ASAYİŞ - 11 Eylül 2025 Perşembe 10:31

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan cinayet gibi kaza acılı babayı gözyaşlarına boğdu

A
A
A

Isparta’da, genç sürücünün lüks aracıyla çarptığı güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Olayın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıkarken, oğlunu toprağa veren acılı baba, oğlunun bir "kazaya" değil, bilinçli bir saldırıya kurban gittiğini öne sürdü. Baba, gözyaşları içinde, "Oğlum kazaya değil, cinayete kurban gitti. Gerekirse canımı veririm ama bu davanın peşini bırakmam" diyerek adalet istedi.

Kaza, geçtiğimiz 7 Eylül Pazar akşamı 22.30 sıralarında merkeze bağlı Turan Mahallesi 126’ncı Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 19 yaşındaki Efe Berk Y.’nin kullandığı araç, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu bir okulun güvenlik görevlisi Bilal Gençer’e (32) çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Gençer ağır yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Gençer, ambulansla Isparta Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gençer’in cenazesi geçtiğimiz gün Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Karaağaç Meydanlık Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Karaağaç Mahallesi Mezarlığı’na defnedildi. Cenazeye katılan yakınları büyük üzüntü yaşarken gözyaşlarını tutamadı.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan cinayet gibi kaza acılı babayı gözyaşlarına boğdu

"Mutlu bir yuva kurmak için askerliği bırakmıştı"

Oğlunu toprağa veren acılı baba Orhan Gençer gözyaşları içerisinde, oğlunun bir "kazaya" değil, bilinçli bir şekilde yapılan bir saldırıya kurban gittiğini öne sürdü. Orhan Gençer, Bilal Gençer’in vatan hizmetini altı yıl boyunca uzman çavuş olarak yerine getirdiğini ve sonrasında ailesiyle daha sakin bir hayat kurması için görevinden ayrıldığını belirtti.

"Kasıtlı bir şekilde oğlumun ölümüne sebep olmuştur"

Oğlunun evliliğini sürdürebilmek ve çocuğuyla vakit geçirebilmek için Isparta’ya döndüğünü ve bir okulda güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını ifade eden Gençer, "Güvenilir bir kurum olduğu için oğlumun orada göreve başlamasına izin verdim. Oğlum mutlu bir hayat kurmuştu. Ancak pazar akşamı birileri tarafından oyuna getirilerek, karşı tarafın arkadaşları görev yerinde onunla sohbet eder gibi oyalamış. Ardından kısa bir süre sonra lüks bir araçla gelen genç, kasıtlı bir şekilde arabayı doğrudan oğlumun üzerine sürerek ölümüne sebep oldu" dedi.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan cinayet gibi kaza acılı babayı gözyaşlarına boğdu

"Gerekirse canımı veririm ama bu davanın peşini bırakmam"

Gençer, "Oğlum arkasında 9 aylık bir çocuk bıraktı. Ben artık hangi birine yetişeceğimi bilemez hale geldim. Yüreğim dayanmıyor, gözlerim görmez oldu, önümü göremiyorum. Bu acıyla yaşamak çok zor. Artık tüm siyasi çevrelerden ricam, davaya müdahale edilmemesi ve yargının tarafsız bir şekilde hareket ederek bu gencin en ağır cezayı almasıdır. Böyle olayların tekrar yaşanmasını istemiyorum. Gerekirse canımı veririm ama bu davanın peşini bırakmam" diye konuştu.

"Bu, resmen cinayet ve planlayarak kasıtlı yapılmış"

Ölen güvenlik görevlisi Gençer’in kardeşi Hasan Gençer, "Olayın görüntülerini herkes izledi. Bu, resmen cinayet ve kasıtlı yapılmış. Çocuk zaten arkadaşlarıyla birlikte gelmiş, önceden planlanmış bir olay gibi. Acımız çok büyük. Yanında duranlar da zaten onu vuran çocuğun arkadaşlarıydı. Her şey önceden planlanmış. Kasten gelip abime vurdu, bunun başka bir açıklaması yok. Ben devletime, milletime ve adalete güveniyorum. Davamızın arkasındayız. Herkes elini vicdanına koysun bu olay herkesin başına gelebilir. Gerekli neyse yapılmasını istiyoruz" dedi.

