ÇEVRE - 26 Şubat 2026 Perşembe 14:25

Kovada Gölü Milli Parkı’nda yaban hayatı fotokapana yansıdı

A
A
A
Kovada Gölü Milli Parkı’nda yaban hayatı fotokapana yansıdı

Isparta’daki Kovada Gölü Milli Parkı’nda yaban keçisi, yılkı atları, kurt, sincap ve geyiğin görüntüleri fotokapana yansıdı.


Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Kovada Gölü Milli Park Şefliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında milli parkta yaban hayatı görüntülendi. Fotokapanlara yansıyan karelerde yaban keçisi, yılkı atları, kurt, sincap ve geyik gibi türler yer aldı.



Fotokapanlarla yaban hayatı envanteri güncelleniyor


Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, fotokapan çalışmalarıyla yaban hayatı envanterinin güncellendiği belirtilerek, "Doğanın gizli kahramanlarını yakından takip ediyoruz. Yaban keçisi, geyik, yılkı atı ve daha fazlası. Doğal mirasımızı korumak için sahadayız" ifadelerine yer verildi.



Kovada Gölü Milli Parkı’nda yaban hayatı fotokapana yansıdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa’da kız kardeşinin yanındaki genci bıçaklayarak öldürdü Gaziosmanpaşa’da bir kişi, iddiaya göre kız kardeşinin yanında gördüğü şahsı bıçakladı. Yaralı genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, şüpheli ise polis merkezine giderek teslim oldu. Olay dün akşam saat 23.38 sıralarında Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1137 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Murat Yaşar (25), sokak üzerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu bacaklarından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Murat Yaşar, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kız kardeşinin yanında görüp sinirlendi Olayın şüphelisi olduğu öğrenilen Serhat K.’nın (25), kız kardeşini Murat Yaşar ile birlikte gördüğünü, bu nedenle öfkelendiğini ve yaşanan tartışmanın ardından bıçaklama olayının gerçekleştirdiği öne sürüldü. Şüpheli Serhat K.’nın olay sonrası Şehit Gökhan Topçu Polis Merkezi Amirliği’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Mahalle sakini İsmail Arabacı, "Arkadaş oldukları için olmuş. Daha fazlasını bilmiyoruz. Çocuğu ben tanımıyorum ama komşularım. Tam samimiyetimiz yok. Diğerlerini tanıyorum. İyilerdi biz bir kötülük görmedik" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.