DÜNYA - 29 Aralık 2011 Perşembe 11:40

GÜNDE HER GÜN ORTALAMA 53 KİŞİ ÖLDÜRÜLÜYOR

A
A
A
GÜNDE HER GÜN ORTALAMA 53 KİŞİ ÖLDÜRÜLÜYOR

Güney Amerika ülkelerinden Venezüella, ülkedeki bireysel suç oranının fazlalığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Son verilere göre 2011 yılında günde ortalama 53 kişinin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.
BBC’nin haberine göre, Venezüella Şiddet İzleme Örgütü yaptığı araştırmada ülkeden yıl içinde en az 19 bin 336 kişinin öldüğünü ortaya çıkardı. Ortalama günde 53 kişinin öldürüldüğü Venezüella, Güney Amerika ülkeleri arasında cinayet oranının en yüksek olduğu ülke oldu. Rakamlara göre Venezüella, işlenen cinayet sayısı bakımından, suç oranı bakımından dünyadaki ilk sıralarda yer alan Meksika’nın tam dört katı durumunda.
Araştırmalar, 2011 yılının ülke tarihinde şiddetin en baskın olduğu yıl olduğunu da ortaya çıkardı. Üniversitelerin de katıldığı çalışmalar sonunda ülkede her yüz bin kişiden 67’si cinayete kurban gidiyor. Bu oran uyuşturucu kaçakçılığı ve çetelerle ün salmış Kolombiya’da 100 binde 32, Meksika’da ise 100 binde 14 civarında.
Yayımlanan verilerin önümüzdeki yıl yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinde ülkenin kanser olan ve geçirdiği ameliyattan sonra kanseri yendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in oy oranını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir