GÜNDEM - 26 Ekim 2025 Pazar 14:15

Eğirdirli öğrencilerden Filistin’e anlamlı destek: 238 bin 85 TL yardım toplandı

A
A
A
Eğirdirli öğrencilerden Filistin’e anlamlı destek: 238 bin 85 TL yardım toplandı

Isparta’nın Eğirdir ilçesindeki öğrenciler, Filistin halkına destek olmak amacıyla düzenlenen kampanyada büyük bir dayanışma örneği göstererek 238 bin 85 TL yardım topladı.


Isparta’nın Eğirdir ilçesinde öğrenciler, Filistin halkına destek için anlamlı bir kampanyaya imza attı. Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ilçedeki tüm okullarda başlatılan "Filistin Yardım Kampanyası" kapsamında öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katılımıyla toplam 238 bin 85 TL yardım toplandı.



Gazze’deki insanlık dramına sessiz kalmadılar


İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de sürdürdüğü saldırılar sonucu çok sayıda sivilin yaşamını yitirmesi ve temel ihtiyaçlara erişimin kısıtlanması dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de tepkiye yol açtı. AFAD tarafından başlatılan "Filistin Yardım Kampanyası" kapsamında Eğirdirli öğrenciler de duyarlılık göstererek önemli bir katkı sağladı.



"Erdem ve değer temelli farkındalık etkinlikleri" düzenlendi


Kampanya süresince ilçedeki okullarda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin merkezinde yer alan Erdem-Değer-Eylem yaklaşımı doğrultusunda farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. Öğrenciler, etkinliklerde aktif rol alarak hem Filistin’de yaşanan insani drama dikkat çekti hem de yardım sürecinde ön saflarda yer aldı.



"Safım belli olsun" diyen öğrencilerden duygulandıran katkı


Eğirdirli öğrenciler, topladıkları bağışlarla yalnızca maddi değil manevi destek de sundu. "Safım belli olsun" diyerek kampanyaya katılan öğrenciler, kendi harçlıklarından ayırdıkları paralarla Filistin halkına yardımda bulundu. Veliler ve öğretmenler de kampanyaya büyük destek vererek öğrencilerin bu anlamlı çabasına katkı sağladı.



Eğirdirli öğrencilerden Filistin’e anlamlı destek: 238 bin 85 TL yardım toplandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.