ASAYİŞ - 30 Mart 2017 Perşembe 18:40

Öldürülen yazar Beki İkala Erikli’nin ailesi: “Sanık kendisine deli süsü veriyor”

A
A
A
Öldürülen yazar Beki İkala Erikli’nin ailesi: “Sanık kendisine deli süsü veriyor”

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’nin öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması sonrası açıklama yapan aile, sanığın akıl sağlığı yerinde değilmiş gibi davrandığını ancak yalnızca kişilik bozukluğu olduğunu iddia etti.

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’nin öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması sonrası açıklama yapan aile, sanığın akıl sağlığı yerinde değilmiş gibi davrandığını ancak yalnızca kişilik bozukluğu olduğunu iddia etti.


"Melekler ile yaşamak" kitabının yazarı Beki İkala Erikli’nin ölümüne ilişkin tutuklu sanık Sinem Koç’un yargılandığı dava sonrası, maktul Erikli’nin eşi Erdal Erikli, ağabeyi Davit Çukran ve ailenin avukatı Dilek Helvacı adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı.


İlk olarak konuşan ağabey Davit Çukran, “Sinem Koç benim kardeşimi soğukkanlılıkla, bilerek, planlayarak öldürdü. Kendisine deli süsü vermeye çalışıyor, akli dengesizlik kisvesi altında yaptığı işin cezai ehliyetinden kurtulma çalışıyor. Bu kişinin kişilik bozukluğu olduğu, kardeşime taktığı ve onu planlayarak 4 aylık bir takip sonucu profesyonelce öldürdüğü tespit edildi. Bu konunun sonuna kadar açığa çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.


Maktulün eşi Erdal Erikli, eşinin ilk kitabını çıkardıktan sonra 100 Bin sattığını ve milyonlarca takipçisi olduğunu söyleyerek, “Böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Neden, nasıl yaptı bilmiyorum. Bir şekilde hak hukuk yerini bulsun istiyorum” diye konuştu.


Ailenin avukatı Dilek Helvacı ise, “Sanık savunmasını son derece düzgün bir şekilde, akıl süzgecinden geçirerek yaptı. Bu kişinin akli dengesinin yerinde olduğu belli. Ancak baştan beri takıntı-takipçi hastalığı olduğu ortada” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.