GENEL - 14 Kasım 2017 Salı 19:24

Silivri’de ’En Güzel Buzağı’ Yarışması

A
A
A
Silivri’de ’En Güzel Buzağı’ Yarışması

Silivri’de bu yıl 2.

Silivri’de bu yıl 2.’si düzenlenen ’En güzel buzağı” yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek ve üreticiler arasında dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen en güzel buzağı yarışmasında 21 üreticinin 21 buzağısı yarıştı.


Silivri Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ikincisini düzenlendiği “Buzağı güzellik Yarışması” Değirmenköy’de gerçekleşti. Erkek ve dişi kategorisinde toplamda 21 buzağı yarıştı. Yarışmanın başında bir açılış konuşması yapan Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, “Buzağı güzellik yarışmasının bizler için önemli bir yanı vardır. Eğlencenin yanında bir de hayvancılığın buralarda olduğunun bir göstergesi açısından bu etkinliği düzenlenmiş bulunmaktayız. Bu yıl 2’incisini düzenliyoruz. Bunu geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Geçen yıl yapmış olduğumuz etkinliğin sonucundan Bursa’dan, Konya’dan ve Erzurum’dan olumlu tepkiler aldık. “İstanbul’da hayvancılık var mı?’ diye izleyip de bize geri dönüş yaptılar. İstanbul’da hayvancılığın olduğunu bu şekilde göstermiş olduk. Bugünkü katılımların gayet de güzel olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Yarışmada öğrencilerin bulunmasının kendilerine ayrı bir mutluluk kattığını söyleyen İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Karaca da, “Öğrencilerin burada bulunması bizlere ayrı bir mutluluk kattı. Çünkü bizler Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Tarımı İstanbul’da sürdürülebilir olmasını, genç nesillerin bu işleri iştigal etmesine bağlıyoruz. Biz Bakanlık olarak gerek İstanbul’da gerek de tüm Türkiye’de hayvancılık konusunda ciddi destekler sağlamaktayız’’ diye konuştu.


Konuşmaların ardından hayvan sahiplerinin özenle süslediği toplamda 21 buzağı, jürinin önünde birincilik için boy gösterdi. Hayvan sahiplerinin heyecanla takip ettiği yarışmada jüri üyeleri, buzağıların sağlık durumları, genel görünüm, beden yapısı ve yaşlarına göre puanladı. Puanlanmanın tamamlanması beklenirken öğrenciler halat çekme yarışması, çuval ve yumurta yarışması gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmaya katılan öğrencilere hediyeler verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda asfalt sezonuna Erdemli’den başladı Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda sathi asfalt sezonunu Erdemli ilçesinden başlattı. Yaylacıların ve üreticilerin ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken kullandığı yol, hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Kent merkezinde gerçekleştirdiği yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme faaliyetlerini ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsal sathi kaplama sezonuna Erdemli ilçesinden başladı. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ilçeye bağlı İlemin Mahallesi’nde geçen yıl başlattığı 9,5 kilometrelik yol genişletme ve zemin iyileştirme faaliyetlerini tamamlayarak, sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. İlçede, İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınarı birbirine bağlayan grup yolunda bozuk ve yıpranmış zemini iyileştiren ekipler, yolun kullanım ve dayanıklılık ömrünü artırdı. Özellikle yazın yaylacıların ve üreticilerin bölgeye has ürünlerini sebze ve meyve haline ulaştırırken sık kullandığı yol, ekiplerin yoğun çalışması sonucu hem kaliteli, hem de konforlu bir yapıya kavuşturuldu. Muhtar Uzlar: "Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu" Erdemi İlçesi Yol Asfalt Sorumlusu Emrah Erdoğan, İlemin Mahallesinde geçen başlattıkları 9,5 kilometrelik yol genişletme çalışmalarının yanı sıra İlemin ile Karahıdırlı mahalleleri arasında 3 bin 300 metrelik yol ağında zemin güçlendirmesi yaptıklarını belirtti. Yolda sathi kaplama çalışmalarını da tamamladıklarını ifade eden Erdoğan, "İlemin, Karahıdırlı ve Çiftepınar köylerini birbirine bağlıyoruz. Daha önce bu yol çok dar ve çok bozuktu. Bütün iyileştirmeleri yaparak yolu genişlettik. Üreticilerimizin ürünlerini daha sağlıklı şekilde sebze ve meyve haline ulaştırabilmeleri için güzel bir zemin hazırladık" dedi. İlemin Mahallesi Muhtarı Eray Uzlar da daha önce mahallenin yolunun bozuk ve dar olduğunu belirterek, "Bizim burası hem narenciye bölgesi hem de domates, şeftali gibi ürünler yetişir. Ürünleri, sebze ve meyve haline götürmek için gelen tır köye giremiyordu. Köylülerimiz böyle bir yol yapılacağını hiç ummuyordu. Hem vatandaşın hem de üreticinin yüzü güldü. Yayla yolu olarak da bilinen bu yolun çevre mahallelere, Elvanlı, Karahıdırlı ve Çiftepınar’a da faydası oldu" diye konuştu.