KÜLTÜR SANAT - 07 Kasım 2025 Cuma 18:14

Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları "Eyvah Yine Karıştı" adlı komedi oyunu ile perdelerini açtı

A
A
A
Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları "Eyvah Yine Karıştı" adlı komedi oyunu ile perdelerini açtı

Isparta Belediyesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Eyvah Yine Karıştı" adlı komedi oyunu ile perdelerini açtı. Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahne alan oyuna ilgi ise bir hayli yoğundu.


Isparta, kültür ve sanat alanındaki yeniliklerine devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde Isparta Belediyesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle Isparta Belediyesi Şehit Tiyatroları kuruldu. Belediye ile üniversite iş birliğinde kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Eyvah Yine Karıştı" adlı komedi oyunu ile perdelerini açtı. Tiyatro gösterimi öncesi Isparta Belediyesi Şehit Tiyatroları galası yapıldı. Düzenlenen galaya Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu ve Özler Erdoğan, ISUBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Özçelik, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, MHP İl Başkanı Önder Topçu, ITSO Başkanı Metin Çelik, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.



Özçelik: "Belediyemizin desteği takdire şayandır"


Galanın açılış konuşmasını yapan ISUBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Özçelik, Isparta Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kuruluşunda Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in büyük desteklerinin olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. Rektör Vekili Özçelik, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden ilham aldığımızda Isparta Belediyesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğinde şehrimizin kültürel hayatına büyük katkılar sağlayacağını umduğumuz bu büyük projeyi hayata geçirmekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Isparta Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık yalnızca bir şehir tiyatrosu kurma projesi olması ötesinde akademik bilgi ve deneyimin sahne sanatlarıyla buluştuğu bir ekosistem oluşturmaktadır. Isparta Belediyemizin kültür ve sanat alanına verdiği önemin bir sonucu olarak bu proje şehrimizdeki tüm vatandaşlarımızın sanatla buluşması için eşsiz bir fırsattır. Isparta Belediyemizin şehir tiyatrosunun kurulmasında sağladığı destek takdire şayandır. Tiyatro salonlarının modernize edilmesinden teknik ekipman ve altyapının sağlanmasına kültürel etkinliklerin organize edilmesinden, şehrin tüm ilçelerine tiyatro etkinliğinin sağlanmasına kadar belediyemizin katkısı, sürecin başarılı olmasında kritik bir rol oynamaktadır. Bu nedenle Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyoruz" dedi.



Büyükçulcu: "Çocuklarımızı da tiyatroyla buluşturuyoruz"


Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önemli destekler verdiğini belirterek, ISUBÜ’nün sanata olan duyarlı yaklaşımının da sürece katkısı olduğunu vurguladı. Başkan Yardımcısı Büyükçulcu, "İçinde bulunduğumuz Isparta Belediyesi Kültür Merkezi bugün tarihi bir ana daha şahitlik ediyor. Belediye ile üniversite iş birliğinde kurulan ve Türkiye’de bir ilk olan Isparta Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun gala programını yapıyoruz. Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları, kentimizin kültür ve sanat yaşamında kalıcı bir soluk kazandırmak amacıyla 2025 yılında Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in direktifleri doğrultusunda bugünlere geldi. Başkanımızın ve ekibimizin yoğun çalışmalarıyla Isparta’nın kültürel kimliğini güçlendirmeyi, tiyatroyu toplumun her kesimiyle buluşturmayı, hedefleyerek kuruluş sürecinde yerel sanat topluluklarının birikimini, belediyemizin desteğini ve akademik çevrelerin katkısını bir araya getirmeye gayret ettik. ISUBÜ’nün sanata olan duyarlı yaklaşımı bu süreçte bizler için önemli bir dayanak olmuştur. Bu iş birliği ile Isparta’nın kültürel dönüşümü olumlu yönde olacaktır. Şehir tiyatrolarımızın seçmelerine 106 kişi başvurdu. Yapılan seçmelerde 21 oyuncu Isparta Belediyesi Şehir Tiyatrosuna girmeye hak kazandı. Ayrıca bu ekip, çocukları da tiyatroyla buluşturacak. Çocuklar için tiyatro gösterisi ise 9 Kasım saat 15.00’da yine Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde olacak" diye konuştu.


Galanın ardından "Eyvah Yine Karıştı" adlı komedi oyunu sahnelendi. Salonun hınca hınç dolduğu oyun, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.



