DÜNYA - 14 Ocak 2012 Cumartesi 22:48

GALATASARAY 9`DA 9 YAPTI

A
A
A
GALATASARAY 9`DA 9 YAPTI

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, Kardemir D.Ç Karabükspor’u 5-1 mağlup ederek ligdeki üst üste 9. galibiyetini aldı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Karabükspor’a karşı savunmada fazla açık verildiği yönündeki soruları üzerine, "Bundan önceki maçlardaki oyuncularla bugünkü oyuncular aynı. Rakip pozisyona girmezse biz veririz dediler herhalde. İkisini de yapan aynı oyuncular. Son maçlarda biraz fazlalaştı. Aşırı güvenin verdiği bir şey. Olmasa iyiydi. Bizi sıkıntıya sokabilirdi. Ne kadar önünü kesmeye çalışsanız da oluyor. Yine de sahada doğru bir Galatasaray
vardı. Çabuk golü bulan ve sonuca giden bir ekip vardı. Kimse merak etmesin, 3 puan aldığımız ve farklı kazandığımız bir maçın ardından da yapılan hatalar oyuncularla paylaşılacaktır" dedi.
Terim, 20. haftayı Sarı-kırmızılı takımın 46 puanla geçtiğini belirterek, hesaplarının bu haftaya kadar tutup tutmadığı şeklindeki soruya, "90 üstü puanlarla şampiyon olduğumuz zamanlarda sorulduğunda da aynısını söyledim. Hayatım boyunca hesap yapmadım. Hesap yapmak bana doğru gelmiyor. Zaten 3 puandan başkasını hesap etmek doğru olmaz. Sadece maçlar oynandıktan sonra kazanabilirdik veya kaybedebilirdik diyebiliriz" yanıtını verdi.
Son dönemde gündeme gelen Brezilyalı Ronaldinho’yu istemediği şeklindeki haberlere değinen Terim, şunları söyledi:
"Transfer haberlerini ben de okuyorum. Hatta paylaştığımız bazı şeyler çarşaf çarşaf yazılıyor. Tek ricam var. Telefonla veya yüz yüze kiminle konuşuyorsanız, sonra beni de arayın ki size doğruları söyleyeyim. Başkan beni aradı, Ronaldinho’yu 5,5 milyon avro garanti para ve artı maç başı, 7-8 milyon avro bonservisle, minimum üç senelik sözleşme kaydıyla isteyip istemediğimi sordu. Yine Keita için benzer şekilde. Ben de, ’Başkanım 24 saat içinde döneceğim’ dedim. Sonra okuyorum, Ronaldinho’yu istemediğim
şeklinde yazılıyor. Hayretle karşılıyorum. Nasıl çıkar bilmiyorum. Sadece Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak’a aktardım düşüncelerimi. Ronaldinho dünyanın en iyi oyuncularından biri. Son kulübü Milan olduğuna göre, ben de orada çalıştığıma göre, bir istişarede bulunmam kadar doğal bir şey yok. Kişiliğiyle, karakteriyle ilgili."
Transferde kendisinin alınmasını istediği oyuncuların belli olduğunu aktararak, "Transferde benim istediğim oyuncular çok açık. Xherdan Shaqiri, Matias Suarez ve Guillaume Gillet, isimleri ortada" ifadelerini kullanan Terim, sitemli sözlerini sürdürerek, "Takviye yapmaya çalışıyoruz. Artık biz sadece ihtiyaç bölgesini söyleyeceğiz. Yönetim kimi uygun görürse oynatmaya çalışırız. Zaten alınan futbolcular başarılı olursa yönetimden, başarısız olursa hocadan bilinir" dedi.
Sercan’ın durumuyla ilgili olarak, oyuncunun özel idmanlar yaptığını aktaran tecrübeli teknik adam, "Şu an fizik, teknik ve anlayış olarak özel bir idman görüyor. Ayakta sağlam kalmayı amaçlayan, korkmayan, ayağı yere sağlam basan, bire biri iyi olan Sercan’a çok ihtiyacımız var. Benim sevdiğim tipte bir oyuncu" şeklinde konuştu.
