenlerin söz konusu MHP’li belediye olunca en acımasız yöntemlerle meselenin üzerine gitmelerini anlamakta güçlük çekiyoruz."
Adalete güveninin tam olduğunu belirten Durmaz, şunları söyledi: "En kısa zamanda bu arkadaşlarımızın aramızda olacağına inanıyorum. Bugüne kadar hizmetleri için onlara teşekkür ediyorum"
MHP’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINDA ALLAH KORKUSU VARDIR
MHP’nin belediyecilik vizyonunda uzatılan elin boşa çevrilmemesi olduğunu anlatan Durmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"Nerede işinin aşının kaygısında olan biri varsa, nerede yalnızlığa terk edilmiş biri varsa onun yanında olmak bizim belediyecilik anlayışımızın en önemli değeridir. Bizim belediyecilik anlayışımızda Allah korkusu, insan sevgisi vardır. Engellemelere rağmen bu anlayış görülmektedir. Engellere rağmen fedakarca çalışarak en iyi hizmet üreten belediye başkanlarımızı tebrik ediyoruz."
ÇEVRE DOSTU TESİS
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da saatte 200 ton asfalt üretme kapasitesine sahip yeni tesisin 1 milyon 736 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.
Tesisin çevre dostu olduğunu kaydeden Günaydın, doğalgaz yakıtının kullanılacağı asfalt plentinde yıllık 800 bin TL yakıt tasarrufu sağlanacağını kaydetti. Tesisin, geri dönüşüm özelliğine de sahip olduğunu aktaran Günaydın, tesisi yapan firma ÇESAN’ın 10 yıl parça desteği sağladığını da aktardı.
Konuşmaların ardından edilen dua sonrası asfalt üretim tesisi açıldı. Kamyona yüklenen ilk asfalt dökülmek üzere yola çıktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.