ÇEVRE - 23 Mayıs 2024 Perşembe 19:44

Isparta’da dolu yağışı etkili oldu, sürücüler zor anlar yaşadı

A
A
A
Isparta’da dolu yağışı etkili oldu, sürücüler zor anlar yaşadı

Isparta’da etkili olan dolu yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, araç sürücüleri zor anlar yaşadı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Isparta çevrelerinden beklenen kuvvetli yağış uyarışı sonrası Isparta’da aniden başlayan yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Şehir merkezinde etkili olan bilye büyüklüğündeki yağış sonrası vatandaşlar ve trafikte ilerleyen otomobil sürücüler zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintilerine karşı bazı araçlar ilerleyemedi. Vatandaşlar kafalarına geçirdikleri karton kutu ve şemsiyelerle önlem alırken, bazı vatandaşlar ise dükkan önlerine sığındı.



Isparta’da dolu yağışı etkili oldu, sürücüler zor anlar yaşadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te cinnet getiren yabancı uyruklu şahıs 4 arkadaşını katlederek intihar etti Gaziantep’te bilinmeyen bir nedenle cinnet getiren yabancı uyruklu şahıs, 4 arkadaşını öldürüp 2 kişiyi de yaraladıktan sonra intihar etti. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri yapılan işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Olaylar, Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Üçoklar, Barak ve Vatan mahallelerinde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Mustafa Hıdır isimli yabancı uyruklu şahıs, bilinmeyen bir nedenle cinnet getirdi. 4 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti Cinnet getiren Mustafa Hıdır (35) ilk önce berberde bir şahsı, sonra bir evdeki 3 şahsı silahla ateş ederek öldürdü. Evdeki saldırıda 2 kişi de yaralandı. Katil zanlısı, daha sonra olay yerlerinden kaçarak uzaklaştı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü katil zanlısı, farklı bir noktada ise kendi kafasına sıkarak intihar ett,. Olay ile ilgili inceleme başlatıldı. Cenazeler kimlik tespiti sonrası teslim edildi Yaşanan olaylar sonrası yaralananlar tedavi için çeşitli hastanelere kaldırılırken hayatını kaybeden yabancı uyruklu şahısların isimlerinin, Yusuf Gadban (36), Muhammed Mustafa (24), Abdullah Mustafa (22), Ahmed Nevver (29) olduğu belirlendi. Maktullerin cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan işlemlerin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Cenazelerden 2’sinin Suriye’de, 2’sinin Kilis’te defnedieceği öğrenildi. “Aynı mahallede kardeş gibi yaşıyorduk” Arkadaşı tarafından kolundan yaralanan Münir Elhusi olay anında yaşananları anlattı, Munir Elhusi, “Arkadaşlarımızı öldüren kişi, akşam vedalaşmak için bizim yanımıza geldi. Yurtdışına gideceğini söyledi. Belki de beni bu son görüşünüz olabilir dedi ve biz de vedalaştık. 5 dakika sonra silahını çıkararak en başta arkadaşımız Ahmed’i vurdu. Ondan sonra Yahya’yı vurdu, sonra benim elime değdi. Aramızda hiçbir sıkıntı yoktu. Çocukluk arkadaşımızdı aynı mahallede kardeş gibi yaşıyorduk” diye konuştu.
Düzce Karadeniz’e giren 16 yaşındaki çocuk kayboldu Çorum’dan Düzce’nin Akçakoca ilçesine bayram tatiline gelen 16 yaşındaki İbrahim Kolcu, denizde kayboldu. Çocuğu arama çalışmalarına başlandı. Çorum’dan Akçakoca’ya tatile gelen Kadir Kolcu ve ailesi sabah saatlerinde denize girdi. Dalgalı denizde yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar 5 kişilik ailenin 4’ünü denizden kurtarırken, 16 yaşındaki İbrahim Kolcu ise kayboldu. Dalgalı denizde vatandaşları uyarmak istediklerini fakat denizden bir ailenin yardım çığlıklarını duyduklarını belirten Burak Buldu, “Sabah saatlerinde dalgalı denize giren aileyi uyarmak amacı ile yanlarına gelirken, bir anda yardım çığlıklarını duyduk ve boğulduklarını fark ettik. Arkadaşım ile beraber 5 kişilik aileden 4 kişisini kurtardık ama geride kalan bir çocuğu göremedik. Önce anneye ardından babaya müdahale ettik. Anne çıktığında cansızdı. Daha sonra kendine geldi. Çocuğu hala arıyoruz beklemedeyiz. Bu dalgalı havalarda kimsenin denize girmesini istemiyoruz, uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. Hem havadan, hem denizden aranıyor Çayağzı sahiline gelen arama kurtarma ekipleri dron ile havadan arama çalışmalarına devam ederken, su altı ekipleri de denizden çalışmalarını sürdürüyor. Sahil Güvenlik ekipleri de 16 yaşındaki İbrahim Kolcu’nun arama çalışmalarını sürdürürken, bölgede bulunan ailesi ise acılı bekleyişini sürdürüyor.