Öte yandan, maçın son bölümünde sakatlanan Milan Baros’un durumuyla ilgili olarak ise Terim, "Yarın MR’dan önce doktorlarımız belki bir tahminde bulunabilirler ama esas durumu yarın beli olur. İnşallah bir şey çıkmaz" dedi.
Konuşmasında, Rauf Denktaş, Lefter Küçükandonyadis ve Aslı Nemutlu için baş sağlığı dileklerinde bulunan Terim, soğuk havaya rağmen maçı izlemeye gelen Galatasaray taraftarlarına da teşekkür etti.
Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander, ligde ikinci yarının ilk maçlarında iyi performans gösteremediğini belirterek, "Bunun da en büyük sebebi parmağımdan geçirdiğim ameliyattı. Aklım devamlı oradaydı. Ama bugünkü maçta acı hissetmedim ve otomatikman de iyi bir performans çıktı ortaya. Bireysel anlamda mutluyum. Onun haricinde takımın göstermiş olduğu performans ve alınan 3 puan gayet güzeldi" diye konuştu.
Kaleci Fernando Muslera ise Kardemir Karabükspor maçında iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Bugün iyi bir performans gösterdim ve bu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Sonuçta bir biz takımız. Takım olarak hedefimiz var. O hedefe giderken, takıma elimden geldiği kadar yardım etmek beni çok mutlu ediyor" dedi.
KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maçın ilk 30 dakikalık bölümünü iyi oynadıklarını dile getirerek, "İlk 30 dakikadaki oyundan memnunum. İstediğimiz oyunu oynadık ama maalesef bizim gibi takımlar kolay gol yememeli ve pozisyona girdiğinde atmalı. Geldiğimden beri biz bunu bir türlü başaramıyoruz. Galatasaray gibi bir takıma karşı 10 kişi kaldığınız zaman sonuç kaçınılmaz oluyor" ifadelerini kullandı.
Bülent Korkmaz, aldıkları farklı yenilgiye takılmadıklarını, transfer döneminin devam ettiğini kaydederek, "Önemli olan ilk 30 dakikalık oyunu 90 dakikaya yayabilmek. Bunu yapabilecek güçteyiz. ilk 30 dakikalık oyun için oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.
Korkmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerinde de bulundu.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Anıl Karaer, Galatasaray’ın karşılarında kolay bir galibiyet aldığını belirterek, "Maçın bizim için zor geçeceği belliydi. Galatasaray galibiyet serisine devam etmek istiyordu. Onlar için rahat bir galibiyet oldu. Bizim için de çok basit gol yediğimiz ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremediğimiz bir maç oldu" dedi.
Erdem Özgenç ise maçın ilk bölümlerinde girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini anlatarak, "Böylece zor bir maçı daha da zora çevirdik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ilk yarıda. Sonra bireysel hatalardan goller yedik. Aramızda yeni katılan oyuncular var, onların adapte olma zamanı var. Bundan sonraki maçları iyi geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde görüş belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Erbakan: “Hakkari’de bir belediye almak, diğer illerimizden 10 belediye almakla eş değer” Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi. Parti binasında açıklama yapan Erbakan, “Hakkari’de bir belediye almak, diğer illerimizden 10 belediye almakla eş değer” dedi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Hakkari’ye geldi. Havayolu ile Yüksekova ilçesine gelen Erbakan, ilk olarak Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan parti teşkilatına geçti. Burada parti teşkilatıyla bir araya gelen Erbakan, daha sonra beraberindekilerle karayolu ile Derecik ilçesine geçti. Yeniden Refah Partisi Yüksekova İlçe Teşkilatında konuşan Fatih Erbakan, “Burada bizlere ev sahipliği yapan değerli Hakkâri il