Isparta Belediyesi Şehir Tiyatroları "Eyvah Yine Karıştı" adlı komedi oyunu ile perdelerini açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Polisle 3 sokak boyunca çatıştı, okul önünde vurularak etkisiz hale getirildi... Korku dolu anlar kamerada Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde 3 sokak boyunca polisle çatışan şahıs, okul önünde vurularak etkisiz hale getirildi. Aksiyon filmlerini aratmayan çatışma anı ve şahsın etkisiz hale getirilmesi saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Hızırtepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, henüz belirlenemeyen sebepten dolayı polisle 3 sokak boyunca çatışan şahıs, okul önünde vurularak etkisiz hale getirildi. Çatışmanın yaşandığı sokaklarda Polis Özel Harekat ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Etkisiz hale getirilen şahıs ambulans ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Meydana gelen çatışmada, bölgede bulunan bazı araç ve evlere kurşun isabet etti. Aksiyon filmlerini aratmayan çatışma anı ve şahsın etkisiz hale getirilmesi saniye saniye cep telefonuna kaydedildi. Film gibi çatışma anlarını saniye saniye kaydetti Çatışma anını evinin balkonundan cep telefonundan kayıt altına alan Melih Mısır, "Biz evimizdeydik, polisler mahalleyi çevreledi ve biz ne olduğunu anlamadık. Sonrasında balkondayken içeri girmemizi söylediler ardından da silah seslerini duyduk. Biri vuruldu ve şu anda da olay yeri ekipleri bölgeyi inceliyor. Benim evimin balkonuna yüksek ihtimalle mermi geldi sebebi ise balkonumda zedelenme var. Çatışma, yukarıda bulunan sokakta başladı ve ilerleyerek devam ettikten sonra bitti. Tek kişiydi, nereye ateş ettiğini görmedim ama rastgele ateş ediyordu bunun sebebi ise kurşunlar arabalara ve evlere gelmiş" dedi.
İstanbul Kamuoyunda korku ve paniğe yönelik paylaşılan içeriklere resen soruşturma başlatıldı Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da meydana gelen olaylara ilişkin, kamuoyunda endişe, korku ve panik oluşturmaya yönelik paylaşılan içerikler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organları ile sosyal medya ve dijital platformlar üzerinden yayımlanan haber ve paylaşımlarda; Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen elim hadiselere ilişkin olarak, kamuoyunda endişe, korku ve paniğe sebep olacak içerikler Cumhuriyet Başsavcılığımızca yakından takip edilmektedir. Söz konusu içerik ve paylaşımlarda; elim hadiselerin faillerini övücü ifadeler kullanıldığı, farklı eğitim kurumlarında suç işlemeye tahrik edici yönlendirmelerde bulunulduğu ve kamu düzenini açık ve yakın şekilde tehlikeye düşürebilecek mahiyette paylaşımlar yapıldığı ayrıca yetkili kurum ve kuruluşlarca yapılan resmi açıklamalar dışında, halk arasında korku ve paniğe sebep olacak içerikler gerçeğe aykırı ve dezenformasyon içerikli bilgilerin bilinçli şekilde dolaşıma sokulduğu belirlenmiştir. Bu kapsamda; söz konusu içerikleri oluşturan, yayan veya aracılık eden kişi ve hesapların tespiti amacıyla ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde yürütülen inceleme ve ’sanal devriye’ faaliyetleri aralıksız devam etmekte olup, suç teşkil eden paylaşımlar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil gerekli tüm adli işlemler derhal ve kararlılıkla uygulanacaktır. Belirtilen eylemler bakımından Türk Ceza Kanunu’nun 213, 214, 215 ve 217/A maddeleri kapsamında ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup, soruşturma işlemleri titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.
Zonguldak Kan donduran ’okul saldırısı’ şakasını polis affetmedi: 17 yaşındaki lise öğrencisi gözaltına alındı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırılarının ardından Zonguldak’ta da WhatsApp grubuna tehdit içerikli fotoğraf paylaşan 17 yaşındaki lise öğrencisi, polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada kuru sıkı tabanca mermileri ele geçirildi. Okul saldırılarının ardından tüm Türkiye’de okullardaki güvenlik hassasiyeti artarken, Zonguldak’ta emniyeti alarma geçiren bir olay yaşandı. Lise öğrencisi 17 yaşındaki B.T.A., WhatsApp grubunda diğer illerdeki saldırıları kastederek fotoğraf paylaştı. Evinden 6 adet mermi çıktı İhbar ve paylaşımların ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, B.T.A.’yı gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, odasındaki dolabın içerisinde 6 adet kuru sıkı tabanca mermisi bulundu. B.T.A.’nın olayda kullandığı değerlendirilen cep telefonuna da adli bilişim incelemesi yapılmak üzere el konuldu. "Şaka yapmak istedim, mermiler hatıra" savunması yaptı Gözaltına alınan B.T.A.’nın emniyetteki ön görüşmesinde kendini "şaka yaptım" diyerek savunduğu öğrenildi. WhatsApp grubundaki paylaşımı arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla attığını iddia eden B.T.A., odasında bulunan mermileri ise köyünden ’hatıra’ maksadıyla getirdiğini öne sürdü. Sınıfta torpil patlatınca disipline sevk edilmiş Öte yandan, şüphelinin vukuatlı disiplin geçmişi de dikkat çekti. B.T.A.’nın daha önce başka lisede eğitim gördüğü, ancak sınıf içerisinde torpil patlatması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilerek şu an eğitim gördüğü liseye gönderildiği ortaya çıktı. Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam eden şüpheli B.T.A.’nın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.