ASAYİŞ - 17 Ocak 2018 Çarşamba 13:16

Şarkıcı Haluk Levent’e “Çete davası”nda beraat kararı

A
A
A
Şarkıcı Haluk Levent’e “Çete davası”nda beraat kararı

Şarkıcı Haluk Levent, “yağma, “tehdit”, “çek-senet tahsilatı”olaylarına karıştığı iddiasıyla 16,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Şarkıcı Haluk Levent, “yağma, “tehdit”, “çek-senet tahsilatı”olaylarına karıştığı iddiasıyla 16,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. 8 yıl sonra karara bağlanan davada hakkında beraat kararı verilen Levent, “Ellerim kelepçeli bir şekilde 4 gün sorgu odasındaydım ve hiçbir şey bilmeden. Benim o dönem en çok ağrıma giden, savcı beni dahi dinlemedi” dedi.


Şarkıcı Haluk Levent, “yağma, “tehdit”, “çek- senet tahsilatı”olaylarına karıştığı iddiasıyla 16,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.


Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanıklar Ali Rıza Garan ve Recep Demir ile tutuksuz sanıklar Mehmet Selçuk Güleçlier, Hasan Hüseyin Tilki ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Sanık avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya Haluk Levent katılmadı. Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekkillerinin beraatini talep etti.


Haluk Levent’in de aralarında bulundu 19 sanığa çete suçundan beraat


8 yıldır süren davayı karara bağlayan mahkeme, delil yetersizliğinden 19 sanığın çete suçundan beraatine hükmetti. Mahkeme heyeti, Haluk Levent hakkında "silahla haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak", "bir kişiye yönelik yağmaya teşebbüs" suçundan kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi. 6 sanığın da tüm suçlardan beraatine hükmeden mahkeme, sadece çete suçundan beraat eden diğer 11 sanığı ise "iş yerinde yağma", "kasten yaralama", "tehdit", "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırdı. Yargılama aşamasında ölen bir sanık hakkında ise davada düşme kararı verildi.


“Ellerim kelepçeli, 4 gün sorgu odasında bekletildim”


Hakkında verilen beraat kararına ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan şarkıcı Haluk Levent, davanın yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü söyleyerek, “4 bin 300 küsür haber yapıldı. Ellerim kelepçeli bir şekilde 4 gün sorgu odasındaydım ve hiçbir şey bilmeden. Benim dönem en çok ağrıma giden, savcı beni dahi dinlemedi. Hukuk devleti dediğimiz yerde savcı ifademi dahi almadı. Direkt olarak mahkemeye çıkarıldım” dedi.


“Bizi çeteci, mafyavari insanlarla göstermişlerdi”


Tutuksuz yargılandığını hakkında binlerce haber yapıldığını kaydeden Levent, “Binlerce algı, yitip giden birçok sponsorluklar, konserler cabası ve sonunda beraat. Seviniyorsunuz ama bir yandan da üzülüyorsunuz. Bunu bu kadar uzatmak, bu kadar operasyonlar ismimizin kullanılması gerekli miydi? Bu nedenle bir yandan sevinçliyim, bir yandan da buruk bir duygu var içimde. O dönemlerde 2 tane sponsorluk anlaşmam vardı. Biri tekstil firmasıyla, diğeri gençler için içecek firmasıyla. Onlar da iptal olmuştu. Bizi çeteci, mafyavari insanlarla göstermişlerdi. Beraat aldığım için çok mutluyum ama geçmişe baktığımda da neden diyordum. Çünkü özellikle o dönemdeki soruşturmanın savcısının beni görmek istemeyişi zaten kafadan kumpas gibi koyulmasının bir nevi ifadesi gibi geliyor bana” şeklinde konuştu.


İddianameden


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameden, bir numaralı şüpheli Sami Aksel yer almıştı ve Aksel’in suç örgütü lideri Sedat Şahin’in çetesiyle yakın ilişki içinde olduğu belirtilmişti.


İddianamede şüpheli Haluk Levent’in piyasaya, tefecilere ve değişik kişilere yüklü miktarda borçlarının bulunduğuna yer verilerek, Levent’in bu borçları ötelemek, daha az miktarda ödemek veya ödememek amacıyla Sami Aksel liderliğindeki suç örgütüyle ilişki içine girdiği anlatılmıştı.


Çetenin lideri olduğu iddia edilen şüpheli Sami Aksel’in "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “yağma”, “yağmaya teşebbüs”, “yaralama”, “tehdit”, “ruhsatsız silah taşımak” ve “tefecilik" suçlarından 61 yıldan 104 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, şüpheli Haluk Levent’in ise “suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak” ve “yağmaya teşebbüse azmettirmek” suçlarından 9 yıldan 16,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.


