GENEL - 22 Mayıs 2020 Cuma 14:07

İstanbul Tıp Fakültesi’nin duayen hocası Prof. Dr. Mehmet Emin Darandeliler fakültede anıldı

A
A
A
İstanbul Tıp Fakültesi’nin duayen hocası Prof. Dr. Mehmet Emin Darandeliler fakültede anıldı

Kalp krizi sonucu dün vefat eden İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Kalp krizi sonucu dün vefat eden İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler, enstitü önünde düzenlenen anma programıyla anıldı. Duygusal bir konuşma yapan eşi Prof. Dr. Feyza Darendeliler, “Ben ve Emin bir bütünün iki yarısı gibiydik. Hayat benim için devam edecek ama benim bir yarım gitti” diye konuştu.



Geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler için İstanbul Tıp Fakültesi’nde anma töreni düzenlendi. Onkoloji Enstitüsü’nün önünde düzenlenen anma programına İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler’in eşi Prof. Dr. Feyza Darendeliler, mesai arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulan anma töreninde Prof. Dr. Mehmet Emin Darendeliler’in sevenleri söz alarak duygularını dile getirdi.



“Her seferinde ‘Bu son olsun’ diyoruz”


Son dönemde İstanbul Tıp Fakültesi’nde yaşanan kayıpların derinden yaraladığını ifade eden İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tufan Tükek, “Pandemi sürecindeki sıkıntılarımıza ilaveten bu tür sıkıntılarımız olması herhalde başka bir üniversitede, başka bir tıp fakültesinde şu ana kadar böyle acı kayıpların yaşandığını bilmiyorum. Her seferinde ‘Bu son olsun’ diyoruz. Gün birlik olma zamanı. Bu süreci de en iyi şekilde atlatmak bize düşen. İstanbul Üniversitesi’ne büyük hizmetler vermiş, rektör yardımcılığı, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı gibi üst kademe yöneticiliklerde bulunmuş bir hocamızdı. Yeri doldurulacağını düşünmüyorum” dedi.



Oğuz Atay’ın satırlarıyla konuşmasına başlayan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen, “Sizin hiç 35 yaşından sonra arkadaş olduğunuz, mahallenizden değil, ilkokuldan değil, fakülteden değil, kurumunuzdan değil, mesleğinizden değil ama bu kadar verici bir insanla arkadaş oldunuz mu? Ben o şanslı insanlardan bir tanesiyim” dedi.


“Ben ve Emin bir bütünün iki yarısı gibiydik”


Konuşurken duygusal anlar yaşayan merhum Prof. Dr. Mehmet Emin Darandeliler’nin eşi Prof.Dr. Feyza Darandeliler, “Ben ve Emin bir bütünün iki yarısı gibiydik. O benim hatta daha iyi bir yanım aslında. Ben ondan biraz daha iyiydim. Biz beraber büyüdük. Beraber geliştik. Benim 40 yıllık hayat arkadaşım. O çok canlı, yaşam dolu, resimdeki gibiydi. Herkesi çok severdi. Çok duyguluydu. Hayat benim için de Zeynep için de devam edecek ama benim bir yarım gitti. Daha sonrasını bilmiyorum ama güzel bir şey; bu kadar sevilmesi, bu kadar güzel şeylerin söylenmesi, bıraktığı dostluklar, arkadaşlıklar, yaptıkları, dokundukları. Bunlar bana çok teselli oldu” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazırlanan Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Gaziantep’te, yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi tahmis kahvesi, her mevsim yaptığı menengiç kahvesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Menengiç kahvesi kendine has aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Diğer yandan içerisinde kafein bulunmaması kahve tiryakilerinin yanı sıra kafeinsiz içecek tercih edenlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e farklı bölgelerden ve dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen turistler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra bu eşsiz kahve lezzetini tatma fırsatını buluyorlar. Gaziantep’in turizm potansiyelini artıran bu tarihi içecek, şehrin gastronomi ve kültür turizmine olan katkısını da gözler önüne seriyor. “Menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” Tarihi Tahmis Kahvesinin geçmişini anlatan, Gaziantep’te tarihi ve lezzet yönünden en uğrak noktalarından biri olduğunu belirten işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, “Tarihi Tahmis kahvesi yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip bir mekan ve Osmanlı’nın ilk kahvelerinden biri diyebiliriz. Tahmis kahvesi, vazgeçilmez lezzetlerden olan menengiç kahvesi ile insanların dinlenme noktası. İnsanların gelip kahvelerini içtiği, sohbet ettiği tarihi bir yer. Menengiç kahvesi ise özel bir kahve, Gaziantep’e gelen misafirler muhakkak buraya gelerek kentimizin kültürel ve vazgeçilmez olan menengiç kahvesini içerler. Bir kahvenin 40 yıllık hatırı varsa burada yaptığımız menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” dedi. “Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi var” Turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bağcı, menengiç kahvesinin sağlıklı olduğunu ifade etti. Bağcı, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler kentin çeşitli turistik yerlerini gezdikten sonra muhakkak buraya gelirler. Bizlerde onlara elimizden geldiğince güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim hem fiyatımız uygun hem de sağlıklı bir ürün. Çocukların ve hanımların içmesinde hiçbir problem yok. Doğal bir malzemelerle ve yerli üretim kahvemizi yerli sunumlarla müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı. “Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim” İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen ve menengiç kahvesine ön yargılı bir şekilde yaklaştığını söyleyen Elif Borluk kahveyi içtikten sonra çok beğendiğini ve fikrinin değiştiğini söyledi. Borluk, “Bence menengiç kahvesi çok güzel. Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim. Sade Türk kahvesi sevdiğim için içemem diye düşündüm ama bayağı güzeldi. Sütlü Türk kahvesine benziyor. İnternetten, sosyal medyalardan duyarak görerek geldik. Kuzenimle birlikte İstanbul’dan günübirlik bu lezzeti tatmak için geldik. Herkesin bu lezzeti tatması gerekiyor. herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.