GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 17:38

Ali Ağaoğlu’ndan Kadir Topbaş yorumu: “Gidenin arkasından konuşulmaz, gömün gitsin"

A
A
A
Ali Ağaoğlu’ndan Kadir Topbaş yorumu: “Gidenin arkasından konuşulmaz, gömün gitsin"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çekmeköy’de hayata geçirdikleri Çekmeköy Park projesinin basın lansmanında Kadir Topbaş’ın istifası ile ilgili, “Topbaş’ın gitmesi iyi oldu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Çekmeköy’de hayata geçirdikleri Çekmeköy Park projesinin basın lansmanında Kadir Topbaş’ın istifası ile ilgili, “Topbaş’ın gitmesi iyi oldu. Bizim oralarda bir laf vardır, gidenin arkasından konuşulmaz, gömün gitsin” dedi.


Ali Ağaoğlu, projenin tanıtımının yanı sıra basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul belediye başkanlığından istifası ile gündeme gelen Kadir Topbaş ile ilgili soruya Ali Ağaoğlu, "Oligarşi hala devam ediyor. Ben iş yapmaktan yorulmuyorum. 50 senedir bu sektörün içindeyim. Fakat bu kadar zorlandığım bir dönem daha olmadı. Bugün bir belediye zabıtası bile sokakta küçük dağları ben yaptım havasında dolaşıyor. Yani belediyeler halktan ve hizmetten çok uzaklaştı. Cumhurbaşkanı ve hükümette bunun farkında. Kadir Topbaş’ın gitmesi de iyi oldu. Bizim oralarda biz söz vardır, gidenin arkasından konulmaz, gömün gitsin” cevabını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Kulp’ta doğalgaz altyapı çalışmaları sürüyor Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğalgaz hattı projesine Şubat ayında vurulan kazmanın ardından çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ihale edilen proje, ilçe merkezinde yoğun bir tempoda sürdürülüyor. Yaklaşık üç aydır devam eden çalışmalar, Turgut Özal Mahallesinde yoğunlaştı. Başlangıçta 2026 yılına kadar doğalgaz arzı planlanan Kulp’a, Diyarbakır’dan AK Parti milletvekillerinin girişimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile altyapı çalışmalarının başlaması için 2024 yılı hedefi belirlendi. Bu hızlandırılmış takvimle, Kulp ilçe merkezi ve çevresindeki mahallelerin modern ve temiz enerji kaynağına kavuşması sağlanacak. Turgut Özal Mahalle Muhtarı Ramazan Azbay, mahallesine getirilen doğalgazdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Her eve doğalgazın gelmesi bizi memnun ediyor. Bende mahalle muhtarı olarak elimden geleni yapıp, altyapı çalışmalarına yardımcı oluyorum" dedi. İlçe halkından Mahmut Yıldız ise ,”Kulp’ta sürdürülen doğalgaz altyapı çalışmaları, biz ilçe halkının yaşam kalitesini artıracak ve ekonomik açıdan önemli bir katkı bize sağlayacak. Daha önceleri ısınma ihtiyaçlarımızı kömür ve odun olarak kullanıyorduk. Özelikle kaloriferlerin çalıştığı dönemlerden ilçe merkezini kapkara bir duman sarıyordu ve dışarı çıkamaz duruma geldiğimiz gibi pencerelerimizi de açamıyorduk. Bu sebeple ilçe halkı olarak projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.
Ankara Yılda 15 gün görülen ‘dağ lalesi’ görsel şölen oluşturuyor Türkiye’nin endemik bitki türleri listesinde yer alan ve yılda 15 gün görülen Kızılcahamam dağ lalesi, görenleri hayran bırakıyor. