POLİTİKA - 25 Eylül 2024 Çarşamba 22:26

Vali Erin: "Isparta’yı daha ileriye taşıyacağız"

A
A
A
Vali Erin: "Isparta’yı daha ileriye taşıyacağız"

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Isparta Valisi olarak atanan ve bugün göreve başlayan Vali Abdullah Erin, "Isparta’yı daha ileriye taşınmanın çabası ve gayreti içerisinde olacağız" dedi.


Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Eylül 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişi görevinden Isparta Valisi olarak atanan Vali Abdullah Erin göreve başladı. Vali Erin valilik girişinde il protokolü tarafından karşılandı. Vali Abdullah Erin makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün itibariyle göreve başlamanın onurunu yaşadığını dile getiren Vali Erin, "Bu görevi bizlere tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve güvenlerini bizden esirgemeyen çok kıymetli İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, bakanımıza da en kalbi şükranlarımı arz ediyorum” dedi.



"Şehrin hayrına olacak her türlü düşünceyi dikkatle dinleyeceği"


Isparta’nın güzelliklerine, güzellik katmaya gayret edeceklerini belirten Vali Erin, "Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Isparta zaten huzurlu sakin bir şehir bu huzur ve sükun ortamını daha da güçlendirmeye ve geliştirmeye çabalayacağız. Bütün birlikte çalışacağımız, birlikte Isparta’yı daha ileri noktalara taşıyacağımız arkadaşlarımızla birlikte tam bir dayanışma ve işbirliği içerisinde adaleti ön planda tutarak hakkı, hakkaniyeti gözeterek, insanlarımıza gönüllerimizi ve kapılarımızı sonuna kadar açmak suretiyle şeffaf katılınca hesap verebilir bir yönetim anlayışını sergileyeceğiz. Isparta’nın ekonomisini, ticaretini, turizmini ve sahip olduğu bütün kültürel ve tarihi zenginlikleri daha çok ön plana çıkarmaya ekonomik ve sosyal açıdan şehri kalkındırmaya yönelik yapılan çalışmaların üzerine yenilerini de katmak suretiyle Isparta’yı zaten yaşanabilir bir şehir daha yaşanabilir bir hale getirmeye, yaşam kalitesi itibariyle de Türkiye’nin yaşanmak istenecek bir şehir haline getirmenin gayreti çabası içerisinde olacağız. Şehirdeki bütün taraflarla, bütün aktörlerle iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak hiçbir zamanımız yok. Gecemizi gündüzümüzü bu şehre ve bu şehrin güzel insanlarına hasıl edeceğiz. Gece gündüz demeden insanlarımızın içerisinde olacağız. Kapılarımız insanlarımıza açık olacak, istişareye önem vereceğiz. Şehrin hayrına olacak her türlü düşünceyi dikkatle dinleyeceğiz ve o düşüncenin realize olması için de elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.



“Isparta’yı daha ileriye taşınmanın çabası ve gayreti içerisinde olacağız”


Isparta’nın mevcut sorunlarını değerlendirerek Isparta’yı daha ileriye taşınmanın çabası ve gayreti içerisinde olacağını vurgulayan Vali Erin, “Öncelik vereceğimiz hususlardan bir tanesi de tabii ki bu memleketteki garip gureba, fakir fukara, yetimler, özel ihtiyaca sahip olan vatandaşlarımız hemşerilerimiz. Özellikle bu gruptaki insanlarımızın hiçbir tanesi biz zuhalimizde devletimize ulaşmayacağız serzenişinde bulunmayacaklar. Onlar bize gelmeden biz onlara gideceğiz. Onların hayat standartlarını yükseltilmesine yönelik her türlü çabayı gayreti Allah’ın izniyle ortaya koyacağız. Ben inanıyorum ki kısa süre içerisinde Isparta’da var olan güzelliklerin üzerine yenileri eklenecek. Bunu hem sahada ilçelerimizde, şehir merkezinde, kırsalda, kırsal altyapının iyileştirilmesi yönelik çalışmalarda ve ekonomik olarak doğal güzellikler itibariyle de Isparta’nın sahip olduğu bu güzelliklerin hem Türkiye’de hem dünyada daha çok isminden söz edilen ve daha çok ziyaret edilmek istenen bir şehir haline gelecek. Ben bu vesileyle bütün Ispartalı hemşerilerime kardeşlerime, onlara hizmet etmenin edecek olmanın büyük bir onurunu yaşadığımı ifade ediyor ve hepsine en kalbi selamlarımı, saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.



