GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 17:53

EYÜP`TE KORKUTAN GÖÇÜK

A
A
A
EYÜP`TE KORKUTAN GÖÇÜK

Eyüp’te atık su tüneli çalışmaları yapan İSKİ ekiplerinin çalışmalarını iddialara göre "köstebek" diye tabir edilen araçla yapması sonucu yol çökmesi ve kayma meydana geldi. Yerin 30 metre altında yapılan kazı çalışmaları bölgedeki evlere büyük ölçüde zarar verdi.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Düğmeciler Mahallesi Düğmeciler Caddesi üzerinde, Gaziosmanpaşa’dan Yenikapı’ya uzanacak olan atık su tüneli için kazı çalışması yaptı. İSKİ ekipleri, iddialara göre kazı sırasında "köstebek" diye tabir edilen aracı kullandı. Yerin 30 metre altında kazı yapan köstebek araç, yolun çökmesine ve birçok evin hasar görüp kaymasına neden oldu.
Yollarda oldukça derin ve geniş şekilde çukurlar açılırken evlerde ve duvarlarda çatlaklar meydana geldi. İstinat duvarlarının da yarıldığı ve büyük ölçüde çatladığı gözlendi. Vatandaşların şikayeti üzerine bölgeye gelen Eyüp Belediyesi’ne bağlı ekipler, incelemelerde bulunarak açılan çukurları mıcır dökerek doldurdu.
4 günden beri evlerinde meydana gelen çatlaklar nedeniyle korku içinde yaşayan vatandaşlar, yeraltından gelen iş makinesi sesi ile birlikte evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirtti.
Evinde hasar olan vatandaşlardan Ata Konuk, İSKİ’nin evimizin altından geçen bir kanalizasyon çalışması yaptığını öğrendik. Bize tünelin içinde büyük bir makaranın çalıştığını söyledikler. Bu çatlaklarda büyük bir ihtimalle bundan dolayı oldu. Evimizin altında göçük oldu ve şuan evlerimiz kayıyor. Evimdeki çatlaklar bir haftada oluştu. Geceleri belli saatlerde sürekli sesler geliyor. Binamız eski diye düşünüyorduk. Ama komşularda aynı sıkıntıyı çekince çalışmadan kaynaklandığını anladık dedi. Eyüp
belediyesinin evlerini tahliye etmeleri için kendilerine yazı yazdığını belirten Konuk, ancak
Eyüp Belediyesi ekiplerinin tahliye kararı aldığı yerler arasında 126 daireden oluşan 7 bloklu bir site de yer alıyor. Bazı bina sakinleri, kayma ve çatlaklara İSKİ’nin ’köstebek’ tabir edilen bir araçla yapılan kanalizasyon çalışmasının neden olduğunu öne sürdü.
Bu arada Eyüp Belediyesi de konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Belediye, ’’İSKİ Genel Müdürlüğü’nün yapmakta olduğu ana kolektör inşaatı sırasında Düğmeciler Caddesi’nin bazı bölümlerinde ve bölgedeki bazı binalarla, yine bazı binaların bahçelerinde çökmeler olduğu tespit edilmiştir. Yapı statiğini ilgilendirecek boyutta olup olmadığını anlamak ve can - mal emniyetini sağlama açısından konunun, daha geniş imkanlara sahip kurumlar tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi ve acil olarak bir
rapor hazırlanması gerektiği belirtilmiştir. Raporun takibi İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Düğmeciler Mahallesi Kamer Hatun Sitesi ve Düğmeciler Caddesi’ndeki son durum, hazırlanacak detaylı rapor sonrası ortaya çıkacaktır. Düğmeciler Caddesi ile Ahmet Dede Sokağın birleştiği noktada oluşan çökme ile aynı yerin bitişiğindeki binanın bahçesinde oluşan çökmeler, ilgili müteahhit firma tarafından onarılmaya başlanmıştır. Söz konusu kolektörü yapan firma ise detaylı rapor hazırlanması ve
bilirkişi tespitlerinin yapılması için mahkemeye başvurmuştur. Bu rapordan sonra çıkacak sonuca göre, ilgili binalarla alakalı kesin sonuca varılacaktır. Vatandaşların zararları, ilgili rapor çıktığında firmanın sigortası kapsamında karşılanacaktır. Eyüp Belediyesi ve İSKİ Genel Müdürlüğü konunun yakın takipçisi olup vatandaşlarımızın zarar görmeyeceği şekilde en kısa zamanda sonuçlandırılması için çalışmalarını sürdürmektedir’’ ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.