ASAYİŞ - 10 Nisan 2012 Salı 12:27

KAÇAKÇILIK İÇİN ALTINDAN TEKERLEK YAPTILAR

A
A
A
KAÇAKÇILIK İÇİN ALTINDAN TEKERLEK YAPTILAR

Kaçakçıların altın tekerlek uyanıklığı polise takıldı. Atatürk Havalimanı`nda valizin plastik tekerlekleri yerine altın tekerlek takarak kaçakçılık yapmaya çalışan 3 kişi, polis tarafından yakalandı.
Bir çok insanın düşünemeyeceği kaçakçılık olayı son anda polis tarafından fark edildi.
Olimpic Hava Yolları`na ait bir uçakla Atina`dan İstanbul`a gelen Yunanistan vatandaşı iki erkek bir kadın ilginç bir yöntem seçerek Türkiye`ye kaçak altın sokmaya çalıştı.
A.V, P.K ve S.C isimli Yunanlılar Atatürk Havalimanı`ndan çıkmak isterken polis durumlarından şüphelendi. Valizleri X-Ray`e sokan polisler önce valizin içinde bir şey bulamadı. Fakat yapılan incelemede valizlerin tekerleklerinde X-ray cihazında farklı bir renk ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Amirliği ekipleri tekerlekleri detaylı bir şekilde incelediğinde plastik olmadığını anladı. Tekerleklerin altındandan olduğunu ve siyah boya ile boyandığını farkeden polisler, A.V, P.K ve S.C`yi gözaltına aldı. Araştırma büro amirliği ekipleri altı adet altın tekerlekle beraber yakalanan kişilerin üzerinde bulunan dökme altınlar ve ziynet eşyalarına da el koydu. Altınların ağırlığının 2 kiloyu bulduğu öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri AKİB’den anlamlı ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB); AKİB kurucu genel başkanı ve yönetim kurulunun isteği istikametinde Kayseri’de gerçekleştirdiği huzurevi ziyaretiyle bir kez daha gönüllere dokundu. Bayram öncesi gerçekleştirilen anlamlı ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. AKİB Kurucu Genel Başkanı Ali Hızar ve yönetiminin isteği istikametinde belirlenen heyet, huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek onların bayram sevincine ortak oldu. Samimi sohbetlerin gerçekleştiği ziyarette, büyüklerin hayır duaları alındı, yüzlerde tebessüm oluştu. Ziyaret sırasında huzurevi sakinlerine güller takdim edilirken, bayram dolayısıyla çeşitli desteklerde de bulunuldu. Yapılan bu anlamlı jestler, huzurevi sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. AKİB Kurucu Genel Başkanı Ali Hızar’ın bu özel ziyaret için görevlendirdiği Ayşe Nur Patat, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Büyüklerimiz bizim en kıymetli hazinelerimizdir. Onların hayır dualarını almak, gönüllerine dokunabilmek bizler için çok değerli. Bayramın ruhuna uygun olarak bir nebze de olsa yanlarında olmaya, destek vermeye çalıştık." Öte yandan AKİB Türkiye Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı Sinan Erdoğan da ziyaretin ardından yaptığı değerlendirmede, organizasyona katkı sunan isimlere özel teşekkürlerini iletti. Erdoğan; "Bu anlamlı programda emeği geçen Kayseri temsilcimiz Ömer Faruk Kırmızıtaş ve kıymetli, vefakâr hocamız Ayşe Nur Patat hanımefendiye özellikle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Duygusal anların yaşandığı ziyaret, hem huzurevi sakinleri hem de AKİB heyeti için unutulmaz bir hatıra olarak hafızalarda yer etti. AKİB’in bu tür sosyal sorumluluk faaliyetlerine önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi.