GENEL - 09 Kasım 2019 Cumartesi 17:30

Nabi Avcı Şehir ve Medeniyet Okulunun eğitim yılı açılış törenine katıldı

A
A
A
Nabi Avcı Şehir ve Medeniyet Okulunun eğitim yılı açılış törenine katıldı

Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Şehir ve Medeniyet Okulu 2019-2020 eğitim öğretim yılının açılışı Kültür ve Turizm eski bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Şehir ve Medeniyet Okulu 2019-2020 eğitim öğretim yılının açılışı Kültür ve Turizm eski bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.


Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde yer alan Araştırma Merkezine bağlı olarak kurulan ve 3 yıldır faaliyet gösteren Şehir ve Medeniyet Okulu yeni eğitim öğretim yılına “Merhaba” dedi. Eyüpsultan Kültür Merkezi (ESKM) yapılan 2019- 2020 yılının açılış törenine Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı görevlerinde de bulunmuş olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve çok sayıda kursiyer katıldı. Program öncesinde bir araya gelen protokol üyeleri Eyüpsultan Araştırma Merkezi(EYSAM)’da eğitim alan öğrencilerin yaptığı geometrik motiflerden oluşan resim sergisini gezdi.


‘Şehir ve Medeniyet’ okulunun yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi için sahneye çıkan Nabi Avcı ‘Şehir ve Medeniyet’ ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği programda Avcı, gençlere bol bol kitap okumaları önerisinde bulundu. Program sonunda Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Nabi Avcı’ya Eyüpsultan’ın bir minyatür eserini hediye etti.



“Eğitimde ve kültürde yapılanların etkisini 10 sene, 30 sene sonra görürsünüz"


Eğitim ve kültür alanında yapılan çalışmaların seneler sonra yeşeren tohumlar olduğunu aktaran Nabi Avcı “ Son 17 yıldır ‘Sessiz Devrim’ yaşıyoruz, yerel yönetimlerdeki ve mahalli idarelerdeki kültürel, sanatsal faaliyetlerde ciddi bir sessiz devrim yaşıyoruz. Bu sessiz devrimin en derinden işleyeni yerel yönetimlerdeki kültür sanat faaliyetlerine gösterilen hassasiyetler. Eğitimde ve kültürde yapılanlar diğer alanlarda yapılanlar gibi hemen görülmezler. Eğitimde ve kültürde yapılanların ayrıca da yapılmayanların etkisini 10 sene sonra 30 sene sonra görürsünüz. Bundan seneler sonra belediye başkanı olacaklar, kaymakam olacaklar ya da kültür sanat merkezlerini yönetecekler pek çok mesleklerini icra etmek için şehre dokunacak olan kişilerin burada aldığı eğitim ve eğitimin anlamının ne manaya geldiğini o zaman ortaya çıkacak. O yüzden arkasında güçlü bir halk desteği olmayan siyasi iktidarlar bu tür uzun vadeli projelere pek prim vermezler. Türkiye 17 yıldır bu durumu aştı, 17 yıldır yerel yönetimler arkasındaki millet desteğinden güç alarak iyi, doğru ve güzel olan ne varsa kendi siyasi geleceklerinden bağımsız olarak hatta bazen kendi siyasi geleceklerini belki olumsuz da etkileyebileceği durumlarda bile bu tohumları atmaktan geri durmadılar. Onun için bugün Türkiye’nin dört bir tarafında, bütün yerel yönetimlerde AK Parti ile başladı daha sonra diğer partilerden seçilen belediye başkanları ve belediyeler de bu yolda benzer işler yapmak için örnekler bulmaya başladılar” dedi.



“Eyüpsultan Belediyesi’ni kutluyorum”


Şehir ve kültür üzerine eğitim alan bireylerin geleceği şekillendirirken daha gayretli olacaklarını belirten Nabi Avcı, “ İnsanlar şehirleri yapıyorlar, şehirler de insanları inşa ediyor. Dolayısıyla bir şehre baktığınız zaman o şehri yapan insanların düşüncelere, tahayyüllere, hayallere, inanışlara sahip olduğunu o şehirden adeta açık bir kitap gibi okuyabiliyorsunuz. Aynı zamanda o şehirlerde yapılan tahribat ve yıkıma da baktığınız zaman, o şehri yıkan ve tahrip eden insanların da davranışlarını, nelerden mahrum olduklarını da görebiliyorsunuz. Şehirlerimizin tekrar asli hüviyetlerine o güzelliklerine kavuşabilmeleri için ‘Şehir ve Medeniyet’ okullarında eğitim alan bireyler gibi gençlerini, ileride geleceği yönetecek olan kişilerini eğitmeye gayret gösteriyorlar ben bu konuda Eyüpsultan Belediyesini kutluyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.