SPOR - 18 Eylül 2017 Pazartesi 19:49

DUMESF Başkanı Ilıcak’dan genç öğrencilere uyarı

A
A
A
DUMESF Başkanı Ilıcak’dan genç öğrencilere uyarı

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Muzaffer Ilıcak, Adana Yüreğir Efendi Halil Ortaokulu’nda 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Muzaffer Ilıcak, Adana Yüreğir Efendi Halil Ortaokulu’nda 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.


Ilıcak açılış konuşmasında, "Bugün yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. Aramıza yeni arkadaşlarımız katıldı. Aramızdan son sınıf arkadaşlarımız yeni ayrıldılar ve büyük çoğunluğu meslek edinecekleri yeni okullarına bugün başladılar. Okul, hayatımızın ilk dönemlerinde oldukça önemli yer tutmaktadır. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz. Aynı zamanda toplumların yapılarının, insan ilişkilerinin nasıl olacağının, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının neler olacağının, hizmet ettiği toplumun maddi ve manevi değerlerini de öğrencilere aktarır ve davranış haline getirir-getirmelidir.


Doping Eşittir Uyuşturucu sloganıyla, ailelerin göz bebeği çocuklarını teslim ettiği öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, meraklandırmadan ve uyarıcı reklamı yapmadan uyuşturucuyla mücadele savaşımıza katılmalıdır. Geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızı, asrımızın tehlikesi olan kötü alışkanlıklarından korunmaları için, spor yapan ve başarılı olan sporcular yetiştirirlerse, çağımızın en önemli tehlikesinden korunmuş olacaklardır. Yaşadıkları alanlarda dopingsiz spor alışkanlığı sağlamak istiyoruz. Okul içi arkadaşlıklarını spor kardeşliği ile ilgi alanlarını spora hedeflemesine yardımcı oluyoruz. Ilıcak, ‘Öğrencilerimizin spor yaparak rahatlamasını ve vücudunda biriken negatif enerjiyi dışarı atmasını ve okul hayatında ve sosyal alanında rahatlamasını sağlıyoruz" dedi.



Ilıcak, bu yaş grubunda özellikle arkadaş seçimine dikkat çekerek, spora başlamanın önemine değindi. Ilıcak, ülkeyi yönetecek kişilerin ileride bu sıralardan çıkacağını, önemli olanın sağlıklı ve ahlaki değerlere bağlı bir nesil yetişmesi olduğunu ifade etti. Ilıcak, Yüreğir’in sporda çok önemli bir potansiyeli olduğunu ve tesisleşme hızına uygun olarak milli sporcuların da Yüreğir’ den daha fazla çıkması gerektiğini söyledi. "En büyük yatırım insana yatırımdır" diyen Kaya Muzaffer Ilıcak, çocuklara uyuşturucu ve dopingin birbirinden ayrılmaz tehlikeler olduğunu anlattı.



Uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına dikkat çeken Muzaffer Ilıcak, "Uyuşturucu kullanımı Türkiye’de artık yörelere göre değil, tüm illerde yaygınlaştı. Hep beraber bunun tedbirini almamız lazım. Ve burada en önemli şey, devlet üzerine düşen görevi yapıyor. Tedavisiyle okuldaki öğretmeni ve spor hocalarıyla, jandarmasıyla bir seferberlik var. Ama biz burada Dünya Uyuşturucuyla Mücadelede Eden Sporcular Federasyonu’nun yaptığı şey şu, bağımlı olmadan ve ilaçla tanışmadan büyüye bilecek bir nesli oluşturmanın çabası içerisinde olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.



Ilıcak, Türkiye’nin geleceği olan çocukların kötü alışkanlıklardan kurtarılması için en büyük sorumluluğun anne ve babada olduğunu belirterek, aile içi sevgi ve saygıya dikkat çekerek konuşmasını sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler Kastamonu’da düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu’na katılan vatandaşlar, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Sporun ve sağlıklı yaşam bilincinin arttırılması amacıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak 11.’si düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu’na, Kastamonu’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde, Kastamonu’da düzenlenen tura, 250’dan fazla vatandaş katıldı. İl merkezindeki Kışla Parkı’nda toplanan bisikletliler, Sinanbey Kavağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’na vardı. Meydanda turun sonlanmasının ardından vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi. "Amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı" Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, “Biz Yeşilay Cemiyeti olarak bağımlılıkla mücadele için her türlü etkinliği yapıyoruz. 2011 yılından bu tarafa da bisiklet turlarını, sağlıklı bir yaşam için, farkındalık için gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 11’incisini gerçekleştirdik. Kastamonu’da güzel bir etkinlik oldu. Buradaki amacımız sağlıklı bir yaşam için vatandaşa farkındalık oluşturmaktı. 250’den fazla katılımcı oldu. İnşallah amacına ulaşmıştır. Katılımcılarla Kışla Parkı’nda başladık, Sinanbey Kavşağı’ndan dönerek Cumhuriyet Meydanı’nda turumuzu bitirdik. Bir yarış değil, amacımız bisiklet kullanarak vatandaşlara bağımlıkla mücadele kapsamında yapılan etkinlikleri gösterebilmekti” dedi.