GENEL - 03 Şubat 2012 Cuma 10:35

KARLI ISPARTA`DAN `İNSAN` MANZARALARI

A
A
A
KARLI ISPARTA`DAN `İNSAN` MANZARALARI

Isparta’da, geçen haftalarda etkili olan kar yağışı trafiği de olumsuz etkiledi.Yolda kayan, kara saplanıp itilerek kurtarılan araçlar ve kaldırımda yürürken düşen yayalar Mobese kameralarına yansıdı
Süleyman Demirel Bulvarı’ndan otogar kavşağına dönen minibüs kaygan yolda direksiyon hakimiyeti sağlanamayınca kendi etrafında 360 derece dönerek yolun ortasında kaldı.
Mimar Sinan Caddesi’nde ise buz pistine dönen yolda araçlar kayarak ilerleyebildi. Araç sürücüleri, kazaya karışmamak için büyük çaba sarfederken caddede park halindeki iki araçtan biri kar yağışının etkisiyle kara saplanınca sürücünün imdadına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti.
Aksu Caddesi’nde ise trafiğe zincirsiz çıkan araç sürücüsü, karın kapladığı caddede ilerlemekte güçlük çekti. Öndeki araç da yolda kalınca sürücü manevra yaparak ilerlemek istese de çabası boşa çıktı. Araç sürücüsü bir şekilde geri manevra yaparak hız kazanınca, kaygan yolda zikzak çizerek ilerlemeyi başardı.
Bu arada Kaymakkapı Meydanı’nda döner kavşakta iki kişi karın keyfini yaşarken, genç bir kız beyaz örtüye yatarak yuvarlandı.
Isparta’da yağan karla birlikte kayganlaşan caddeler, yürümeyi de zorlaştırdı. Buz pistine dönen caddede yürümek neredeyse imkansız hale geldiğinde, kameralar iki genç kızdan birinin kayarak düştüğü anı görüntüledi. Düşen genç kız ayağa kalkmayı başardığında, düşürdüğü eşyasını ise bir seyyar satıcı bulup kendisine verdi. Kaygan yolda bir başkası daha nasibini aldı. Genç kızın ardından genç bir erkek dengesini kaybederek karlı yola yuvarlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.