SPOR - 12 Ocak 2021 Salı 17:40

Dakar Rallisi’nde dokuzuncu etabın galibi Stephane Peterhansel

A
A
A
Dakar Rallisi’nde dokuzuncu etabın galibi Stephane Peterhansel

Dakar Rallisi’nde otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel dokuzuncu etabı kazanan isim oldu.

Dakar Rallisi’nde otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Stephane Peterhansel dokuzuncu etabı kazanan isim oldu. Bu sonuçla, Peterhansel, genel klasman liderliğini de devam ettirdi.


Dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi bu sene 43. kez motor sporları tutkunlarını bir araya getiriyor. Sporcuların 13 gün boyunca yaklaşık 7 bin 600 kilometre yol kat edeceği Dakar Rallisi’nin Neom’da koşulan 574 kilometrelik dokuzuncu etabı sonunda Red Bull sporcuları zirvede yer aldı.


Dakar Rallisi otomobil kategorisinde liderliği elinde tutan Stephane Peterhansel, bu senenin kendisi adına ilk etap zaferine dokuzuncu etapta ulaştı. Peterhansel, bu sonuçla genel klasmanda en yakın rakibi ve bir diğer Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah’ın 17 dakika 50 saniye önünde liderliğini sürdürdü. Genel klasmanda üçüncülük koltuğunda ise son şampiyon ve Red Bull sporcusu Carlos Sainz oturuyor.



Kamaz Master liderliğini korudu


Kamyon kategorisinde ise Kamaz Master’ın liderliği devam ediyor. Dakar Rallisi’nde baştan sonra zirvede yer alan Dmitry Sotnikov’un pilotluğundaki Kamaz Master, dokuzuncu etap sonunda da genel klasmanda birinciliğini sürdürdü.


12 etaptan oluşan 13 günlük yolculuğun ardından 15 Ocak’ta de sona erecek Dakar Rallisi’nde 10. etap Neom ile Alula arasında koşulacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı Türkiye’nin önemli kestane üretim yerlerinden olan Sinop’ta gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojik mücadele laboratuvarında üretilen 850 adet ‘Torymus Sinensis’ isimli avcı böcek, Erfelek ilçesine bağlı Kirazlık köyünde doğaya salındı. Programda konuşan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Sinop’ta kurduğumuz laboratuvarda 2022 ve 2023 yılları içerisinde Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerine toplamda 5 bin 746 adet avcı böcek üretilmiş ve doğaya salınmıştır. 2022 ve 2023 yıllarında toplam 268,98 hektarlık alanda avcı böcek salımı yaptık. 2024 yılı içinde avcı böcek üretimimiz yaklaşık 5 bin adet olacak. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Gal arısı ile mücadele kapsamında büyük emek gösteren Orman Bölge Müdürlüğümüze, İl Tarım Müdürlüğümüze, Biyolojik Mücadele Laboratuvarlarımızda çalışan uzmanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Vali Özarslan’ın konuşmasının ardından 850 adet avcı böcek kestane ormanlarına salındı. Programa Gerze Kaymakamı ve Erfelek Kaymakam Vekili Mehmet Deniz Arabacı, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Dilsiz, Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, Kirazlık Köyü Muhtarı Bülent Koca, Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ve üreticiler katıldı.