SPOR - 25 Nisan 2017 Salı 22:34

Fenerbahçe, üst üste 3. kez Final-Four’da

A
A
A
Fenerbahçe, üst üste 3. kez Final-Four’da

THY Euroleague çeyrek final turu üçüncü karşılaşmasında evinde Panathinasikos Superfoods’u 79-61 mağlup eden Fenerbahçe, seride durumu 3-0’a getirdi ve üst üste 3.

THY Euroleague çeyrek final turu üçüncü karşılaşmasında evinde Panathinasikos Superfoods’u 79-61 mağlup eden Fenerbahçe, seride durumu 3-0’a getirdi ve üst üste 3. kez Final-Four’a kalma başarısı gösterdi.


THY Euroleague’de normal sezonu 18 galibiyet, 12 mağlubiyetle 5. sırada bitiren Fenerbahçe, play-off turunda Panathinaikos Superfoods ile eşleşti. Sezonu 19 galibiyet, 11 mağlubiyetle 4. sırada bitirdiği için saha avantajını elinde bulunduran Yunan ekibi, evinde Fenerbahçe tarafından adeta bozguna uğradı. O.A.K.A Arena’da oynanan iki maçı da 71-58 ve 80-75’lik skorlarla kazanan sarı-lacivertliler, İstanbul’daki mücadeleler için de büyük avantaj sağlamıştı. Bu akşam Ülker Arena’da oynanan karşılaşmayı da 79-61 kazanan Kanarya, seride durumu 3-0’a getirdi ve Final-Four’a yükseldi.



Kanarya tarihe geçti


Fenerbahçe, Panathinaikos Superfoods’u eleyerek Türk basketbol tarihine geçti. Euroleague’de Anadolu Efes ile beraber 2’şer kez Final-Four’a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe, Yunan ekibini de kupanın dışına iterek Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda 3. defa Dörtlü Final gören ilk Türk takımı oldu.



Şampiyonluk finalde kaçmıştı


2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında Dörtlü Final gören Fenerbahçe, geçen sene bu turda Laboral Kutxa’yı saf dışı bırakarak finalde CSKA Moskova’nın rakibi oldu. Başından sonuna büyük çekişmeye sahne olan maçın normal süresi 83-83 ermiş, uzatmalarda ise Rus ekibi karşılaşmayı 101-96 kazanarak kupaya uzanan taraf olmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.