ASAYİŞ - 08 Ocak 2019 Salı 12:55

Üniversiteli Yaren’in ölümü davasında sanığa 5 yıl hapis

A
A
A
Üniversiteli Yaren’in ölümü davasında sanığa 5 yıl hapis

Maltepe’de üniversite öğrencisi Yaren Büyükölmez’in aracına çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Maltepe’de üniversite öğrencisi Yaren Büyükölmez’in aracına çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın tutuklanmasına hükmetti. Karar sonrasında Yaren Büyükölmez’in annesi gözyaşlarını tutamayarak, “Gençler ne kendi canlarını yaksınlar ne bizim canımızı yaksınlar, lütfen dikkat etsinler. Çünkü bizim yüreğimiz çok yanıyor” dedi.


Maltepe’de 23 Şubat 2018 tarihinde hız yapması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek üniversite öğrencisi Yaren Büyükölmez’in (20) aracına çarpıp ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü U.B.Ç.’nin (17) yargılandığı davada karar çıktı. Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı görülen duruşmaya, sanık U.B.Ç. katılırken, kazada hayatını kaybeden Yaren Büyükölmez’in annesi Müjde Büyükölmez ve babası Timur Büyükölmez ile avukatları Gülçin Elgümüş de salonda hazır bulundu. Kazada yaralanan Sevda Civelek ise duruşmaya gelmedi.



“Benim de ablam var, böyle olmasını istemezdim”


Son sözü sorulan sanık, “Sayın hakimim, çok üzgünüm. Kasti bir şey yok, böyle olmasını istemezdim. Benim de ablam var” dedi.



Sanık 5 yıl hapse çarptırıldı, tutuklandı


Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık U.B.Ç.’yi eylemin kaza sonrasında takılı kalan hız göstergesine göre en az 150 km hızla işlenmiş olduğu gerekçesiyle önce “bilinç taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 9 yıl hapse çarptırdı. Sanığın yaşını ve duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezada indirim yaparak sanığın 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme hapis cezasının miktarı, kaçma eğiliminin bulunma ihtimali göz önünde alarak sanığın tutuklanmasına hükmetti.



“Cezaların daha ağır olmasını istiyoruz”


Kararın ardından Yaren Büyükölmez’in babası Timur Büyükölmez, “Hiçbir şey kızımızı geri getirmeyecek. Karşı taraf çocuklarını 5 yıl sonra tekrar görecek. Bizim acımızın tarifi mümkün değil. Toplum kanayan yarası. Başka Yaren’ler inşallah bu şekilde ölmesinler, aileleriyle birlikte yaşasınlar istiyoruz. Bundan sonra verilen cezaların daha ağır olmasını istiyoruz. Umarım bundan sonra böyle şeyler tekerrür etmez. Allah evladıyla kimseyi sınamasın” dedi.


Anne Müjde Büyükölmez ise gözyaşlarını tutamayarak, “Gençler ne kendi canlarını yaksınlar ne bizim canımızı yaksınlar. Lütfen dikkat etsinler, çünkü çok yüreğimiz yanıyor bizim. Onların da yanmasın bizim de yanmasın. 5 yıl ceza çok az, caydırıcı niteliği olduğunu sanmıyorum. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu ayın 26’sı benim kızımın doğum günü. Benim kızım bir ablaydı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çıkan kargaşada bir kişinin ittirmesi sonucu yere düşen AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe, yerde yuvarlanmasının abartılı bulunması ve tepki görmesi sonrasında görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında 25 Mayıs tarihinde İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen Efe’nin yuvarlanması abartılı bulunup tepki çekti. İstifa etti AK’ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, dün İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlattığını duyurmuştu. Bugün ise AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Efe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Herkes sonuca baktı. Sebebi kimse sormadı olsun varsın sormasınlar. Arsızlık etmedim, yüzsüzlük etmedim, hırsızlık yapmadım. Sevgili dostlarımızın yüzünü yere düşürecek hiçbir işin içinde olmadım. Bölge parti etnik köken gözetmeksizin herkesin iyi ve kötü gününde her haline ve her şeyine rağmen zaman mefhumu gözetmeden her şartta hizmet ettim. Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm, düşürüldüm. Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla Yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi.