SPOR - 17 Haziran 2021 Perşembe 10:44

16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Bulgaristan’dan gümüş madalya ile döndü

A
A
A
16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Bulgaristan’dan gümüş madalya ile döndü

Bulgaristan’da yapılan Avrupa Oyunları Şampiyona’sında 16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, başarılarına başarı katarak ülkesine gümüş madalya getirdi.

Bulgaristan’da yapılan Avrupa Oyunları Şampiyona’sında 16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, başarılarına başarı katarak ülkesine gümüş madalya getirdi. Öte yandan gençler kategorisinde dünya sıralamasında başka Türk sporcu bulunmazken Milli Tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Genç Bayanlar Ağır Siklette dünya sıralamasında 1. Sırada bulunuyor.


Bulgaristan’ın Sofya kentine yapılan Avrupa Oyunları’na 40 ülkeden bin sporcun katıldığı şampiyonada 16 yaşındaki milli sporcu Sude Yaren Uzunçavdar başarılarına başarı katarak ülkesine gümüş madalya ile geri döndü. 2021 Tokyo Olimpiyatları’na giden sporcuların da katıldığı Avrupa Oyunları’nda aldığı başarıyla ülkesini gururlandıran Sude Yaren Uzunçavdar, Genç Bayanlar Ağır Siklette dünya sıralamasında 1. sırada bulunuyor. Avrupa Şampiyonu milli sporcu, yapılan son sekiz uluslararası müsabakada da final oynadı. Yedi altın madalyası bulunan genç sporcu son şampiyonada da Gümüş madalya alarak Türkiye’yi gururlandırdı.



Serkan Uzunçavdar: "Hedefimiz Dünya Şampiyonaları"


Milli antrenör Serkan Uzunçavdar genç sporcunun başarısı hakkında, "Ufak tefek sistemden kaynaklı dokunmalar yüzünden yenildik ama tabii bu bizi demoralize etmedi. Önümüz açık ve en önemlisi dünya rank sıralamasında birinci sıradayız. Genç Bayanlar Ağır Siklette de açık ara farkla birinciyiz. Başarılarımıza başarı katmak için daha çok kararlılıkla ve azimle çalışıyoruz. Hedefimiz öncelikle bu sene yapılacak olan Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Şampiyonaları. 2024 Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalya getirmeyi hedefliyoruz. Yapacağız inşallah" diye konuştu.



Sude Yaren Uzunçavdar: "En büyük destekçim ailem ve arkadaşlarım"


Başarılı genç milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar ise "Son çıktığım yedi uluslararası arenada şampiyonluk elde ettim. Geçen hafta katıldığım turnuvada finale çıkarak Avrupa Şampiyonası’na direkt gitme hakkı kazandım. Ayrıca dünya rank sıralamasında birinciyim. Avrupa rank sıralamasında ve ülke sıralamasında açık ara birinciyim. Başarı grafiğim tekvando datada. Yüzde 85’lik bir oran ve bu gerçekten çok büyük bir oran. Genellikle büyük sporcular da oluyor. Bu da katıldığım her turnuvada şampiyon olmamdan kaynaklı. Hedefim 2024’te Fransa’da yapılacak olan olimpiyatlarda şampiyon olmak. Bu sene Avrupa Şampiyonası’na direkt gitme hakkı kazandım amacım gençlerde Avrupa şampiyonu olmak. En büyük destekçim ailem ve arkadaşlarım. Aile bireylerim sporcu olduğu için beni her zaman destekliyorlar. Her koşulda yanımdalar. Onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da 222 kişiye, 33 milyon 300 bin lira evlilik kredisi desteği Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Kastamonu’da bu yıl 222 kişiye toplam 33 milyon 300 bin TL evlilik kredisi verildiğini söyledi. Kastamonu’da Aile Yılı söyleşileri kapsamında "Ailede Üç Değer: Saygı, Sabır, Sevgi" konulu konferans gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık danışmanı Yazar Erol Erdoğan konuşmacı olarak katıldı. Konferansa Kastamonu Valisi Meftun Dallı ile davetliler ve öğrenciler katıldı. "222 kişiye, 33 milyon 300 bin Türk Lirası değerinde evlilik kredisi sağlandı" Konferansın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılı Aile Yılı olarak ilan edilmesi doğrultusunda, ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik faliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti. 2025 yılı içerisinde Aile Yılı kapsamında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Köksalan, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında 222 kişiye 33 milyon 300 bin Türk Lirası değerinde evlilik kredisi sağlanmıştır. Aile eğitim programı kapsamında merkez ve ilçe sosyal hizmet merkezlerimiz tarafından toplam 3 bin 600 kişiye eğitim verildi. Merkezde 2 bin 189, ilçelerde ise bin 411 kişiye ulaşıldı. Evlilik öncesi eğitim programı kapsamında toplam 3 bin 186 kişiye eğitim verildi. Doğum yardımı olarak bin 325 hak sahibine toplam 5 milyon 725 bin 354 Türk Lirası ödeme yapıldı" dedi. Daha sonra konuşan Yazar Erol Erdoğan da, "Maalesef bu modern ve dijital dönemde hep sorunları konuşuyoruz. Hep sorunlarla ilgili kafa yoruyoruz ama çözümü konuşmaya mecalimiz kalmamış artık. İnsan iyi bir muhitte olduğu zaman iyi bir arkadaş çevresinde olduğu zaman zaten kötülüğe bir fırsat kalmaz. Onun için siz de lütfen toplumdaki olumsuz meseleleri konuşurken, sadece olumsuz meseleyi konuşmakla kalmayın ondan daha fazla enerjinizi iyi iş nasıl yapılacak, nasıl yaygınlaştırılacak, onu nasıl anlatacağız, onu nasıl toplum yaygınlaştıracağız, nefesimizi bunu harcamamız lazım. 1980’li ve 1990’lı yıllardan bir örnek vereceğim. Maalesef, hiç hayatında bağımlılık maddesini görmemiş çocuklara, gençlere bağımlılıktan kurtulma dersleri verildi. Çocuk zaten bağımlılık maddesini görmemiş. Çocuklar ekranda melankolik fotoğrafları görünce dedi ki ’nedir’ dedi ve onun peşine düştü. Bunlar merakı kamçıladı. Bağımlılıktan kurtulma derslerimiz ne yazık ki bağımlılıkla tanıştırma gibi bir sonuç ortaya çıkardı" dedi.