GENEL - 19 Ocak 2018 Cuma 17:31

“Amacımız Türk lezzetlerini dünyaya tattırmak”

A
A
A
“Amacımız Türk lezzetlerini dünyaya tattırmak”

Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirten restoran sahibi Nevzat Karakeben “Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak” dedi.

Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirten restoran sahibi Nevzat Karakeben “Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak” dedi.


2008 yılında ilk şubesini İstanbul’un Bakırköy ilçesinde açan Tonton Baba’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karakeben, Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirterek “Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak” dedi.


Karakeben, “Ürettiğimiz Türk lezzetlerini, farklı bir üslupla ekmek arasında sunmaktayız. Amacımızdan hiçbir zaman ödün vermeden bu topraklardan doğan ve dünyaya yayılmış olan sucuk,köfte ve kokoreç gibi lezzetleri tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


“Yılda bir milyon misafir”


Mekanın konuklarına daha iyi hizmet verebilmek için 24 saat ulaşımı rahat olan prestijli noktaları tercih ettiklerini söyleyen Karakeben, “Halihazırda İstanbul’da İncirli ,Cevizlibağ ,Cennet ,Yeşilköy ,Bakırköy ,Etiler Florya ve Çapa olmak üzere 8 şubemiz bulunuyor. Yılda 1 milyon misafir ağırlayan bir müessese haline gelmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.


“Yeniliklere önem veriyoruz”


Bünyesinde kaşarlı kokoreç gibi yeni tatlar oluşturmaya önem verdiklerinden bahseden Karakeben, “Bir diğer lezzetimiz de özel baharatlarla terbiye edilerek hazırlanan ve dinlendirilen kuzu kokorecidir. Kısık ateşte özenle pişirilen kokoreç mangal üzerinde kızartılmış olan çıtır çıtır Tonton ekmeklerle sunulmaktadır. Hiç bir yerde kolay kolay rastlayamayacağınız ve konukları tarafından en çok tercih edilen lezzeti de mekana has olan kaşarlı kokoreçidir” dedi.


Nafiye babaanne çorbası


Şubelerinde yapılan Nafiye babaanne çorbasından da söz eden Karakeben “Tonton Baba’nın çorbası ve tatlıları da çok meşhurdur. Çorba başka bir yerde yiyemeyeceğiniz kadar lezzetlidir. Kemik suyu ile saatlerce kaynatılarak babaanne tadında çorba yapılıyor. Babaanne diyoruz çünkü çorba babaanne Nafiye hanımın reçetelerine sadık kalınarak üretilmektedir. Kısa zamanda gurmelerin ve lezzet tutkunlarının uğrak yeri olmayı başardık. Bu mekanın müdavimleri sanatçılar, gazeteciler futbolcular ve lezzet düşkünü olan insanlardan oluşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.