GÜNDEM - 24 Şubat 2024 Cumartesi 15:52

Isparta’da gençler, internet erişimine ücretsiz ve sınırsız ulaşabilecek

A
A
A
Isparta’da gençler, internet erişimine ücretsiz ve sınırsız ulaşabilecek

Isparta Belediyesinin 2021 yılında başlattığı şehirdeki ana noktalardaki haftalık bin 500 dakika olan ücretsiz Wi-Fi hizmetini dün itibariyle 14 noktada sınırsız olarak Ispartalıların ve gençlerin hizmetine sundu. Başkan Başdeğirmen, “Geçen gün gençlerimizden gelen talebe karşılık söz vermiştim. Şehrimizde belediyemizin Wi-Fi noktalarından interneti sınırsız olarak kullanabilirsiniz” dedi.


Isparta Belediyesi ve Yargı Akademi iş birliği ile Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kampı düzenleniyor. Katılımcılara ücretsiz olarak Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde verilen kampa katılan gençler bilgilerini tazeliyor ve sınavlara hazırlanıyor.


Isparta Belediyesinin ücretsiz olarak düzenlendiği hazırlık kampını geçen günlerde ziyaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gençlere başarı dileklerini iletmişti. Başdeğirmen, gençlerle karşılıklı sohbet ederek, istek ve önerilerini dinlemiş, gençlere yönelik yapılan çalışmalar ve yeni yapılacak projeler hakkında bilgiler vermişti.


Karşılıklı soru ve cevap bölümünde bir genç “Sizlere bu hizmetinizden dolayı teşekkür etmek istiyorum” derken, ‘2022 yılında yemek vermiştiniz’ dedi. Başkan Başdeğirmen de, “Samimiyetle söylüyorum, beklediğim soru buydu’ diyerek cevap vermiş ve gençlerden gelen bu teklifi geri çevirmemiş ve cuma günkü KPSS hazırlık kampında gençlerle yemek yiyeceğini belirtmişti.


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Isparta Belediyesi Kültür Merkezine gelerek gençlerle birlikte öğle yemeğinde buluştu. Öğle yemeğini gençlerle birlikte yiyen Başkan Başdeğirmen, gençlerle sohbet etti. Bu arada Başkan Başdeğirmen, şehirde 14 noktada uzun süredir uygulanan haftalık bin 500 dakika ücretsiz internet servisinin de limitsize çevrildiğini, gençlerin ve vatandaşların bundan faydalanmasını istedi. Başkan Başdeğirmen, “Geçen gün sizlere söz vermiştim. Şehrimizde belediyemizin Wi-Fi noktalarından interneti sınırsız olarak kullanabilirsiniz. Belediyemizin ücretsiz düzenlemiş olduğu Kamu Personel Seçme Sınavı Hazırlık kampının önceki günkü bölümüne katıldığımda gençlerimizle cuma günü öğle yemeği için sözleşmiştik ve bu buluşmamızı gerçekleştirdik. Gençlerimizle keyifli bir sohbet ettik. Gençlerimizin enerjisi ve motivasyonu bizi her zaman etkiliyor” dedi.


Vatandaşlar ve gençler Isparta Belediyesinin limitsiz ve ücretsiz olarak Wi-Fi hizmetini Kaymakkapı Meydanı, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı, Atatürk Parkı, IYAŞ AVM duraklar, Kirazlıdere Sosyal Tesisleri, IBKM Kütüphanesi, Siber Isparta Gençlik Merkezi, Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Davraz Mahallesi Gençlik Merkezi, Vatan Mahallesi Gençlik Merkezi, Millet Bahçesi, Isparta Eğitim Kursları, Süleyman Demirel Okul Kompleksi Alanı ile Konur Parkı Soner Toros Basın Merkezi bölgelerinden kullanabilecek.



Isparta’da gençler, internet erişimine ücretsiz ve sınırsız ulaşabilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali renkli kortejle başladı 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Denizli’de bu yıl da yoğun katılım ve renkli görüntülerle başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 9-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, 4’ü yurtdışından olmak üzere toplam 28 tiyatro grubunu Denizlililerle buluşturacak. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 9-17 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenleyeceği 38. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali kortejle başladı. Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı önünde başlayan programa, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, davetliler ve tiyatro grupları katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca ilerleyerek Delikliçınar Meydanı’nda son buldu. Kent sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte sokaklar adeta açık hava sahnesine dönüştü. Karabağlar Belediyesi Kent Tiyatrosu Çağdaş Sirk Sanatları Atölyesi ekibinin tahta bacak gösterileri, akrobatik performansları ve kostümlü karakterleri korteje ayrı bir renk kattı. Yerli ve yabancı tiyatro grupları da yürüyüş boyunca yaptıkları performanslarla festivale davet çağrısı yaptı. Tiyatronun büyüsü sokaklara taştı Kortejin ardından konuşan Başkanvekili Ali Marım, festivalin Denizli’nin kültürel yaşamına önemli katkı sunduğunu vurguladı. Marım konuşmasında, tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı değil aynı zamanda toplumları birleştiren güçlü bir ifade alanı olduğuna dikkat çekerek, "Amatör ruhla yapılan her sahne, aslında büyük bir emeğin, inancın ve kültürel paylaşımın ürünüdür. Denizli, sanatı destekleyen ve sahiplenen bir şehir olarak bu büyük buluşmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor" mesajını verdi. Marım, festivalin kente uluslararası bir kültür köprüsü kurduğunu da ifade ederek tüm katılımcılara teşekkür etti. Açılış oyunu ‘Sığıntılar’ büyük beğeni topladı Konuşmanın ardından Marım, festivalde yer alan tiyatro gruplarının temsilcilerini kabul ederek ekiplerle tek tek görüştü. Festivalin açılış perdesi ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen, sezonun dikkat çeken yapımlarından "Sığıntılar" adlı oyunla DBB Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda açıldı. Oyun, izleyicilerden yoğun ilgi ve alkış aldı. Festival boyunca Denizli’nin farklı noktalarında sahnelenecek oyunlarla kent, bir hafta boyunca tiyatronun evrensel diliyle buluşmaya devam edecek. Tiyatro tutkunları, festival programı ve izlemek istedikleri oyunların e-biletlerine Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet adresinden çevrimiçi olarak ulaşabiliyor.
Denizli DTO Başkanı Erdoğan: "Anneler; merhametin, şefkatin ve fedakârlığın en güzel temsilcileridir" Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Annelerin aile yapısının temel taşı olduğunu belirterek, sevgi, fedakârlık ve sabrın en güzel örneğini annelerin gösterdiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, "Başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Hayatta olmayan annelerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hayatımızın her anında sevgisiyle bizlere güç veren, karşılıksız fedakârlıklarıyla yolumuzu aydınlatan annelerimiz, toplumumuzun en kıymetli değerlerindendir. Aile kurumunun temelini oluşturan annelerimiz; yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde büyük bir rol üstlenmektedir. Evlatları için her türlü zorluğa göğüs geren, sevgisini hiçbir zaman eksik etmeyen annelerimiz; merhametin, şefkatin ve fedakârlığın en güzel temsilcisidir. Haklarını ne yapsak ödeyemeyeceğimiz annelerimize yalnızca bir gün de yetmez, hayatımız boyunca gereken sevgi ve saygıyı göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum. Hayatta olmayan annelerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum."