POLİTİKA - 12 Ağustos 2019 Pazartesi 11:51

Bakan Soylu: "Alınan tedbirlerle trafikte ölümler yüzde 32 azaldı"

A
A
A
Bakan Soylu: "Alınan tedbirlerle trafikte ölümler yüzde 32 azaldı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bayramlaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bayramlaştı. Yılbaşından beri alınan tedbirlerle trafikte ölümlerin yüzde 32 azaldığını ifade eden Bakan Soylu, “Bayramdan önce bütün yollarımızda, 10 kilometre bir vatandaşlarımızı huzurlu şekilde bir köylerine, tatillerine, kasabaların gitmelerini sağlayabilmek için denetimlerimizi ve tedbirlerimizi ortaya koyduk. Dönerken de bunu gerçekleştireceğiz” dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı vesilesiyle AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bayramlaştı. Bakan Soylu’ya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ve teşkilat yöneticileri eşlik etti. Bakan Soylu, partililerle tek tek selamlaşarak bayramlarını kutladı.




“Türkiye hızla yolunda devam ediyor”


Bayramlaşma programında ilk olarak söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, “Sözlerimin hemen başında sizlere Sayın Cumhurbaşkanımın selamlarını iletmek istiyorum. Ben de artık bir Eyüplü’yüm. Seçim çalışmalarında da birlikte çalıştık. Rabbim inşallah bu bayramda dünyanın bütün coğrafyalarında acı çeken mazlum kardeşlerimizin acısını hafifletsin. Türkiye’de yapılan bütün kumpaslara, terör örgütlerinin hepsinin bir olmasına, ekonomik saldırılara rağmen yoluna Türkiye hızla yolunda devam ediyor. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda bütün gönülleri kucaklayarak, yürüyeceğiz ve devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Programda konuşan Bakan Soylu, 31 Mart seçimlerini hatırlatarak, "Bizim parolamız çok çalışmaktır. Önemli olan yarına bir eser bırakabilmektir. Bunu sağlayan bir davanın unsurlarıyız. Daha yeni başladık. Sizlere çok teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta büyük bir başarıya imza attınız. Şimdi sorumluluğumuz daha fazla. Her birimiz, sandığa gidip bize oy verenlerin beklentilerini yerine getirebilmek için çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.



“Adam biriktirmek zorundayız”


Siyasette 5 yılın çok uzun olmadığını vurgulayan Soylu, "Ne yapıp yapmadığımız milletimiz tarafından değerlendirilir. Siyasetin önemli bir özelliği vardır, adam biriktirmek zorundayız. Doğası çok olan bir beldenin insanlarısınız. Burada çok fazla çalışmak, hem öteki dünya hem bu dünya için kazançtır. Yorgunluğunuzu alacak, milletin duasıdır. Önümüzde hükümetimiz açısından 4 koca yıl var. Belediye açısından 5 yıl var. İkisini bir araya getirip gücümüzle kuvvetimizle çok daha çalışacağız. Çok hedeflerimiz var. İnşallah teker teker gerçekleştireceğiz. Doğu Akdeniz’den etrafımızda coğrafyanın barışa ve huzura erişmesine kadar Türkiye’de güçlü ve dev adımlar atmaya kadar, üretimimizden ihracatımıza kadar bütün hedeflerimize teker teker, üniversitelerimizde yetişecek güzel evlatlarımızın Dünya’ya milletimizin sesini duyurmaya kadar çok hedefimiz var” dedi.



“Aynı denetimleri yapacağız”


Yılbaşından itibaren trafikle ilgili alınan tedbirlere değinen Soylu, “Almış olduğumuz tedbirlerle trafikte ölümlerde yüzde 32’lik bir azalma oldu. Bunu hep beraber çok daha iyi bir noktaya taşımak durumundayız. Bayramdan önce bütün yollarımızda, 10 kilometrede bir vatandaşlarımızı huzurlu şekilde bir köylerine, tatillerine, kasabaların gitmelerini sağlayabilmek için denetimlerimizi ve tedbirlerimizi ortaya koyduk. Dönerken de bunu sağlayacağız ve gerçekleştireceğiz. Her şeyimiz var. Helikopterimiz var. Havadan denetim yapabiliyoruz. Dronelarımız var. Araçlarımız, motosikletimiz var. Polisimiz, jandarmamız var. Her biri bu denetimlerde özellikle kazaların olmaması için büyük çaba sarf ediyor” diye konuştu.


Bakan Soylu’nun konuşmalarının ardından partililer, teşkilat binasının önünde bayramlaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.