GENEL - 10 Kasım 2017 Cuma 10:38

Beşiktaş’ta binlerce vatandaş dev Türk bayrağıyla Dolmabahçe’ye yürüdü

A
A
A
Beşiktaş’ta binlerce vatandaş dev Türk bayrağıyla Dolmabahçe’ye yürüdü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Beşiktaş’ta açılan dev Türk bayrağı eşliğinde Dolmabahçe’ye düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında Beşiktaş’ta açılan dev Türk bayrağı eşliğinde Dolmabahçe’ye düzenlenen yürüyüşle anıldı. Binlerce kişinin katıldığı dev Türk bayraklı yürüyüş, havadan görüntülendi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 79’uncu ölüm yıl dönümünde metrelerce uzunluktaki dev Türk bayrağının taşındığı saygı yürüyüşü ile anıldı. Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndan başlayan yürüyüşe binlerce vatandaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldı. Dev bayraklı saygı yürüyüşü, havadan da görüntülendi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise binlerce vatandaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Trafikte bulunan vatandaşlar da arabalarından inerek saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sırasında bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Vatandaşlar, daha sonra Atatürk’ün gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’na akın etti.



“Türkiye Cumhuriyeti Atatürksüz bir anlam ifade etmiyor”


Vatandaşlarla birlikte Barbaros Bulvarı’ndan Dolmabahçe Sarayı’na kadar yürüyen Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, "Bu yıl o dev bayrağımıza Mustafa Kemal Atatürk’ü de ekledik. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Atatürksüz bir anlam ifade etmiyor. Bunun her geçen gün daha da iyi anlaşılıyor olması hiç şüphesiz Atatürk’ün semtinin bir belediye başkanı olarak, hayatının çok önemli bir bölümünü geçirdiği bir semtin belediye başkanı olarak, bir Beşiktaşlı olarak büyük bir mutluluk veriyor. Değerler sahip çıkıldığında, sahiplenildiğinde bir anlam ifade ediyor. Her geçen gün daha çok sahiplenilmesi ve daha iyi anlaşılması çok önemli. Atatürk’ün inşa ettiği cumhuriyet ancak herkesin ona sahip çıkmasıyla büyüyebilir, geleceğe taşıyabiliriz. Onun hayatını kaybettiği yer, Beşiktaş, Dolmabahçe. Onun için en büyük sorumluluk da bize düşüyordu, biz de o sorumluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.


Dolmabahçe Sarayı’nda Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu odayı ziyaret eden Yiğitcan Dalkıran ise, “Hiçbir insan geçmişini unutamaz. Bu ülke bu günlere gelebilmek için çok mücadele verdi ve bunda Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli bir payı var. Bugün burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Okul çevresinde yapılan denetimlerde 29 bin 100 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün okul çevrelerindeki iş yerlerinde kaçakçılık faaliyetlerine yönelik yaptığı denetimde 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro ele geçirildi. İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Çocuk Şube Müdürlüğü katılımıyla Muratpaşa ilçesindeki okul çevrelerinde bulunan tekel bayi, market, tütüncü gibi faaliyet gösteren işyerlerinde; elektronik sigara, sarmalık kıyılmış tütün, sarma sigara, pipo, nargile tütünü, ısıtılarak ya da yakılarak tüketilen tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü elektronik mamulün ele geçirilebilmesi amacıyla denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde; 30 bin 750 adet boş makaron/sigara sarma kağıdı, 29 bin 100 adet gümrük kaçağı/doldurulmuş sigara 135 adet puro, 65 adet elektronik sigara/likiti, 7 kilogram nargile tütünü, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 60 adet fişek ele geçirildi. Yapılan aramalar neticesinde suç unsuru tespit edilen işyerlerinin sahipleri/işletmecileri hakkında “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek”, “6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet Etmek” ve “Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini (TCK md.194)” suçlarından adli işlem yapıldı.
Eskişehir Üreticilere ilaçlama uyarısı Tepebaşı Belediyesi’nin üreticiler için hayata geçirdiği Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi, Eskişehirli üreticileri zirai hastalık ve zararlılara karşı uyarıyor. Eskişehir’de ilk defa uygulanan ve 5 farklı noktaya kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları oluşan herhangi bir hastalık ya da meteorolojik olaylara karşı üreticiye önceden uyarı vererek önlem almalarını sağlıyor. Bu kapsamda 29 Nisan Pazartesi günü istasyonlardan alınan verilere göre bölge genelinde elma karaleke hastalığı enfeksiyonunun oluştuğunun tespit edilmesi üzerine üreticilere bilgi verildi. Üreticilere, en kısa zamanda elma, armut ve ayvada ilaçlı mücadele yapılması yönünde öneride bulunan yetkililer, “Elma küllemesinin de sorun olduğu bahçelerde her iki hastalığa da etkili olan bitki koruma ürünleri tercih edilmelidir” şeklinde uyarıda bulundu. Tepebaşı’nda tarımsal faaliyet gösterilen 477 bin 769 dekar alanı kapsayacak şekilde 5 mahallede istasyonlar kuruldu. Ayrı iklimsel özelliklere sahip Beyazaltın, Cumhuriyet, Kavacık, Yusuflar ve Takmak mahallelerinde kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, tüm Tepebaşı kırsalına hizmet veriyor. Kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve enfeksiyonla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 (222) 211 40 00/3214/3219 numaralı telefondan ve Tepebaşı Belediyesi’nin https://www.tepebasi.bel.tr/ adresinden yetkililere ulaşabiliyor.