ASAYİŞ - 09 Ocak 2012 Pazartesi 14:31

ÜNLÜ İSİMLERİN GÖZALTINA ALINDIĞI UYUŞTURUCU OPERASYONU POLİS KAMERASINDA

A
A
A
ÜNLÜ İSİMLERİN GÖZALTINA ALINDIĞI UYUŞTURUCU OPERASYONU POLİS KAMERASINDA

Eski manken-oyuncu Yasemin Kozanoğlu, bazı dizi oyuncuları ve ünlü işadamlarının çocuklarının da aralarında bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonu polis kamerası tarafından görüntülendi. Uyuşturucu temin eden şebeke liderinin adeta seraya dönüştürdüğü evinde esrar maddesi yetiştirdiği ortaya çıktı.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, piyasaya uyuşturucu madde temin eden torbacılara yönelik çalışma başlattı. Tamamlanan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, çeşitli ilçelerde belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonun ilk ayağı torbacılara yönelik gerçekleştirildi. Torbacılara uyuşturucu madde temin eden ve şebekenin lideri olduğu öne sürülen Hakan Karabulut, Kağıthane’deki evine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alındı. Evde
inceleme yapan ekipler, Karabulut’un evini adeta sera bahçesine çevirdiği ortaya çıktı. Dairenin büyük bir bölümünü kurduğu sistemlerle seraya dönüştüren Karabulut’un yaşadığı evde yapılan aramalarda 49’u büyük, 12’si küçük olmak üzere toplam 80 adet esrar fidesi ele geçirildi.
Sürdürülen soruşturma kapsamında Karabulut’la bağlantılı çalışan 8 torbacı daha gözaltına alındı. Toplam 9 torbacının ikamet ettikleri adreslerde ve üzerlerinde ele geçirilen not defterleri ile ifadelerinden yola çıkan ekipler, soruşturmayı içici olan kişiler üzerinde yoğunlaştırdı.
Uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik operasyonun ikinci ayağında, torbacılarla bağlantıları tespit edilen eski manken-oyuncu Yasemin Kozanoğlu ile bazı dizi oyuncuları ve ünlü işadamlarının çocuklarının da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Toplam 25 şüpheliden aralarında Alican Çebi, Kerem Gazioğlu, Aytar Kakınç, Bora Takay’ın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Manken -oyuncu Yasemin Kozanoğlu ise sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Şüphelilerin bir bölümü emniyetteki işlemlerinin
ardından serbest bırakılırken işlemleri tamamlanan 9’u torbacı 11 şüpheli de bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir