EKONOMİ - 13 Ocak 2012 Cuma 16:35

COTTON USA, MATESA İÇİN YENİ PİYASADA KAPILAR AÇIYOR

A
A
A
COTTON USA, MATESA İÇİN YENİ PİYASADA KAPILAR AÇIYOR

Türkiye’nin önde gelen örme, denim ve dokuma kumaş üreticilerinden biri olan Matesa Tekstil A.Ş., COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı aracılığyla geliştirdiği iş ilişkilerinin doğrudan sonucu olarak Fas ve Tunus’a rekor düzeyde yeni satış yaptığını bildirdi.
COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı 2009 yılının sonlarında, Türkiye’deki Amerikan pamuğu müşterilerinin Mısır, Fas ve Tunus’ta bulunan konfeksiyon imalatçısı şirketlerle yeni ilişkiler geliştirmelerine yardımcı olmak üzere başlatılmıştı. Bu programın Türk kumaş imalatçısı olan üyeleri, başlangıçtan bu yana neredeyse 150 yeni potansiyel müşterinin profilini almış ve satış çabalarını üretimlerine en ’uygun’ görünen bu müşterilere odaklamışlardı. Ayrıca Antalya’daki Akdeniz Tedarik Forumu
ve Fas’a yapılan Fabrika Turu gibi, Türk tedarikçilerinin Kuzey Afrikalı konfeksiyon imalatçılarıyla yüz yüze görüşmesine ve ortak bir paydada buluşmasına yönelik etkinlikler de düzenlenmişti. Bu etkinlikler ticari reklamlarla desteklenmiş ve dağıtılan her Türk program üyesini tanıtıcı interaktif bir DVD film ile desteklenmişti.
Matesa Satış ve Pazarlama Müdürü Cihangir Çalık, COTTON USA Akdeniz Tedarik Zinciri Pazarlama Programı’nın sadece kendi şirketi için 12 milyon $’ı aşkın değerde yeni satışlara sebep olduğunu bildirdi. Sonuç olarak, COTTON USA Programı’ndan destek aldıklarına memnun olduklarını ve gelecekteki Tedarik Zinciri Pazarlama programının yeni açılımlarını sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.
COTTON USA Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, dünyanın her yanından önemli tekstil tedariki ülkelerine bir dizi özel alıcı turlarını koordine ediyor. Bu etkinlikler, alıcılar ve tedarikçilerin buluşmasına imkan sağlayarak yerel tekstil endüstrisine yarar sağlamak üzere tasarlandı. Alıcılar, yalnızca davetle seçilmekte ve tedarikçiler kalifiye COTTON USA tedarikçileri olduklarından emin olmak üzere inceleniyor. Alıcılar Turları genellikle showroom ziyaretleri, fabrika ziyaretleri ve ticari fuarları
içeriyor.
Dünyanın her yanındaki ofisleriyle, COTTON USA Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, global pamuk tekstili ve giyim tedarik zincirinde artan işler için kapsamlı bir bilgi kaynağı sağlamaktadır. COTTON USA Tedarik Zinciri Pazarlama Programı, merkezi Washington D.C.’de bulunan, kar amacı gütmeyen bir ticari birlik olan Cotton Council International (CCI) tarafından yönetilmektedir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.