Ayrıca iddianamede, diğer 17 sanığın da 1,5 yıldan 30 yıla kadar değişen yıllarda hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Muasaba antrenmana gelmedi, son haftalarda olanlar saygısızcaydı" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, adı Fenerbahçe ile anılan Anthony Musaba’nın sabah antrenmanına katılmadığını ve son dönemde hem kalp olarak hem de kafasının Samsunspor’da olmadığından performansının düştüğünü söyledi. Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk hafta maçında Eyüpspor’u konuk eden Samsunspor, müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Thomas Reis, "Burada oturmak bugün kolay çünkü galip geldik. 8 maçtan sonra galip geldiğimiz için burada daha kolay oturuyoruz. Yılı galibiyetle bitirdik. Bugün en iyi performansımızı gösteremedik. Özgüven açısından galibiyetle ayrılmak çok önemliydi" dedi. "Muasaba antrenmana gelmedi, bu saygısızcaydı" Transfer konusundaki sorulara da cevap veren Reis, Musaba’nın Fenerbahçe ile adı geçtikten sonraki tavırları nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirterek, "Fenerbahçe’nin Musaba ile ilgilendiği haberlerini okumuştum. Bu işin doğasında bunlar var. Eğer sözleşmenizde serbest kalma opsiyonunuz varsa bunu kullanma hakkına sahipsiniz. Ama son haftalarda olanlar açıkçası beni bir hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Eğer bir futbolcu hem kafa olarak hem kalbiyle burada değilse doğal olarak performansı aşağıya doğru gidiyor ki son haftalarda gözlemlediğimizde açıkçası buydu. Bugün kendisiyle bir toplantı yaptım ve kendisine burada kalıp kalmayacağını sordum. Ben hoca olarak da bunu bilmek zorundayım. Eğer bizimle kalmayacaksan doğru bir şekilde açık yüreklilikle bunu bana söylemesini isterim. Çünkü aksi takdirde yeni bir transfer yapmamız gerekiyor diye kendisine belirttim. Kendisi ise bugün takımla olmamasının daha iyi olacağını söyledi. Tabii bugün kadroda olmadığı için kendisine sabah saatlerinde bir antrenman saati vermiştik, antrenmana gelmedi. Sonuç olarak şu an hala Samsunspor’un oyuncusu kendisi. Sonuç olarak Musaba’da bu toplanmaya katılmak zorunda. Eğer imza atacaksa başka bir takıma ocak ayında imza atabilir. Tekrardan o toplanma tarihinde takımla birlikte olmak zorunda. Eğer gelmezse kendisi zaten kulüp bu anlamda bir aksiyon almak zorunda kalacak. Açıkçası bir hayal kırıklığı yaşıyorum diyebilirim bu konuda. Çünkü kendisine biz kulüp olarak buraya gelmek gibi bir fırsat verdik ve kendisini geliştirmek anlamında da tüm desteğimizi gösterdik. Ama dediğim gibi son haftalarda olanlar açıkçası saygısızcaydı diyebilirim bu davranış şekliyle alakalı. Tabii bu durumdan nefret etsem de bu işin doğasında olan bir şey. Her zaman kendisiyle dürüst bir şekilde iletişim kurmaya çalıştık aynı şeyi kendisinden de beklerdim ve bugün kendisine kadroda olup olmak isteyip istemediğini sordum. Bana kadroda olmak istemediğini söyledi" diye konuştu.
İstanbul Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Torunoğulları: "Başkanımız çok rahat" Fenerbahçe Başkanı Saadettin Saran’ın uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının ardından Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları yaptığı açıklamada, "Yüce Türk adaletine inanıyoruz. Sadettin Saran başkanımızla sürekli iletişim halindeyiz. Başkanımız çok rahat" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, "uyuşturucu madde temin etme, uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak ve uyuşturucu kullanma" suçlarından gözaltına alındı. Saran’ı ziyaret eden Fenerbahçe Yönetim Kurulu Başkanı Üyesi Ertan Torunoğulları, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı önünde açıklama yaptı. Torunoğulları, "Sadettin Saran başkanımızla sürekli iletişim halindeyiz. Başkanımız çok rahat. Bize de işlerimize devam etmemizi, taraftarlarımızla sürekli kontak halinde olmamızı, taraftarlarımızın sakin ve rahat olmalarını istiyor. Başkanımızda herhangi bir sıkıntı yok. Yüce Türk adaletine inanıyoruz. Yarın da hep birlikte bunu göreceğiz" diye konuştu. Ali Koç ziyarette bulundu Fenerbahçe’nin eski Başkanı Ali Koç’un da ziyarette bulunduğunu söyleyen Torunoğulları, "Ali Koç, nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanımızla sohbet ettiler. Fenerbahçe camiasında herkes ayaklanmış durumda. Herkes birlikte. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Yönetim Kurulu üyesi Adem Öz ise, "Buradan kulübe geçip Yönetim Kurulu toplantısı yapacağız. Görevimizin başındayız. Süreci yakından takip ediyoruz. Yarın da bir savcılık süreci olacak. İnşallah güzel sonuçlar alacağız" şeklinde konuştu.