ASAYİŞ - 12 Şubat 2025 Çarşamba 19:11

Isparta Valisi Erin: "Tüm çabamız, kayıp evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak"

A
A
A
Isparta Valisi Erin: "Tüm çabamız, kayıp evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak"

Isparta Valisi Abdullah Erin, 16 yaşındaki Kemal Aksüzek’in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Erin, vatandaşların yapacağı ihbarların önemine dikkat çekerek, "Tüm çabamız, evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak" dedi.


Isparta Valisi Abdullah Erin, 16 yaşındaki Kemal Aksüzek’in kaybolmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Erin, 10 Şubat 2025 tarihinde saat 21.35’te gelen ihbar üzerine harekete geçildiğini ve arama çalışmalarının üçüncü gününde de aralıksız devam ettiğini belirtti.



140-150 personelle geniş kapsamlı arama


Valiliğin koordinasyonunda yürütülen çalışmalara kolluk kuvvetlerinin yanı sıra Eğirdir Komando Tugayı, askeri birlikler, AFAD ve çeşitli kurumlardan gelen ekiplerin de destek verdiğini belirten Vali Erin, "Antalya ve Afyon başta olmak üzere komşu illerden de takviye ekipler çalışmalara katıldı. Şu ana kadar 11 kilometrekarelik bir alanın tarandı ve belirlenen bazı bölgelerin ise birkaç kez kontrol edildi" şeklinde konuştu.



İHA’lar ve teknolojik destek kullanılıyor


Arama faaliyetlerinde teknolojiden de yararlanıldığını belirten Vali Erin, "Havadan İHA’lar aracılığıyla tüm ormanlık alanlar ve çocuğumuzun ulaşabileceği bölgeler titizlikle inceleniyor. Kolluk kuvvetlerimiz, adli birimlerimiz ve istihbarat birimlerimiz de süreci yakından takip ediyor. En küçük bir ihbarı bile değerlendirmeye alarak çalışmalarımızı yönlendiriyoruz" dedi.



"Tüm çabamız, evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak"


Çalışmaları bizzat sahada takip ettiğini vurgulayan Vali Erin, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Tüm duamız ve çabamız, 16 yaşındaki evladımızın sağ salim bulunmasıdır. Vatandaşlarımızın, kayıp çocuğumuzla ilgili en ufak bir bilgiye ulaşmaları halinde bunu vakit kaybetmeden kolluk birimlerimizle paylaşmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Arama çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirten Erin, ekiplerin alandaki incelemelerine devam edeceğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.



Isparta Valisi Erin: "Tüm çabamız, kayıp evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."