SAĞLIK - 12 Nisan 2017 Çarşamba 11:10

Çarpık bacakları Aquafilling ile düzeltin

A
A
A
Çarpık bacakları Aquafilling ile düzeltin

Aquafillingin son yılların en modern ve en rahat uygulanan vücut şekillendirme yöntemi olduğunu belirten Estetik Hekimi Dr.

Aquafillingin son yılların en modern ve en rahat uygulanan vücut şekillendirme yöntemi olduğunu belirten Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, çarpık bacakların bu yöntem ile düzeltilebileceğini söyledi.


Dermaklinik Estetik ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, “Aquafilling dolgu metaryali sentetik lineer poliamidden oluşan üç boyutlu moleküler yapıya sahip motriks içine yerleştirilmiş normal yüzde 0,9 fizyolojik NaCl çözeltisinin deposu olarak hareket eden hidrofilik bir jeldir. Bu jel kullanılarak anestezi riski olmadan ameliyatsız meme ve popo büyütme şekillendirme çarpık bacakların düzeltilmesi gerçekleştirilebilmektedir” dedi.


Aquafillingin daha önce kullanımda olan vücut dolgu materyallerine göre kalıcılık açısında çok daha üstün olduğunu ifade eden Dr. Atalan, “5-8 yıl kalıcılığı olduğu için ameliyattan çekinen ya da anestezi olması uygun olmayan kişilerde mükemmel bir alternatiftir. İşlem lokal anestezi altında sadece uygulanacak bölgeye göre göğüs kalça ya da bacak bölgesinin uyuşturulması ile yapılmaktadır. İşlem ortalama 1-1,5 saat sürmekte olup kişi hemen ertesi gün günlük yaşamına geri dönebilmektedir” diye konuştu.


Kullanılacak dolgu miktarının kişinin ihtiyacına göre değişmekte olduğunu kaydeden Dr. Atalan, “Genel olarak meme gelişmesi bozuklukları memedeki ve popodaki asimetriler memede ve popoda küçüklük çarpık bacakların düzeltilmesi ve ayrıca daha önce geçirilmiş ameliyatlardan kalan çöküntülerin düzeltilmesinde kullanılır. 2004 yılından beri kullanılmakta olan bu hidrofilik jel CE belgeli olup herhangi bir karsinojenik tenatojenik etki veya vücuda uyumsuzluk özelliği göstermediği için son derece güvenilirdir. Kesinlikle minimal ihvaziv bir işlemdir” ifadelerini kaydetti.


Skar dokusunu oluşmadığına dikkat çeken Dr. Atalan, “Jel çok ince kanüller kullanılarak tek bir noktadan istenilen bölgeye yerleştirilir ve istenilen dolgunluk ve şekil verilir. İşlem sonrası iyileşme süresi çok kısadır. Temelde sudan oluşan bir jel olduğu için son derece doğal görünüm sağlar. Meme dokusunun içine değil meme dokusu arkasındaki kas üzerine yerleştirildiği için süt bezlerine ve memeye ait diğer dokulara zarar vermez. Aquafilling yöntemi uygulanan kişiler doğum ve emzirmede sorun yaşamazlar ve her türlü meme USG maemografi gibi görüntüleme yöntemlerini yaptırabilirler” açıklamalarında bulundu.


Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, Aquafillingin avantajlarını şöyle sıraladı:


“Minimal travmaya yol açan cerrahi olmayan bir işlemdir.


Genel anestezi gerektirmez.


İyileşme süreci 1-2 gündür.


Enjeksiyon bölgesinde inflamasyona yol açmaz.


Yumuşak dokularla doğal uyum içersindedir.


Doğal görüntü sağlar.


5-8 yıl etkilidir.


İstenilirse yeniden enjeksiyon yapılabilir.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Kocaeli Evsizlerin sokakta kalmasına müsaade edilmiyor Gebze ilçesinde gidecek yeri bulunmayan evsiz vatandaş, barınma ve konaklama merkezine yerleştirilerek sıcak yuvaya kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezi, sokakta kalan evsizlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatını büyük bir hassasiyetle yerine getiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Sıcak bir yuvaya hasret kalan vatandaşların ihtiyacını Barınma ve Konaklama Merkezleri ile sağlayan büyükşehir belediyesi, bu bağlamda Gebze’de evsiz bir vatandaşa sahip çıktı. Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri, gidecek yeri bulunmadığını tespit ettiği vatandaşı ekip aracıyla Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İzmit ve Gebze’de faaliyet gösteren Barınma ve Konaklama Merkezleri yılın 12 ayında kapılarını evsiz vatandaşlara açıyor. Yatak, masa, dolap, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu odalarda, banyo için 24 saat sıcak su imkânı sağlanıyor. Evsiz vatandaşlara 3 öğün sıcak yemeğin yanında temizlik ve sağlık hizmetleriyle ihtiyaç halinde psikolojik destek de sağlanıyor.