ASAYİŞ - 29 Temmuz 2025 Salı 15:44

Eğirdir’de sahte plakalı araçla 3 evi soyan 4 şüpheliden 3’ü yakalandı

A
A
A
Eğirdir’de sahte plakalı araçla 3 evi soyan 4 şüpheliden 3’ü yakalandı

Eğirdir’de 3 ayrı eve girerek hırsızlık yapan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı, 1’i adli kontrolle serbest kaldı, 1 şüpheli ise aranıyor.


Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 17 Temmuz Perşembe günü farklı mahallelerde meydana gelen 3 ayrı evden hırsızlık olayıyla ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı çalışma başlattı. Olaylarda bir evden çeşitli eşyaların, diğer iki evden ise ziynet eşyaları ve nakit paraların çalındığı tespit edildi. Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli yürüttüğü çalışmalar kapsamında olay yerlerine ait güvenlik kameraları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtları detaylı şekilde incelendi.



Sahte plakalı araç tespit edildi


Yapılan analiz sonucu, hırsızlıkların sahte plaka takılı mavi bir araçla gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Gerçek plaka bilgilerine ulaşan ekipler, olaya karıştığı tespit edilen 4 şüphelinin kimliğini belirledi. Şüphelilerin farklı illerde de benzer suçlara karıştığı tespit edildi. Polis ekipleri, şüphelilerin Burdur istikametine hareket ettiğini belirleyerek söz konusu aracı durdurdu ve içindeki kişileri gözaltına aldı.



1 şüpheli hala daha aranıyor


Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



Eğirdir’de sahte plakalı araçla 3 evi soyan 4 şüpheliden 3’ü yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.