GENEL - 20 Eylül 2012 Perşembe 19:58

HANEFİ BOSTAN: ``MEB, ÖОRETMENLERİN ALAN DEĞžİŞİKLİĞžİ İŞİNİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI``

A
A
A
HANEFİ BOSTAN: ``MEB, ÖОRETMENLERİN ALAN DEĞžİŞİKLİĞžİ İŞİNİ YÜZÜNE GÖZÜNE BULAŞTIRDI``

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı`nın 13 Eylül 2012 tarihli kendi duyurusunda açıkça ilan ettiği il içi alan değişikliği başvurularının alınmaya başlayacağı tarih olan 19 Eylül 2012 tarihinin geçmiş olmasına karşın ne bir duyuru yayınladığını ne de başvuru ekranını açıldığını söyledi.
Yazılı açıklama yapan Bostan, ``Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından13 Eylül 2012 tarihinde alanlarında açık norm kadro olmaması sebebiyle özür durumundan yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin özür gereklerini karşılamaya yönelik olarak alan değişikliği ve bu değişikliğe bağlı olarak yer değişikliği hakkı verilmiştir. Bu uygulamanın yapıldığı duyuruda öğretmenlerin il iç alan değişikliği başvurularının 10-13 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacağı ilan edilmişti. Ancak, iller arası özür durumundan yer değişikliği alanlarında açık norm kadro olmaması nedeniyle ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerimizin taleplerinin karşılanması ve 40.000 yeni öğretmen alımı ve okulların açılması sonrasında doğabilecek yeni öğretmen ihtiyaçları gözetilerek yapılan yeni değerlendirmeler üzerine il içi alan değişikliklerinin 19-24 Eylül 2012 tarihleri arasında başvurular kabul edilip 25 Eylül 2012 tarihinde tamamlanacağı`` bildirilmiştir. Ancak, il içi alan değişikliği başvuruları 19 Eylül 2012 tarihinde başlayacak olmasına karşın halen herhangi bir duyuru yapılmamıştır`` dedi.
Öğretmenlerin alanını değiştirmek ya da özrünün bulunduğu yere gitmemek arasında seçim yapmak zorunda kaldığını belirten Bostan, ``13 Eylül 2012 Tarihinde yayınlanan bir duyuru ile il dışı alan ve yer değişikliği sürecini başlatan Bakanlık herhangi bir kılavuz yayınlamadan özür durumundan yer değiştirmek isteyenleri özrünün bulunduğu ile ancak alanını değiştirir ise gitmeye zorlamıştır. Öğretmenler alanını değiştirmek ya da özrünün bulunduğu yere gitmemek arasında seçim yapmak zorunda kalmıştır. Bu öğretmenlere Ağustos ayında boş ilan edilmeyen kadrolar alan değişikliğinde açık ilan edilmiş öğretmenler asıl branşlarından açık olmasına rağmen alan değiştirme zorunluluğu olduğu alanlarındaki kontenjanlara tercihte bulunamamıştır. Gelinen nokta da öyle ya da böyle bir kısım öğretmenin özür durumuna bağlı yer değişikliği gerçekleşmiştir`` diye konuştu.
Bostan, bakanlığın il içi alan değişikliği başvurularının alınmaya başlayacağı tarih olan 19.09.2012 tarihi geçmiş olmasına karşın bir duyuru yapmadığını ifade ederek, ``Şimdi ise Bakanlık 13.09.2012 tarihli kendi duyurusunda açıkça ilan ettiği il içi alan değişikliği başvurularının alınmaya başlayacağı tarih olan 19.09.2012 tarihi geçmiş olmasına karşın ne bir duyuru yayınlamış ne de başvuru ekranını açmıştır. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü özür durumuna bağlı yer değişikliği işlemlerini eline yüzüne bulaştırmakla yetinmemiş, alan değişikliği işlemlerinde de kuralı bozmamış, kimlerin alan değişikliğine başvuruda bulunacağını, kimlerin hangi alanlara alan değişikliği yapacağını dahi açıklayamamıştır`` dedi.
İl içi alan değişikliği başvurularının bir an önce başlatılmasını beklediklerini belirten Bostan sözlerini şu şekilde tamamladı:
``Türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün iş bilmediği, Genel Müdür Hikmet Çolak`ın acemiliği ile ilgili birçok yazı yazmak durumunda kaldık. Anlaşılan o ki; Genel Müdürü Hikmet ÇOLAK bu eleştirilerden hiçbir ders çıkaramamış, aynı vurdumduymazlık değişmeden devam ediyor, tüm tepkilere kulak tıkayan anlayışla, hiçbir açıklama yapmaya gerek bile duymuyor. Bu sebeplerle, işleri aylardır eline yüzüne bulaştıran Genel Müdür Hikmet Çolak`â ``sen bu işlerin adamı olmadığını, her uygulaman ile ortaya koyuyorsun, beceremiyorsun çek git, bu işi alın akı ile yapacak birçok becerikli insan var, ya işini doğru dürüst yap, ya da beceremediğini kabul ederek gerekeni yap. Hem kendini hem de öğretmenleri bu ıstıraptan kurtar`` diye sesleniyor ve il içi alan değişikliği başvurularının bir an önce başlatılmasını bekliyoruz.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.