ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:25

Berkin Elvan davası öncesi İstanbul Adliyesinde güvenlik önlemi

A
A
A
Berkin Elvan davası öncesi İstanbul Adliyesinde güvenlik önlemi

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin sanık polis F.

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin sanık polis F.D’nin yargılandığı davanın 4’üncü duruşması öncesi adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.


Okmeydanı’nda çıkan Gezi olaylarında, polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan davasının görülmesine devam ediliyor.


İstanbul 17’inci Ağır ceza Mahkemesi’nde görülecek dava öncesi adliyenin karşısındaki meydan ve adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.


İstanbul Adalet Sarayı’na vatandaş girişi yapılan noktalara polis ekipleri konuşlandırıldı. Ekipler, giriş yapacak sivil vatandaşların üzerlerini ve çantalarını ararken, adliyenin karşısındaki meydana da arama noktası oluşturuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep D.T. Şehitkamil sahnesi’ndeki yaz sanat akademisi kayıtları başladı Şehitkamil Belediyesi olarak sanata ve sanat eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Avukat Umut Yılmaz, “Yaz Sanat Akademisi ile gençlerimizin ve tüm sanatseverlerin sanatla buluşmasını, yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlıyoruz. Şehitkamil Sahnesi’nde açılan bu kurslar, kültür ve sanat alanında ilçemize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, sanata ve sanat eğitimine verilen önem doğrultusunda D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde açılan Yaz Sanat Akademisi kurslarına kayıtların başladığını duyurdu. Sanatseverler için zengin bir içerik sunan Yaz Sanat Akademisi, bu yıl da farklı alanlarda eğitimler vererek katılımcılara yeteneklerini keşfetme ve geliştirme imkanı tanıyacak. Akademide açılan kurslar arasında piyano, keman, gitar, bateri ve temel resim gibi çeşitli sanat dalları yer alıyor. Her yaştan sanatseverin katılımına açık olan bu kurslar, alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek. Yaz Sanat Akademisi’nde verilecek kurslar, katılımcıların müzik aletlerini tanımalarına, teknik bilgi ve beceri kazanmalarına, temel resim tekniklerini öğrenmelerine imkan tanıyacak. Piyano, keman, gitar ve bateri gibi müzik aletlerinde verilecek eğitimlerle öğrenciler, müziğin büyülü dünyasında kendilerine yeni kapılar açabilecekler. Temel resim kursu ise katılımcılara resim sanatının inceliklerini öğretirken, gelişimlerini ve sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olacak. “Unutulmaz bir yaz yaşatmayı hedefliyoruz” Sanat eğitiminin bireylerin kişisel gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Yılmaz, belediye olarak bu tür faaliyetlere her zaman destek olacaklarını ifade etti. Yılmaz, “Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Yaz Sanat Akademisi ile kursiyerlerimize unutulmaz bir yaz yaşatmayı hedefliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz, açmış olduğumuz kurslarda sanatın farklı dallarında kendilerini ifade edebilme şansı bulacak. Aynı zamanda bu kurslar, onların sosyal becerilerini geliştirmelerine ve özgüven kazanmalarına da yardımcı olacak” şeklinde konuştu. Ücretsiz kayıtların başladığı bu özel kurslara katılmak isteyenler, D.T. Şehitkamil Sahnesi’ne 1 adet vesikalık fotoğraf ile başvuruda bulunabilirler. Kurslara ilginin yoğun olduğunu ve kontenjanların sınırlı olduğunu belirten Başkan Umut Yılmaz, kayıt işlemlerinin bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.
İstanbul Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonu istatistikleri açıklandı Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonu istatistik bilgileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yayımlandı. 2023-2024 sezonu sona eren Trendyol 1. Lig’in istatistik bilgileri yayımlandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Yönetim Sistemleri Bölümü’nün maç hakem raporlarına dayanarak hazırladığı istatistiklerde; en çok süre alan oyuncu, galibiyet sayıları, gol ve kart sayıları, oyuncu değişiklik sayıları gibi veriler yer aldı. Çağlar ve Gkelios, en çok süre alan oyuncular Trendyol 1. Lig’de geride kalan sezonda Boluspor oyuncusu Çağlar Şahin Akbaba ve Bandırmaspor oyuncusu Ioannis Gkelios, forma giydikleri 34 müsabakada toplam 3 bin 60 dakika forma giyerek bu alanda ipi göğüslediler. Bu oyuncuları 3 bin 13 dakika ile Kocaelispor Kulübü’nden Daniel Candeias takip etti. Eyüpspor, içerde ve dışarda lider 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve Süper Lig’e yükselen Eyüpspor, iç sahada elde ettiği 13 galibiyetle bu alanda başı çekiyor. İstanbul temsilcisini 10’ar galibiyeti bulunan Göztepe, Bodrum FK ve Sakaryaspor takip etti. Sezon boyunca en fazla deplasman galibiyetini ise 11’er galibiyet ile Eyüpspor ve Göztepe elde etti. Gol krallığını iki isim paylaştı Eyüpsporlu Gianni Bruno ve Sakaryasporlu Del Valle, attıkları 16’şar golle sezon boyunca rakip fileleri en fazla havalandıran oyuncular oldu. Şanlıurfaspor’dan Marco Paixao 15 golle 2. yine Eyüpspor’dan Ahmed Kutucu ise 14 golle 3. sırada yer aldı. 9 kırmızı kartla Manisa FK zirvede Trendyol 1. Lig’in 2023-2024 sezonu boyunca toplam 725 gol atıldı. 34 haftalık süreçte 32 golün atıldığı 12. hafta en çok golün atıldığı, 8 golün atıldığı 2. hafta ise en kısır hafta oldu. Sezon genelinde 72 kırmızı, bin 279 sarı kart çıktı. Manisa FK, gördüğü 9 kırmızı kart ile bu alanda listenin başında yer alırken 91 sarı kart gören Ümraniyespor ise en çok sararan takım oldu.