Vali Erin: "Isparta’yı daha ileriye taşıyacağız"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek, "Paymix-3" operasyonuyla organize suç örgütlerine ağır darbe indirildiğini bildirdi Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sanal kumar ve kara para trafiğine yönelik yürütülen "Paymix-3" operasyonuyla organize suç örgütlerine ağır darbe indirildiğini bildirdi. Bakan Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Adalet ve İçişleri bakanlıklarının koordinasyonuyla yürütülen çalışmalar kapsamında, küresel ölçekte faaliyet gösteren yasa dışı ağların deşifre edildiğini ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda; aylık yaklaşık 3 milyar dolar işlem hacmine ulaştığı tespit edilen suç ağının çökertildiğini aktaran Gürlek, sistemin kripto varlıklar ve paravan şirketler üzerinden işlediğini belirtti. Operasyon kapsamında 49 yasa dışı bahis sitesinin teknik altyapısının hedef alındığını kaydeden Gürlek, sunucuların devre dışı bırakıldığını, sistemlerde yer alan 15 milyon kullanıcı verisi ile bin 200 internet uzantısına yönelik erişimin kesildiğini açıkladı. Yurt içi ve yurt dışı bağlantılı toplam 38 şüphelinin hedef alındığını belirten Gürlek, suçtan elde edilen gelirlerle finanse edilen şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyım atandığını ifade etti. Bakan Gürlek, operasyonu yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığını tebrik ederek, "Vatandaşlarımızın huzuruna ve ülkemizin finansal güvenliğine kasteden hiçbir illegal yapıya geçit vermeyeceğiz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Kütahya Kütahya’da 700 milyon liralık dev tarım yatırımı Kütahya’da kırsal kalkınmayı hamlesini başlatacak olan "Kırsal Dezavantajlı Alanların Kalkındırılması Projesi" (KDAKP) Pazarlar ilçesinde düzenlenen programla tanıtıldı. Kütahya’da tarımsal üretimi güçlendirmek ve yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen Kırsal Dezavantajlı Alanların Kalkındırılması Projesi (KDAKP) çerçevesinde Pazarlar ilçesinde geniş katılımlı bir program düzenlendi. Projenin ekonomik büyüklüğüne dikkat çeken yetkililer, kırsal kalkınma hedefleri doğrultusunda toplam 34 milyon Avro tutarında bir finansman ayrıldığını belirtti. Üreticilerin katkı payları ile birlikte Kütahya genelinde yaklaşık 700 milyon Türk Lirası tutarındaki yatırımın, belirlenen 7 ilçede ve 157 yerleşim yerinde hayata geçeceği ifade edildi. Programda konuşan Kütahya Milletvekili Adil Biçer, projenin sadece bir destek programı olmadığını vurgulayarak, "Bu yatırım, üreten köylünün yanında duran, yerel potansiyeli ekonomiye kazandıran ve en önemlisi gençlerimizi kırsalda tutan güçlü bir kalkınma hamlesidir. Üretimden pazarlamaya kadar her aşamada katma değeri artırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki toprağına sahip çıkan millet, geleceğine de sahip çıkar" dedi. KDAKP kapsamında yapılacak yatırımlarla, kırsal alanlarda yaşam standartlarının yükseltilmesi ve tarımsal altyapının modernize edilmesi planlanıyor. 7 ilçeyi kapsayan bu dev bütçeli proje ile Kütahyalı üreticilerin pazar imkanlarının genişletilmesi ve bölge ekonomisine ciddi bir canlılık getirilmesi bekleniyor. Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci ve İl Tarım Müdürü Ertan Keleş de projenin bölge tarımına bereket getirmesi temennisinde bulunarak, her zaman üreten ve alın teri döken hemşehrilerinin yanında olduklarını ifade ettiler. Pazarlar ilçesindeki programa; Kütahya Milletvekili Adil Biçer, Pazarlar Kaymakamı Alper Açıkgöz, Şaphane Kaymakamı Davut Boztaş, Hisarcık Kaymakamı Erkan Atam, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Mehmet Ali Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda üretici katıldı.
Bursa Tarım işçilerini ve çiftçileri en çok turfanda karpuz dikimi zorluyor Bursa’nın Karacabey ilçesinde birçok ürünün dikimi, ekimi, çapalaması ve hasadında çalışan tarım işçilerini en çok turfanda karpuz dikimi zorluyor. Turfanda örtü altı karpuz fidesi dikiminin sonlarına gelindi. Salçalık domates, kapya biber, pirinç, soğan ve mısır gibi pek çok ürünün yetiştirildiği bölgede, örtü altı karpuz dikimi dört aşamalı yapısıyla işçiliği en zor ürünlerin başında geliyor. Balıkesir’den bölgeye gelen tarım işçileri, sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalarda ter dökerek fideleri toprakla buluşturuyor. Tarım işçisi çavuşu Akif Yaman, İzmir ve Manisa bölgelerinde de taşımalı olarak bu işi yaptıklarını belirterek, özellikle örtü altı karpuz dikiminin zahmetli aşamalardan oluştuğunu ifade etti. 4 aşamalı dikim işlemi Karacabey Ovası’nda gerçekleştirilen dikim sürecinde işçilerin fidelerin dağıtılması, dikimi, don riskine karşı üzerlerine şapka konulması ve ardından etrafının tamamen kapatılması gibi dört ayrı aşamalı bir işlem yürüttüğünü aktaran Yaman, karpuz üretiminin tüm süreçlerinin zor olduğunu ancak örtü altı dikimin işçiyi en çok yoran işçilik olduğunu vurguladı. Sabah saat 07.30’da işe başladıklarını ve 16.00’ya kadar yaklaşık 9 saat boyunca çalıştıklarını dile getiren Yaman, "Üzerinde bulunduğumuz 25 dönümlük tarlaya 25 kişilik bir ekiple geldik. Önce 25 dönüme fideleri dikeceğimiz yere sıraladık. Ardından başa dönüp fideleri diktik. Sonra tekrar başa dönüp şapkalarını kapatıp kenarlarını toprakla örttük" dedi. Sofraya gelmesi kolay olmuyor Yaman, "Don vurmasın diye yaptığımız bu kapatma işlemi işin en zahmetli kısmı. Biber ve domates gibi ürünlerin de dikimini, çapalamasını ve hasadını yapıp fabrikalara ulaştırıyoruz ama bizi en çok zorlayan ürün örtü altı karpuz oluyor. Domateste, biberde fideyi dikip geçiyoruz ama bunda işçiler zor zorlanıyor" ifadesini kullandı. Çiftçiliğin her aşamasının büyük emek istediğini hatırlatan Yaman, tüketicilerin sofralarına ulaşan her karpuzun arkasında büyük bir işçilik olduğunu ifade etti.