YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 12:53

Prof. Dr. Onur Bilge Kula: “Sanatçı, siyaset eliyle militanlaştırılmamalı”

A
A
A
Prof. Dr. Onur Bilge Kula: “Sanatçı, siyaset eliyle militanlaştırılmamalı”

Prof. Dr. Onur Bilge Kula, sanatın sınırlandırılamayacağını ve özgür olması gerektiğini belirterek, “Sanatçı, siyaset eliyle militanlaştırılırsa, ideolojik ve politik görevler yüklenirse sanat işlevsizleştirilir” diye konuştu.
Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “Sanat ve Türkiye’de Sanatın Durumu” konulu söyleşinin konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Onur Bilge Kula oldu.

“Sanat ve sanatçı özgür olmalıdır”
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’ndeki söyleşiye ilgi büyük oldu. Prof. Kula, sanat ve sanatçının mutlaka özgür olması gerektiğinin altını çizerek, her insanın özünde güzel olanı ve sanatsal olanı duyumsama özelliği olduğunu ancak sanatçılarda bu duyumsamanın çok daha derin olduğunu ifade etti. Bütün sanat dallarında asıl konunun insan olduğuna da vurgu yapan Prof. Onur Bilge Kula, sanatın sınırlandırılamayacağını ve özgür olması gerektiğini belirterek, “Sanatçı, siyaset eliyle militanlaştırılırsa, ideolojik ve politik görevler yüklenirse sanat işlevsizleştirilir” dedi.

Plaket takdim edildi
Prof. Kula, dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşinin sonunda Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar ve Tarihçi - Yazar Sacide Bolcan, Prof. Dr. Onur Bilge Kula’ya teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim ettiler. Prof. Kula, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün kültür ve sanata gerçek anlamda önem veren bir belediye başkanı olduğunu belirterek, teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.