"Tutuklandı"

Öte yandan, kaza sonrası gözaltına alınan sürücü Efe Berk Y., ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

"Kaza anı güvenlik kamerasında"

Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, güvenlik görevlisi Bilal Gençer’in iki kişiyle sohbet ettiği sırada, aracın yoldan bir anda dönüş yapıp üzerlerine geldiği görüldü. O sırada okulun demir parmaklıklarının arkasında bulunan Gençer’in demirlerin altında kaldığı, diğer iki kişinin ise son anda çarpılmaktan kurtulduğu anlar kameralara yansıdı.

Faik Güven Yılmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hidayet Türkoğlu, FIBA Hall of Fame 2026 listesinde onurlandırıldı FIBA, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu, Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. FIBA Hall of Fame; basketbola uzun yıllar boyunca sahada, özellikle milli takım düzeyinde sunduğu katkılarla iz bırakan, sporcu kimliğiyle uluslararası basketbol kültürüne değer katan isimleri onurlandıran prestijli bir yapı olarak kabul ediliyor. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da Hall of Fame’in 2026 yılı listesinde onurlandırdı. Türkoğlu, bu onura ilk kez bir Türk sporcunun, sporculuk kariyeri ve milli takım kimliği temel alınarak layık görülmesiyle Türk basketbol tarihinde önemli bir ilke imza attı. Türkiye’yi uluslararası basketbol sahnesine taşıyan öncü yöneticilerden Turgut Atakol, Türk basketbol tarihinde FIBA Hall of Fame onuruna, yöneticilik ve basketbolun kurumsal gelişimine sunduğu katkılarla 2007 yılında layık görülmüştü. Hidayet Türkoğlu’nun basketbolculuk kariyeriyle bu listeye dahil edilmesi ise, Ay-Yıldızlı formayla sergilediği istikrarlı performansın, liderliğinin ve Türk basketboluna kazandırdığı mirasın FIBA tarafından tescillenmesi anlamına geliyor. Listenin duyurulmasının ardından Hidayet Türkoğlu, "Dünya basketboluna iz bırakmış, farklı ülkelerden ve jenerasyonlardan değerli isimlerle birlikte FIBA Hall of Fame listesinde yer almak, benim için büyük bir gurur ve onurdur. Ay-Yıldızlı formayla çıktığım her maçta, bu ülkeyi en iyi şekilde temsil etme sorumluluğuyla sahadaydım. Bu yolculuk; sahada birlikte ter döktüğüm takım arkadaşlarımın, beni her zaman ayakta tutan ailemin ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milletinin ortak emeğinin bir sonucudur. Basketbolu evrensel bir değer olarak büyüten, bu mirası gelecek nesillere taşıyan FIBA’ya, dünya basketboluna verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum. Ay-Yıldızlı bayrağımızı böylesine seçkin bir platformda temsil etmek, tarif edilemez bir gururdur" değerlendirmesinde bulundu. Milli Takım formasıyla 1994-2014 yılları arasında 309 kez sahaya çıkan ve 3 bin 475 sayı kaydeden Hidayet Türkoğlu, uzun yıllar A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kaptanlığını üstlenerek Türk basketbolunun en önemli lider figürlerinden biri oldu. Türkoğlu; 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan tarihi kadroların da parçası olarak önemli başarılara imza attı. NBA’de ilk 5’de maça çıkan ilk, 10 bin sayı barajını geçen tek Türk oyuncu olan Türkoğlu, 997 maçla "NBA’de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu" ünvanını da elinde tutuyor. NBA’de Orlando Magic formasıyla 2008’de en iyi gelişme gösteren oyuncu (MIP) seçilen, 2009 NBA finali oynayan Türkoğlu, Magic’te yakaladığı istatistiklerle de kulüp tarihinde unutulmaz bir miras bıraktı. Hidayet Türkoğlu, 21 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek resmi organizasyonla beraber Hall of Fame üyesi olarak Berlin’de onurlandırılacak.