YEREL HABERLER - 17 Ocak 2017 Salı 11:05

Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye 2 yeni okul kazandırıyor

A
A
A
Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye 2 yeni okul kazandırıyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz aylarda Beylikdüzü’ne 2 yeni okul kazandıracaklarını müjdelediği Yakuplu ve Gürpınar’a yapılmaya başlanan okul projeleri hızla devam ediyor.
Önce eğitim diyen ve ilçedeki okulların daima yanında olan Beylikdüzü Belediyesi, iki yeni okulu Beylikdüzü’ne kazandırmak için hızla çalışıyor. Yakuplu’da inşasına başlanan ve çalışmaları hızla devam eden Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu 6 bin 500 metrekare alana sahip, 24 derslikli bir okul olacak. Zemin kazma işlemleri tamamlanan okulun şu an yüzde 15’lik kısmı bitmiş durumda.

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip okul Beylikdüzü’nde yükseliyor
Aynı noktada otizmli bireyler için hem yetişkin iş okulu, hem anaokulu, hem de ilkokul ve ortaokulun yer almasından ötürü Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak diğer bir okul olan Gürpınar Özel Eğitim Ortaokulu ise Gürpınar’da yükseliyor. Otizmli yetişkinlere hitap eden Beylikdüzü Özel Eğitim İş Okulu’nun hemen yanında 3 bin 500 metrekarelik bir alana konumlandırılan 12 derslikli Gürpınar Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu’nun yüzde 70’lik kısmı tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçenin okul ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun çaba verdiklerini belirterek, “Eğitim olmazsa olmazımız. Daha uygar bir toplum için eğitim seviyesini daima yüksek tutmalıyız. Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Bu noktada ilçemize yeni okullar kazandırarak eğitimin çıtasını yükseltici adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Her iki okul da 2017-2018 eğitim - öğretim yılına hazır olacak
Beylikdüzü Belediyesi, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği işbirliğiyle daha önce mevcut İş Okulu’na 4 ek derslik yaparak okula gelen öğrenci sayısının artmasını sağlamış daha sonra da ana sınıfı oluşmasına katkıda bulunmuştu. Projenin tamamlanmasıyla otizmli bireyler aynı yerde anaokulu, ilk ve ortaokul eğitimlerini tamamlayıp, Özel Eğitim İş Okulu’nda mesleki eğitimini de alarak hayata katılabilecekler. Her iki okul da 2017-2018 eğitim - öğretim yılına hazır olacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Çelenk Sunma Töreni ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi eşliğinde coşkuyla kutlandı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, şölen havasında kutlandı. Milli Egemenlik Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan kutlama, saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasının ardından, Akıncı Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin hazırladığı folklor, tiyatro, geleneksel gösteriler, bando gösterileriyle devam etti. Ayrıca, komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol da kutlamalar çerçevesinde bir gösteride bulundu. Kahramankazan Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla düzenlenen Demirkol’un ’Mizah Dozu’ adlı stand-up gösterisi, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Çırpanoğlu yaptığı konuşmada, "Kahramankazan’ın gençliği her şeyin en iyisine layık. Bunu da göstermek istiyoruz. Türkiye’nin mizah açısından bana göre en kaliteli üç isminden biri olan Doğu Demirkol’u Kahramankazan’ımızda ağırlamakla, bu güzel 19 Mayıs akşamında kendisini gençliğimizle, Kahramankazan’la buluşturmakla güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz’’ dedi. Gençlere verdiği önemi de konuşmalarına yansıtan Başkan Çırpanoğlu, "Göreceksiniz, beş yıl boyunca gençlerimize karşı yapacaklarımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her zaman, 30 Ağustoslarda, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 15 Temmuzlarda, devletimizin milli bayramlarında gençlerimizle beraber her zaman bir program yapmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek gençlere söz verdi. Doğu Demirkol ise, gençlerin yoğun katılımına karşı, "Burada büyük bir özveri var. Selim Başkan’a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Gösteri sonunda Başkan Çırpanoğlu, Doğu Demirkol’a çiçek ile beraber Atatürk’ün Nutuk kitabını ve köstekli saat hediye etti. Kutlamalara Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ve ilçe protokolü katılım sağladı.