SPOR - 12 Kasım 2017 Pazar 15:38

İki kıta arasında Gambiya’nın köylüsü için koştu

A
A
A
İki kıta arasında Gambiya’nın köylüsü için koştu

Kıtalararası gerçekleştirilen İstanbul Maratonu’nun 39’uncusu bugün gerçekleşti.

Kıtalararası gerçekleştirilen İstanbul Maratonu’nun 39’uncusu bugün gerçekleşti. Maratona katılan bazı sporcular hem koştu hem de zor durumdaki insanlar için yardım topladı.


Maratona katılan olan “Sen De Gel Derneği” Adım Adım oluşumu ile Afrika için koştular. Gönüllü koşucular “Sen de Gel-Temiz suya kavuşmaları için KOŞ!”projesiyle Senegal ve Gambiya’da 5 köye, 5 su kuyusu açmayı planlıyor.


Binlerce sporcunun katıldığı İstanbul Maratonu’nda 46 STK ile “iyilik peşinde” koşmaya hazır olanlardan biri de Adım Adım koşucularından Burak Akay oldu. “Sen de Gel-Temiz suya kavuşmaları için KOŞ” çağrısına kulak veren Akay ve diğer gönüllüler, koşu kapsamında toplanacak olan bağışlarla su kuyularının açılmasına destek olmayı hedefliyorlar.


İki kıta arasında koşup Senegal ve Gambiya’da suyu olmayan bir köy için ter döken Burak Akay, “Orada kadınlar sadece 1 kova su için ortalama 6 km yürüyorlar ve 35 m derinlikteki kuyudan elleri ile su çekiyorlar. Bizim için ulaşması çok basit olan suya ulaşamadığı için çocuklar 5 yaşına gelmeden hayatlarını yitiriyorlar. Her 20 saniyede 1 çocuk kirli sulardan ve sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle ölüyor. Toplayacağım bağışlar bir damla. Ama o damla bir çocuğun susuzluğunu giderecekse buna değer” diye amacını açıklıyor.


Sen De Gel Derneği “Sen de Gel-Temiz suya kavuşmaları için KOŞ” projesiyle Senegal ve Gambiya’da 5 köye, 5 su kuyusu açmayı planlıyor. Dernek bugüne kadar bölgede 87 su kuyusu açtı, 24 köyün su kuyusu onarıldı. Bu sayede 116 bin kişi suya kavuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sayapark’ta yılbaşı coşkusu tüm hızıyla devam ediyor Mersin’in alış veriş merkezi Sayapark’ta 6 Aralık tarihinde başlayan ’Yılbaşı Festivali’, zengin içeriği ve renkli atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Şehrin yılbaşı ruhunu en canlı şekilde yansıtan festival, her yaştan misafire hitap eden etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Festival alanında kurulan lezzet stantları, ziyaretçilere farklı damak tatlarını keşfetme imkanı sunarken, hediyelik eşya stantları yılbaşına özel ürünleriyle alışveriş keyfini artırıyor. El emeği ürünlerden yılbaşı konulu süs eşyalarına kadar pek çok alternatif, festival boyunca ziyaretçilerle buluşuyor. Çocuklar için özel olarak hazırlanan eğlence alanları ise festivalin en ilgi çekici bölümleri arasında yer alıyor. Atlı karınca, trambolin ve akülü arabalar minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşatırken, ücretsiz şişme çocuk oyun alanları ailelerin yoğun ilgisini görüyor. Güvenli ve eğlenceli şekilde tasarlanan bu alanlar, çocukların doyasıya eğlenmesine olanak sağlıyor. Işıklandırmaları, süslemeleri ve yılbaşı konseptiyle Sayapark, hem aileler hem de arkadaş grupları için keyifli bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Festival, ziyaretçilerine alışveriş, eğlence ve yılbaşı atmosferini bir arada sunarak şehrin en renkli yılbaşı festivali olma özelliğini bu yıl da koruyor. Sayapark Yılbaşı Festivali, yılbaşı dönemine özel etkinlikleri ve eğlence dolu içeriğiyle önümüzdeki günlerde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Manisa İzmirlİ fotoğrafçılar Manisa’ya hayran kaldı İzmir’den gelen fotoğraf tutkunları, Manisa’nın tarihi ve doğal mirasını objektifleriyle ölümsüzleştirdi. Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübü İzmir Grubu, Manisa’da düzenlenen fotoğraf gezisinde kentin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Manisalı amatör fotoğrafçı İsmail Aybey’in rehberliğinde gerçekleşen gezide, fotoğraf severler Manisa’nın simge mekanlarına yoğun ilgi gösterdi. Manisa’nın simgelerinden Ulu Park’ta bir araya gelen fotoğraf ekibi, ilk olarak Sultan Camii, Tarihi Tıp Müzesi, Muradiye Camii, Kurşunlu Han ve Hatuniye Camii’ni objektiflerine yansıttı. Ardından Ulu Camii, Darphane, Ağlayan Kaya ve Kır Kahvesi’ni ziyaret eden ekip, Manisa Mevlevihanesi’ni de gezerek tarihi dokuyu fotoğrafladı. Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan amatör fotoğrafçı İsmail Aybey, İzmir ve Salihli’den gelen fotoğraf dostlarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, "Manisa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini bol bol fotoğrafladık. İnsan yaşadığı şehirdeyken bazı değerlerin kıymetini fark edemeyebiliyor. Bu geziyle birlikte ben de Manisa’yı yeniden keşfetmiş oldum. Birçok şehzadeye ev sahipliği yapmış, Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri Muradiye Camii’ni barındıran ilimiz, gerçekten gezilip görülmeye değer" dedi. Fotoğraf gezisi, katılımcıların Manisa’ya dair gözlemlerini paylaşması ve çekilen karelerin değerlendirilmesiyle sona erdi.