başkanımız, değerli Yüksekova ilçe başkanımız ve Hakkari il teşkilatımıza en içten dileklerimizle teşekkür ediyoruz. Hakkari’de, Yüksekova’da bulunmakta büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Çünkü burası Selahaddin Eyyubi hazretlerinin komandolarının şehridir, bölgesidir. Anadolu’nun her zaman söylediğimiz gibi, Anadolu’nun diğer bölgelerinden, batısından asırlar önce İslam’la müşerref olmuş topraklardır. Bu bakımda inancımızla, değerlerimizle, İslam’la yoğurulmuş alimler, evliyalar yetiştirmiş yer de bizleri bahtiyar ediyor. Biz de şimdi Derecik Belediye Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Seçimlerde Derecik Belediyesini kazandık. Hakkari merkezinde yüzde 8,5 oy aldık. Hakkari’de bir belediye almak, diğer illerimizden 10 belediye almakla eş değer. Hakkari merkezde yüzde 8,5 oy almak, Erzurum’da, Kayseri’de ve Konya’da yüzde 30 oy almakla eş değer. Bu bakımdan bir teşekkür ziyaretini de aslında gerçekleştiriyoruz. Buranın zor şartlarına rağmen, imkansızlıklara rağmen seçimde Hakkari teşkilatımız büyük bir başarı gösterdi, Derecik Belediyesini aldık. Türkiye genelinde ise 3’üncü parti olduk. Oylarımızı yüzde yüzün üzerinde önceki seçime göre artırdık. Bununla beraber 63 belediyeyi kazandık. Milletimiz Refah dedi, biz de milletimizin teveccühüne layık olmak için çalışacağız. İnşallah Derecik Belediyesinde ve diğer belediyelerimizde de en güzel hizmetleri sunacağız” dedi. Genel Başkan Erbakan’a, Başkan Yardımcıları Nureddin Gül, Mehmet Kaderli, MYK üyeleri Sadık Çat, Zülküf Şeker, Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, Yüksekova İlçe Başkanı Necmettin Salim eşlik etti.
İstanbul Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 2 - Erzurumspor FK: 0 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Ümraniyespor, konuk ettiği Erzurumspor FK’yı 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 19. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Eren Tozlu’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Übeyd Adıyaman’da kaldı. 55. dakikada rakibini geçerek sol taraftan topla birlikte ceza sahasına giren Titebah’ın içeri çevirdiği topa altıpas içerisinde Emre Demir’in yaptığı tek vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0 64. dakikada sağ taraftan Orhan Ovacıklı’nın yaptığı ortada altıpas çizgisinin sol tarafında Mustafa Yumlu’nun yaptığı vuruşta savunmada Cofie’nin sonda müdahalesiyle meşin yuvarlak ona çarpıp oyuna döndü. 89. dakikada Tiago Çukur’un pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan İlhami Siraçhan Nas, sağa çekip rakibini geçtikten sonra uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 Hakemler: Süleyman Bahadır, Hüseyin Kıvanç Durmaz, Sabri Öğe Ümraniyespor: Übeyd Adıyaman, Uğur Kaan Yıldız, Cavare, Mustafa Eser, Emre Kaplan, Titebah (Muhammed Mert dk. 65), Serkan Göksu, Cofie (Diniyev dk. 85), Emre Demir (İlhami Siraçhan Nas dk. 69), Tiago Çukur, Emrecan Bulut (Bouali dk. 86) Yedekler: Abdulsamed Damlu, Melih Okutan, Saponjic, Onur Ayık, Kosoko, Batuhan Arıcı Teknik Direktör: Orhan Gençer Erzurumspor FK: Göktuğ Bakırbaş, Gürkan Varlık (Celal Hanalp dk. 46), Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Yakup Kırtay, Ufuk Budak, Özgür Sert (Furkan Özhan dk. 57), Estrela, Sefa Akgün (Alican Özfesli dk. 73), Eren Tozlu, Rosheuvel (Süleyman Koç dk. 58) Yedekler: Rıdvan Yağcı, Alperen Karaca, Hüseyin Mevlütoğlu, Muhammed Yavaş, Cengizhan Bayrak, Eren Özdemir Teknik Direktör: Hakan Kutlu Goller: Emre Demir (dk. 55), İlhami Siraçhan Nas (dk. 89) (Ümraniyespor) Sarı kartlar: Emre Demir, Emre Kaplan (Ümraniyespor)