GENEL - 03 Mayıs 2019 Cuma 15:41

Şefkat Eli’nden Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve zekat yardımı

A
A
A
Şefkat Eli’nden Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve zekat yardımı

Şefkat Eli insani Yardım Derneği Başkanı Recep Karakaya, Ramazan ayı öncesi maddi durumu iyi olmayan ailelere "Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla yurt içinde gıda yardımı ve zekat bağışları ulaştırıldığını duyurdu.

Şefkat Eli insani Yardım Derneği Başkanı Recep Karakaya, Ramazan ayı öncesi maddi durumu iyi olmayan ailelere "Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla yurt içinde gıda yardımı ve zekat bağışları ulaştırıldığını duyurdu.


Türk sivil toplum kuruluşu Şefkat Eli insani Yardım Derneği Başkanı Recep Karakaya yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayı öncesi yapılan yardımların ihtiyaç sahipleri tarafından sevinçle karşılandığını bildirdi. Karakaya açıklamasında, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti.


Karakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yardım çalışmaları kapmasında "Ramazan Paylaşınca Güzel" sloganıyla dünyanın ve Türkiye’mizin dört bir yanında yardıma muhtaç Müslümanların yanında olacağız. Afrika’da Arakanda, Yemen’de, Suriye’de, Filistin ve Gazze’de ihtiyaç sahiplerine Ramazan-ı Şerif ayı boyunca hayırseverlerin desteklerini ve yardımlarını ulaştırılmaya devam edeceğiz. Kumanya dağıtımları gerçekleştirilecek, iftar sofraları kurulacak, fitre, fidye ve zekat dağıtımları gerçekleştirilecek, yapılan bütün bağışlar cinsine uygun şekilde fıkıh kuralları çerçevesi içerisinde değerlendirilecek.


Kumanya bedelini 100 lira


Hayırseverlerin, bağışları ile ramazan çalışmalarını başlatan Şefkat Eli Dünyanın dört bir yanında kuracağı iftar sofralarında Müslümanları bir araya getirecek. Kumanya bedelini 100 lira, iftar bedelini de 15 lira olarak belirledi. Hayır sahipleri bağışlarını, başta online olmak üzere sefkateliderneği. org.tr üzerinden birçok yolla derneğe ulaştırabilecekler.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.