GENEL - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:29

SEBAHAT TUNCEL: "SADECE BDP DEĞİL, TÜM TÜRKİYE YAS İLAN ETMELİ"

A
A
A
SEBAHAT TUNCEL: "SADECE BDP DEĞİL, TÜM TÜRKİYE YAS İLAN ETMELİ"

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Irak sınırındaki hava operasyonuna ilişkin hükümetten açıklama beklediklerini ve sadece BDP’nin değil, tüm Türkiye’nin yas ilan etmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul’da KCK’ya yönelik yürütülen soruşturmada, geçtiğimiz günlerde tutuklanan çoğu gazeteci 35 şüphelinin tutukluluğuna itiraz edildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen şüphelilerin avukatları ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Mardin Milletvekili Erol Dora ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, tutuklanan şüphelilerin serbest bırakılması için itiraz etti.
Yapılan basın açıklamalarının ardından soruşturma kapsamında tutuklanan 35 şüpheliden 34’ü hakkında mahkemeye itiraz dilekçeleri sunuldu. Burada bir açıklama yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Irak sınırındaki hava operasyonuna ilişkin hükümetten açıklama beklediklerini ifade etti. Eş başkanlarının bölgede olduğunu ifade eden Tuncel, sadece BDP’nin değil tüm Türkiye’nin yas ilan etmesi gerektiğini belirtti. KCK soruşturması kapsamında tutuklanan şüphelilerin siyasi soykırım operasyonunun bir
parçası olduklarını iddia eden Tuncel, "Bu ülkede Kürt sorunu çözülmedikçe de ne yazık ki askeri operasyonlar, hem de siyasi operasyonlar devam edeceğe benziyor" dedi.
Şırnak’ın Uludere ilçesindeki olayla ilgili Genelkurmay’ın açıklamasına da tepki gösteren Tuncel, "Ben sadece BDP’nin değil, Türkiye’nin yas ilan etmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz konunun araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkartılması konusunda her türlü çabayı göstereceğiz. Hükümetten bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir