GENEL - 13 Ocak 2012 Cuma 17:21

CHP`Lİ VEKİLLERDEN SİLİVRİ`DE DESTEK AÇIKLAMASI

A
A
A
CHP`Lİ VEKİLLERDEN SİLİVRİ`DE DESTEK AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri ikinci Ergenekon Davası’nı izledi. CHP’li vekiller daha sonra duruşmaya verilen öğle arasında Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Nöbet çadırı alan sorumlusu Hıdır Hokka’ya destek verdi.
Hakkında açılan soruşturma konularına ilişkin Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Nöbet çadırı alan sorumlusu Hıdır Hokka’ya CHP’li Milletvekilleri Özgür Özel,Melda Onur,Mahmut Tanal,Tayfun Erdoğdu,Ümit Ülgen,Ümit Zileli ve yaklaşık 50 kişilik bir grup destek verdi.
Basın açıklaması yapan Hıdır Hokka "AK Parti iktidarı Özel Yetkili Mahkemelere karşı milyonlara ulaşan halk tepkisine karşı Silivri Cezaevini büyütmek oldu. AKP iktidarı, içinde Özel Yetkili Mahkemelere karşı mücadele platformunun çadır nöbeti eylem alanının da bulunduğu 100 dönüm araziyi kamulaştırarak cezaevi inşaatına başladı. AKP iktidarının Silivri Cezaevini 100 dönüm büyütmesi bütün yurtseverler için bir tehdittir.Bu tehdit özel görevli mahkemelere karşı ayağa kalkan kitleleri daha da kararlı hale
getirmekten başka bir işe yaramaz bakalım AKP kendisine karşı çıkan milyonlarca halkı dolduracağı bir cezaevi yapabilecek midir?" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturmaya da değişen Hokka, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nöbet çadırı ziyareti sırasında Özel Görevli Mahkemelere karşı yaptığı konuşma nedeniyle 10 Ocak 2012 tarihinde savcılığa çağrılarak ifadesi alındı ve hakkında soruşturma açıldı. Aynı ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmış Meclis’e fezleke göndermiştir. Bütün halkımızı Özel Görevli Mahkemelere karşı çadırda
nöbet eylemiyle başlattığımız mücadeleyi desteklemeye, ziyaret etmeye ve kendi illerinde ilçelerinde direnişi yaygınlaştırmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise "Bizi istedikleri yere taşısınlar, biz yine geleceğiz. Taşıdıkça bu direniş büyür, taşıdıkça çoğalır. Onun için bu sebepten dolayı üzülmeyelim. Acı olan buraya bir yeşil alan yapmak yerine Cezaevi yapmak, ama bu cezaevleri onların sonunu getirecek buna inanıyorum" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Bir ülkede cezaevlerinin sayısı artıyor ise cezaevi yetmediği için 100 dönüm bir arazi alınabiliyorsa fabrikalar kapatılıyor ve bunların yerine cezaevleri açılıyor ise bu ülkede temel hak ve özgürlükler için tehlike çanları çalınıyor anlamına geliyor. Fabrikaların açılacağı bir yerde cezaevleri mantar gibi türüyor. Hatta cezaevlerinde yer olmadığı için çoğu zamanda bazı suni sebeplerden de aflar çıkarılıyor" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir