DÜNYA - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:00

GALATASRAY-FENERBAHÇE DERBİSİNDE 370. RANDEVU

A
A
A
GALATASRAY-FENERBAHÇE DERBİSİNDE 370. RANDEVU

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu`nun 2. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. 22 Nisan Pazar günü Türk Telekom Arena Stadyumu`nda oynanacak karşılaşma saat 19:00`da başlayacak. Maç öncesi lider Galatasaray 42 puanla ligin zirvesinde yer alırken, Fenerbahçe 37 puanla ikinci sırada yer alıyor.
Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımları yarın tarihlerinde 370. kez karşı karşıya gelecek. 1909 yılında başlayan ezeli rekabette Fenerbahçe`nin hem galibiyet, hem de gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 369 maçtan 140`ını Fenerbahçe kazanırken, bu süreçte Galatasaray`ın 117 kez galip geldi. Ezeli rakipler 112 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe`nin attığı 517 gole, Galatasaray 469 golle karşılık verdi.
LİGDE 109. RANDEVU
54. sezonunu geçiren lig tarihinde Galatasaray ve Fenerbahçe 108 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 44 maçtan galibiyetle ayrılırken, Galatasaray ise 30 maçtan mutlu ayrılan taraf oldu. İki takım arasında 34 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe 141 gol atarken, Galatasaray ise rakibine 108 golle karşılık verdi.
DERBİNİN HAKEMİ AYDINUS
Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 370. karşılaşmayı ise Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus`un yardımcılığını Aleks Taşçıoğlu ile Kemal Yılmaz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’dan 4 büyük başarı Elazığlı sporcular, farklı yaş ve kategorilerde 4 başarı elde etti. Gençlik Merkezi Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı, Batman’da düzenlenen U18 Basketbol Bölge Şampiyonası’nda gösterdiği üstün performansla final müsabakasını kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Erkek takımı, bu Elazığ’ı ulusal arenada temsil etme hakkı kazandı. Aynı şampiyonada mücadele eden Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü de final karşılaşmasını kazanarak 24-28 Mart tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Öte yandan Şanlıurfa’da gerçekleştirilen U-18 Kız Bölge Müsabakaları’nda rakiplerine üstünlük sağlayan Elazığ Ormanspor U-18 Kız Takımı, 06-10 Nisan tarihlerinde Ordu’da yapılacak olan U-18 Anadolu Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Bir diğer gurur verici başarı ise Van’da düzenlenen U-14 Kız Bölge Müsabakaları’nda geldi. Elazığ Ormanspor U-14 Kız Takımı, sergilediği başarılı performansla Kırklareli’nde gerçekleştirilecek U-14 Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "İlimizi farklı yaş kategorilerinde başarıyla temsil eden tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi ve kulüp yöneticilerimizi tebrik ediyoruz. Altyapıya verdiğimiz önemin karşılığını bu tür derecelerle görmek bizleri gururlandırmaktadır. Sporcularımızın ulusal ve uluslararası arenada da aynı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğine inancımız tamdır. Elazığ’da sporu her alanda geliştirmeye ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.
Ankara Tarihi hat 8 milyondan fazla yolcu taşıdı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 26 Şubat 2024 tarihinde hizmete verilen Sirkeci-Kazlıçeşme hattında bugüne kadar 8 milyon 56 bin 569 kişinin taşındığını açıkladı. Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un tarihi merkezlerinden geçen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistemi’nin 26 Şubat 2024 yılında hizmete alındığını hatırlattı. Bakan Uraloğlu, Marmaray ile entegre olan söz konusu hattın açıldığı günden bu yana 8 milyon 56 bin 569 kişiye hizmet verdiğini bildirdi. Tarihi doku korundu Uraloğlu, 8,3 kilometrelik hattın inşasında tarihi surlar ve diğer kültürel miras alanlarının korunarak, modern ulaşım ile tarihi dokunun uyumunun sağlandığını belirterek, "Sirkeci, Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Cerrahpaşa, Kocamustafapaşa, Yedikule ve Kazlıçeşme olmak üzere 8 istasyonu kapsayan hattımız İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasını yansıtan bir güzergahta yer almasıyla turizme de önemli katkı sunuyor" diye konuştu. Günde toplam 83 sefer yapılıyor Sirkeci-Kazlıçeşme arasında günde toplam 83 seferle sabah 06.00’dan gece 23.00’e kadar 25 dakikalık aralıklarla hizmet verildiğine dikkati çeken Uraloğlu, "Seyahat süresi Sirkeci- Kazlıçeşme arasında 17 dakika, Kazlıçeşme-Sirkeci arasında ise 25 dakika. Hat, sefer başına bin 637 yolcu kapasitesine sahip" şeklinde konuştu. Proje alanı toplam 215 bin metrekare Proje alanının toplam 215 bin metrekare olduğunu söyleyen Uraloğlu, çalışma alanının 92 bin 450 metrekaresinin demiryolu ulaşımı için kullandıklarını ifade etti. Uraloğlu, geri kalan 122 bin 550 metrekarenin ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme alanları olarak düzenlendiklerini ve bu kısmı vatandaşların yaya olarak kullanımına açarak İstanbul’a şehrin tam kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırmış olduklarını belirtti. "Yaya ve karayolu alt geçitlerini de rehabilite ettik" Aynı zamanda Bakan Uraloğlu, şu ifadelere yer verdi: "Projemiz kapsamında raylı sistem, yaya ve mikro mobilite araçları, sosyal aktivite alanları oluştururken, yaya ve karayolu alt geçitlerini de rehabilite ettik. Yani projemiz ile insanımızın yaşam konforunu artıracak diğer düzenlemeleri de gerçekleştirdik."