SPOR - 21 Şubat 2021 Pazar 14:30

Süper Lig: BB Erzurumspor: 0 - Atakaş Hatayspor: 2 (İlk yarı)

A
A
A
Süper Lig: BB Erzurumspor:  0 - Atakaş Hatayspor: 2 (İlk yarı)

Süper Lig’in 26.

Süper Lig’in 26. haftasında BB Erzurumspor, sahasında Hatayspor’u ağırlıyor. Mücadelenin ilk yarısı konuk ekip Hatayspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.



Maçtan dakikalar (İlk yarı)


23. dakikada Rayane Aabid’in savunma arkasına açtığı ortaya sol kanattan bindirme yapan Katranis kafayla vurdu ve topu uzak direğe göndererek ağlarla buluşturdu. 0-1


30. dakikada Erzurumspor’un kazandığı serbest vuruşta Cenk Ahmet’in ortasına, Gomes kafayla vurdu. Top az farkla direğin üstünden auta çıktı.


33. dakikada Novikovas’un sol kanattan açtığı ortaya Omolo vuruşunda direk dibinde kaleci Munir mutlak gole izin vermedi.


36. dakikada Erzurumspor’un kazandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Omolo’nun şutunda top filelere gitti. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.


43. dakikada Erzurumspor’da Aatif’ın kaptırdığı topu alan Riberio, pasını Boupendza’ya çıkardı. Ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalan bu futbolcunun vuruşunda kaleci Szumski gole izin vermedi. Dönen topu Traore tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


45+2. dakikada yay üzerinde Hatayspor’un uzaklaştırmak istediği topu kapan Novikovas’ın sert şutunu kaleci Munir kontrol etti.


45+3. dakikada ceza sahası içinde Diouf, Adolphe Teikeu’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Serkan Tokat penaltı kararı verdi.


45+4. dakikada beyaz noktaya gelen Diouf, kalecinin solundan topu filelere gönderdi. 0-2



Stat: Kazım Karabekir


Hakemler: Serkan Tokat xx, Murat Erdin Gözütok xx, Osman Gökhan Bilir xx


BB Erzurumspor: Szumski xx, Mehmet Murat x, Manuel Da Costa xx, Adolphe Teikeu x, Schweclen xx, Omolo xx, Petrus Boumal x, Cenk Ahmet xx, Novikovas xx, Aatif Chahechouhe xx, Ricardo Gomes x


Yedekler: Göktuğ, Hasan Hatipoğlu, Butko, Rahmani Bergdich, Darri, Emrah Başsan, Osman Çelik, Rashani, Oltan


Teknik direktör: Mesut Bakkal


Atakaş Hatayspor: Munir Mohamedi xxx, Burak Çamoğlu xx, Billong xxx, Pablo Santos xx, Katranis xxx, Rayane Aabid xxx, Ribeiro xxx, Akintola xx, Adama Traore xx, Boupendza xx, Mame Diouf xx


Yedekler: Akın, Ekrem, Youssouf Kone, Abdurrahman Canlı, Mesut Çaytemel, Isaac Sackey, Akomadi, Muhammed Mert, Selim Ilgaz


Teknik direktör: Ömer Erdoğan


Goller: Katranis (dk. 23), Mame Diouf (dk. 45+4 pen.) (Hatayspor)


Sarı kartlar: Petrus Boumal, Ricardo Gomes (BB Erzurumspor), Rayane Aabid, Boupendza (A.Hatayspor)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Trabzon’da Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Trabzon Film Festivali" dolayısıyla geldiği Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada atölyeleri gezen Koçyiğit’e Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç eşlik ederken, Koçyiğit, kadınların sergilediği ürünleri hayranlıkla inceledi. Koçyiğit, Karadeniz yöresinin geleneksel ve yöresel dokumaları arasında yerini alan yaklaşık bir asırdan beri kullanılan coğrafi işaretli keşanı dokumaya çalışması dikkat çekti. Koçyiğit, Trabzon’a ilk kez 5 yaşında geldiğini belirterek, "Trabzon’a ilk kez 5 yaşındayken gelmiştim ve ömür boyu birçok kez geldim. O nedenle bu gelişim ilk değil ama Trabzon’da ilk kez bir Film Festivali düzenleniyor. ’İlk’ demek biraz cesaret demek. Dilerim başladığı gibi bol bereketiyle inşallah hem şehrimize hem de sinemamıza çok büyük katkılarda bulunur bu festival. O nedenle bugün buradayım, çok da mutluyum. İyi ki bu seferki gelişimde böylesine faydalı bir mekânı ziyaret etmişim. Her biri birbirinden değerli geleneksel el sanatlarımız burada tekrardan hayat buluyor. Genç kadınlar burada bu mesleği, bu sanatı öğreniyor ve yaşatmaya devam ediyorlar. Bu beni çok gururlandırdı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Burası bir yaşam merkezi. Buradan istifade eden bütün kadınları sevgiyle selamlıyorum. Daha nice nice kadınımızın bu imkânlardan yararlanmasını diliyorum" dedi.
Malatya Malatya’da DEAŞ operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheli tutuklandı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, yeni yılda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü destekçisi İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılma arayışı içinde olduğu ve yılbaşı döneminde Türkiye’de eylem/saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi. Şahsın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DEAŞ sempatizanı ile irtibat halinde olduğu tespit edildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonla Burtakuçin Malatya’da gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ’a ait yazılımlar, örgütün sözde bayrak ve flama görselleri, motivasyon amaçlı kullanılan ve örgüte katılımı teşvik eden ses dosyaları, DEAŞ mensupları ve yöneticilerine ait görsel ve videolar ile örgütsel görüşmelere dair içeriklerin bulunduğu tespit edildi. Malatya’da yakalanarak gözaltına alınan İbrahim Burtakuçin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.