ASAYİŞ - 25 Mayıs 2024 Cumartesi 14:08

Isparta’da zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı

A
A
A

Isparta’da üç aracın çarpışmasıyla meydana gelen zincirleme kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Kaza anları çevrede bulunan güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, Emre Mahallesi 123. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halindeki 32 PA 046 plakalı hafif ticari araç, ’u’ dönüşüyle caddeye çıkan Abdurrahman Özkan idaresindeki 32 ZF 0238 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ile otomobil yoldan çıkıp, ağaca vurarak durabildi. Hafif ticari araç ise cadde üzerinde park halinde olan 32 HK 660 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen kaza sonrası 32 PA 046 plakalı araçta bulunan Kenan H., Ramazan K., İsmail A., Mehmet T., Remzi O. ve 34 ZF 0238 plakalı araçta bulunan Abdurrahman Özkan ve Sevim Ö. yaralandı. Çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine ve Isparta Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Kazada ağır yaralanan Abdurrahman Özkan, Isparta Şehir Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Isparta’da zincirleme kaza: 1 ölü, 6 yaralı

Kaza anları kamerada

Dün gece saatlerinde meydana gelen feci kaza çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde hafif ticari araç ve caddeye giriş yapan otomobilin çarpıştığı, çarpışmanın şiddeti ile otomobilin savrularak yol kenarında bulunan ağaca çarptığı anlar yer aldı. Görüntülerin devamında hafif ticari aracın yol kenarında park halinde olan otomobile çarptığı anlar kaydedildi. Öte yandan, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Rukiye Senem Ok

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Şarkışlalı wushu sporcuları başarıya doymuyor Sivas’ın Şarkışla ilçesinde wushu sporu ile ilgilenen genç sporcular, birçok başarıya imza attı. 5 yılda yaklaşık 400 madalyayı ilçesine getiren sporcular, yeni şampiyonluklar ve başarılar kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sivas’ın Şarkışla ilçesinde wushu sporu ile tanışan sporcular ödüle doymuyor. Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonalarına katılan sporcular başarıdan başarıya koşuyor. Turnuvaya katılan her yaştan sporcu, birincilik, ikincilik ve üçüncülük gibi dereceler elde ediyor. Son beş yılda yaklaşık 400 madalya kazanan Şarkışlalı sporcular, yeni şampiyonluklar için antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor. Wushu ile Şarkışla’dan Avrupa’ya uzanan yol 2005 yılından bu yana wushu sporu ile ilgilenen wushu antrenörü Şengül Şahin, “İlçe olarak sayısız Türkiye, Avrupa ve Balkan şampiyonluklarımız var. Toplamda 400’e yakın madalyamız var. İlçede wushu sporuna ilgi oldukça yüksek. Zor olmasına rağmen sporcularla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çocuklar bu sayede kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorlar, sporu seviyorlar ve altın bilezik kazanmış oluyorlar. Buradaki eğittiğimiz sporcuların hepsi birer şampiyon. Burası Şarkışla’dan Avrupa’ya uzanan bir yol” dedi. Wushu sporcusu 17 yaşındaki Nisanur Güvenç de “Bu sporun adı wushu, Çin’in ata sporu, savunma ve savaş sanatı olarak geçiyor. Yaklaşık 9 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Gerçekten çok keyifli. Çalıştıkça hırsımız artıyor ve yarışmalara karşı özgüvenimiz de artıyor. Tam sayısını bilmiyorum ama 10’dan fazla Türkiye şampiyonluğum var. Ayrıca Avrupa ikinciliğim var” ifadelerine yer verdi.
Ankara DEM Parti’den CHP’ye bayram ziyareti DEM Parti heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) ziyaret etti. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasındaki bayramlaşma mesaisi devam ediyor. Bu çerçevede DEM Parti heyeti, bayram dolayısıyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk başkanlığındaki heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel başkanlığındaki heyet karşıladı. Burada konuşan Çelenk, kayyum meselesinin genel olarak partisini huzursuz ettiğini dile getirerek, “Yeniden aynı dalgayı mı yaşayacağız diye huzursuz olduk. Olmasaydı, seçim sonrası yakaladığımız duyguyla bayrama girseydik, gerçekten çok güzel olacaktı. Buna sizlerin de desteğiyle hep birlikte bir direnç geliştirirsek aşacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. “Birtakım iddialar, deliller varsa kimse soruşturulamaz, yargılanamaz değil” CHP Genel Başkanı Yardımcısı Deniz Yücel ise bu yöntemlerle hiçbir şekilde sonuç alınamayacağını dile getirerek, “Geçmişte örnekleri var. 31 Mart Yerel Seçimlerinde yine belli illerde o başarıyı sağladınız. Birtakım iddialar, deliller varsa kimse soruşturulamaz, yargılanamaz değil. İşin hukuki süreci ayrı, o süreç kendi mecranda ilerler. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında belediye kanununda yapılan değişiklik neticesinde kayyum uygulaması geldi. Halbuki orada seçilen belediye meclis üyeleri var. Normal şartlarda değişiklikten bir belediye başkanvekili seçiliyordu ama bunu kaldırdılar. Bir yargı kararı olmadan, dava olmadan sadece bir soruşturma açarak bunu yapabilmeleri demokrasi adına utanç verici” değerlendirmesinde bulundu. “Öyle bir coğrafyada neredeyse eski bir dosyası olmayanı bulmak zor” Yücel’in sözleri üzerine ise Çelenk, kayyum meselesinin darbe niteliğinde olduğunu ileri sürerek, “Sonuçta devam eden dosya meselesine baktığımız zaman bizim gibi hayatları 30 yıl akademide geçmişler insanlar bile Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılandı. Öyle bir coğrafyada neredeyse eski bir dosyası olmayanı bulmak zor. Bu da sonuçta YSK tarafından onaylanarak bütün adaylıkların olduğu düşünülürse aslında hiçbir şey söylemiyor. Zaten belediye meclisleri bunu kendi içinden yapabilir. Hepimiz görüyoruz ki Van’da denendi, geri adım atıldı ama vazgeçilmedi. Sanırım kendi içlerindeki klikleşmenin de bir sonucu. Keşke bayram günü bunu değil başka şeyleri konuşuyor olsaydık” cevabını verdi. “Normalleşme süreci birilerini rahatsız etti” Yücel, 31 Mart seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türkiye’nin normalleşmesi adına olumlu adımlar attığına dikkati çekerek, “Demokrasilerde iletişim, diyalog, ortak akıl, istişare ve uzlaşı olmazsa olmazdır. Bu birilerini de rahatsız etti, onu da hepimiz gözlemliyoruz” açıklamasında bulundu.