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Soğuksu Milli Parkı’nda açan dağ lalesi bölgenin güzelliğine güzellik katıyor. Kızılcahamam’da eğimli dik andezit kayaçların olduğu yerlerde yetişen dağ lalesi Türkiye’nin endemik bitki Türleri Listesi’nde yer alıyor. Kendine has rengi ile hayranlık uyandıran dağ lalesi her yıl genellikle Nisan ayında ortaya çıkarken fotoğraf tutkunları tarafından da 15 günlük süre içerisinde kayıt altına alınıyor. Başka iklim ve şartlarda yetiştirilemeyen dağ lalesi, bilinçsiz kişiler tarafından koparılıp soğanları taşındığı için her yıl daha da az bir alanda yetişiyor. Dağ lalesinin ortaya çıktığı Samrı Tepesi ise havadan drone ile görüntülendi. Taşların arasındaki görüntüsüyle hayran bırakan laleler, mayıs ayının sonlarına doğru çiçeklerini dökmeye başlıyor. “Misafirlerimizin dağ lalesini görmek için son iki haftası kaldı” Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ilçenin birçok güzelliği bulunduğunu bu güzelliklerden birisinin de senede 2 hafta kendisini gösteren Dağ Lalesi olduğunu söyleyerek, “Misafirlerimiz bu dağ lalesini görmek için son iki haftası kaldı. Bu sene de bir çıktığı için ilçemizi bu sebeple ziyaret eden bir sürü hemşehrilerimiz var. Yine Ankara’dan gelen, Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen misafirlerimiz de var. İlçemizin bir sürü güzelliğiyle beraber bu dağ lalesi ilçemize bir endemik olduğu için bir güzellik katıyor. Bütün misafirlerimizi, Kızılcahamam Milli Parkı içerisinde bu bölgeye bekleriz” ifadelerini kullandı. “Bu bitki endemik bir bitki, sadece bulunduğu yerde yetişebiliyor” Kızılcahamam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mecit Bal ise Soğuksu Milli Parkı’nda birçok doğal güzellik olduğunu ancak bunlardan birinin de dağ lalesi olduğunu kaydetti. Bal, Dağ Lalesinin endemik bitki olduğunu dile getirerek, “Laleyi binlerce kişi, görmeye geliyor. Biz de elimizden geldiği kadar tanıtmaya çalışıyoruz. Burası milli parkımızın içinde Samrı Tepe’de daha çok yürüyerek gelebilecekleri bir yer. Milli Parkımızın girişinden Soğuksu çevre yoluna yürüyerek geldikleri zaman rahatlıkla Samrı Tepe’de görebilecekleri endemik bir bitki dağ lalesi. Kızılcahamam’ın önemli bir değeri. Çünkü doğaseverler, botanikseverler endemik bitkimiz dağ lalesini bir ay boyunca görebiliyorlar maalesef. Belli bir süre sonra soluyor. Yüzlerce Türkiye’nin değişik yerlerinden hatta dünyanın değişik yerlerinden bilip gelip fotoğraflıyorlar. O görsel şölene eşlik ediyorlar biz de memnun oluyoruz. Yalnız bazı isteklerimiz olacak. Bu bitki endemik bir bitki. Sadece bulunduğu yerde yetişebiliyor. Koparılıp bir saksı ya da daha başka bir yerde yetişmiyor. Buraya özgü bir bitkidir, kesinlikle koparılarak soğanı götürülerek başka bir yerde yetişmiyor” şeklinde konuştu.
Samsun Başkan Sandıkçı: "Samsunspor’a destek olmaya devam edeceğiz" Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsunspor’a olan desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsunspor yönetimini ağırladı. Samsunpor Başkan Vekili ve İcra Komitesi Üyesi Veysel Bilen, Samsunspor Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyesi Soner Soykan ile Samsunspor İcra Komitesi Üyesi Suat Çakır, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı makamında ziyaret etti. Samsunspor yönetimini ağırlayan Başkan İbrahim Sandıkçı, Samsunspor’a destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan İbrahim Sandıkçı, Samsunspor’un sürdüğü çalışmalar hakkında Samsunspor heyetiyle sohbet edip, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda Trabzonspor ile oynayacakları karşılaşma için başarı dileklerinde bulundu. Samsunspor’un futbol ve farklı spor branşlarda sürdürdüğü çalışmalar hakkında istişarelerin gerçekleştirildiği ziyaret programında Samsunspor yönetimi, Başkan İbrahim Sandıkçı’ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Samsunspor’u gönülden desteklemeye devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Samsunspor’umuz şehrimizin marka değeridir. Şehrimizde spor kültürünün gelişimi, bu marka değerinin korunmasıyla daha ileriye taşınacaktır. Şehrimizin takımı Samsunspor’umuza destek olmaya devam edeceğiz" dedi.