GENEL - 19 Ocak 2018 Cuma 17:31

“Amacımız Türk lezzetlerini dünyaya tattırmak”

A
A
A
“Amacımız Türk lezzetlerini dünyaya tattırmak”

Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirten restoran sahibi Nevzat Karakeben “Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak” dedi.

Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirten restoran sahibi Nevzat Karakeben “Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak” dedi.


2008 yılında ilk şubesini İstanbul’un Bakırköy ilçesinde açan Tonton Baba’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Karakeben, Türk mutfağına özel lezzetleri ekmek arasında sunduklarını belirterek “Amacımız lezzetlerimizi dünyaya tanıtmak” dedi.


Karakeben, “Ürettiğimiz Türk lezzetlerini, farklı bir üslupla ekmek arasında sunmaktayız. Amacımızdan hiçbir zaman ödün vermeden bu topraklardan doğan ve dünyaya yayılmış olan sucuk,köfte ve kokoreç gibi lezzetleri tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


“Yılda bir milyon misafir”


Mekanın konuklarına daha iyi hizmet verebilmek için 24 saat ulaşımı rahat olan prestijli noktaları tercih ettiklerini söyleyen Karakeben, “Halihazırda İstanbul’da İncirli ,Cevizlibağ ,Cennet ,Yeşilköy ,Bakırköy ,Etiler Florya ve Çapa olmak üzere 8 şubemiz bulunuyor. Yılda 1 milyon misafir ağırlayan bir müessese haline gelmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.


“Yeniliklere önem veriyoruz”


Bünyesinde kaşarlı kokoreç gibi yeni tatlar oluşturmaya önem verdiklerinden bahseden Karakeben, “Bir diğer lezzetimiz de özel baharatlarla terbiye edilerek hazırlanan ve dinlendirilen kuzu kokorecidir. Kısık ateşte özenle pişirilen kokoreç mangal üzerinde kızartılmış olan çıtır çıtır Tonton ekmeklerle sunulmaktadır. Hiç bir yerde kolay kolay rastlayamayacağınız ve konukları tarafından en çok tercih edilen lezzeti de mekana has olan kaşarlı kokoreçidir” dedi.


Nafiye babaanne çorbası


Şubelerinde yapılan Nafiye babaanne çorbasından da söz eden Karakeben “Tonton Baba’nın çorbası ve tatlıları da çok meşhurdur. Çorba başka bir yerde yiyemeyeceğiniz kadar lezzetlidir. Kemik suyu ile saatlerce kaynatılarak babaanne tadında çorba yapılıyor. Babaanne diyoruz çünkü çorba babaanne Nafiye hanımın reçetelerine sadık kalınarak üretilmektedir. Kısa zamanda gurmelerin ve lezzet tutkunlarının uğrak yeri olmayı başardık. Bu mekanın müdavimleri sanatçılar, gazeteciler futbolcular ve lezzet düşkünü olan insanlardan oluşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.