Antalya Eski sevgililerin kavgasını ayırmak isterken canından oldu Antalya’da arkadaşını eski sevgilisinden korumak isterken göğsünden bıçaklanan güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Cinayet şüphelisi ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Gece 02.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılsaray Mahallesi Yener Ulusoy Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda tramvay durağında güvenlik görevlisi olan Bekir Kılıç (48), arkadaşı olan Papatya K. (32) ile bir araya geldi. İkilinin görüştüğü sırada yanlarına gelen Papatya K.’nin eski sevgilisi olduğu öğrenilen Metin A. (28) bir anda genç kadına saldırdı. Olaya müdahale ederek genç kadını korumak isteyen Bekir Kılıç, göğüs bölgesine aldığı bıçak darbesi ile bir anda yere yığıldı. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kavgayı ayırmaya çalışırken canından oldu Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde Bekir Kılıç’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Göğüs kısmına aldığı bıçak darbesi ile hayatını kaybeden Bekir Kılıç’ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinden kaçan Metin A. ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Metin A. ifadesinin alınmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrenci tercihlerinde zirveye yükseldi Türkiye’nin öğrencisiyle en mutlu kenti Eskişehir’in en köklü yükseköğretim kurumu olarak bilinen Anadolu Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal döneminde özellikle başarı düzeyleri yüksek olan öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri haline geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan 2020, 2021, 2022 ve 2023 YKS Yerleştirme Sonuçları’na göre; Anadolu Üniversitesi, örgün lisans ve ön lisans programlarının kontenjan doluluk oranlarında yüzde 100’lük rekorlar kırarak dikkat çekti. Açıköğretim sistemi programları da aynı şekilde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından sunulan ek kontenjanlarla birlikte bazı yıllarda doluluk oranları yüzde 100’ü aştı. Tüm puan türlerinde başarılı öğrenciler Anadolu Üniversitesi’nde 2023 yılı YKS Yerleştirme Sonuçları’na göre; sözel puan türünde ve örgün programlarda yerleşen öğrencilerin yüzde 66,1’i ilk 3 tercihinde, yüzde 90,5’i ilk 5 tercihinde ve yüzde 97,5’i ilk 10 tercihinde Anadolu Üniversitesi’ni tercih etti. 2020-2024 yılları arasında aralarında Türkiye 150’incisi ve 188’incisinin de bulunduğu ilk binden 14 kişi, ilk 5 binden 104 kişi Anadolu Üniversitesi’ne yerleşti. Türkiye 150’incisinin tercihi ise Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü oldu. Eşit ağırlık puan türünde ve örgün programlarda yerleşen öğrencilerin yüzde 30’u ilk 3 tercihinde, yüzde 64,5’u ilk 5 tercihinde ve yüzde 98’i ilk 10 tercihinde Anadolu Üniversitesi’ni tercih etti. Dil puan türünde ve örgün programlarda ise yerleşen öğrencilerin yüzde 73,5’i ilk 3 tercihinde, yüzde 97,1’i ilk 5 tercihinde Anadolu Üniversitesi’ni tercih ederken, aralarında Türkiye 643’üncüsünün de yer aldığı ilk 5 binden 2 kişi, ilk 10 binden 67 kişi Anadolu Üniversitesi’ni tercih etti. Türkiye 643’üncüsünün tercihi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Almanca Öğretmenliği Programı oldu. "Üniversiten başarının yanında" 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleri ile bir ilke imza atarak aday öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs imkanı sunan Anadolu Üniversitesi, öğrencilerinin yanında olmaya devam ediyor. Toplam altı farklı kategoriye ulaşan Eğitimi Destekleme, Vakfı Anadolu Üniversitesi bursları çerçevesinde öğrencilere Anadolu Üniversitesi Rezidansı’nda eğitim-öğretim hayatı boyunca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya/yemek hizmetlerinden yararlanma ve nakdî destek gibi burs imkanları sağlanıyor. Bu imkanların yanı sıra özel yetenek sınavındaki başarıların esas alındığı ’Anadolu Sanata Destek’ bursları çerçevesinde öğrencilere başta Venedik Bienali, Berlin Filarmoni Orkestrası Konseri, Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali olmak üzere birçok uluslararası sanat organizasyonuna 15 bin TL’ye kadar katılım desteği de sağlanıyor. “Tercihiniz Eskişehir olsun” Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin (ESTÜ) bir araya geldiği ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın girişimleriyle hayata geçirilen ve 3 üniversiteyi tek bir çevrim içi platformda buluşturan ’Tercihim Eskişehir’ üniversite adayı öğrencilere yol gösteriyor. Türkiye’nin öğrencisiyle en mutlu kenti Eskişehir’in 3 üniversitesi, yaşamın her alanında olduğu gibi öğrenci adaylarının doğru meslek seçiminde bulunmaları için de ’Tercihim Eskişehir’ platformu ile öğrencilere bilgi verme ve tanıtım hizmeti sağlamaya devam ediyor. Ülkenin global kampüsü: Anadolu Üniversitesi Türkiye’nin öğrenci başkenti Eskişehir’de yaşam boyu öğrenme mottosuyla nitelikli yükseköğretim faaliyetleri sürdürülüyor. Bu çerçevede; Anadolu Üniversitesi, uzman akademik kadrosu ile öğrencilerine sunduğu ayrıcalıklı eğitimin yanı sıra ayda 100’den fazla bilim, sanat, kültür ve spor etkinliğine de ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük eğitim ailelerinden biri olarak kabul edilen Anadolu Üniversitesi nitelikli eğitim faaliyetleriyle 7’den 77’e herkese eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor ve en iyilerin tercihi de Anadolu Üniversitesi olmaya devam ediyor.