GENEL - 16 Ekim 2021 Cumartesi 17:04

Yenikapı’da müzik eşliğinde Trabzon günleri

A
A
A
Yenikapı’da müzik eşliğinde Trabzon günleri

Yenikapı Etkinlik alanında düzenlenen Trabzon Günleri, müzik eşliğinde devam ediyor.

Yenikapı Etkinlik alanında düzenlenen Trabzon Günleri, müzik eşliğinde devam ediyor. Etkinlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından vatandaşlara karalahana çorbası ikram edildi.


Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Trabzon Tanıtım Günleri’ tüm renkleri ve yöresel lezzetleri ile devam ediyor. 17 Ekim Pazar akşamına kadar Yenikapı’da sürecek olan etkinlikte vatandaşlar hamsi, karalahana çorbası, fındık, kemençe ve horon eşliğinde tanıtım günlerinde vakit geçiriyor. Karadeniz rüzgarının estiği etkinlikte hem yöresel lezzetler görücüye çıkıyor hem de memleket hasreti çekenler, Trabzon’a ait özledikleri yemekleri bulma imkanına sahip oluyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından etkinlikte vatandaşlara ücretsiz karalahana çorbası ikram edildi. Pandemi nedeniyle geçen sene düzenleyemedikleri etkinliği bu sene düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu, bu etkinlik nedeniyle heyecanlı olduklarını söyledi. Şatıroğlu, “Bir ara karamsardık yapalım mı yapmayalım mı diye ama gerçekten insanımız çok özlemiş. Bir taraftan kardeş şehrimiz Kahramanmaraş vilayetimiz halaylarla, bir taraftan horon ve kemençelerle bu güzelliği burada bu insanlarla beraber yaşıyoruz. Trabzon etkin bir vilayet, her yerde olduğu gibi burada da etkinliğini gösteriyor. Bütün belediyelerimiz burada. Bütün sanatçılarımız burada” diye konuştu.


Trabzon’u burada yaşadığını ve Sürmeneli olduğunu anlatan Hakan Hekimoğlu isimli vatandaş, “Gaziosmanpaşa’da oturuyorum. Bu sene Yenikapı’da düzenlendiği için çok mutluyuz. Bu güzel ortamda Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin çorbasını da içiyoruz burada, karalahana çorbasını seve seve içiyoruz. Bu güzel havada Trabzon’u bize yaşattığı için büyüklerimize teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 4 - Gaziantep FK: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü’nü 4-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 51. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Visca’nın pasında Onuachu düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-2 61. dakikada Trezeguet’in ceza sahası içine ortasında Onuachu’nun vuruşunda kaleci Nita, topu çeldi. 65. dakikada ceza sahası içindeki Onuachu’nun pasında ceza yayı üzerinde Bardhi’nin şutunda top filelere gitti. 2-2 66. dakikada Visca’nın sağ kanattan penaltı noktasına doğru ortasında Onucha topu ağlara yolladı. 3-2 68. dakikada Trezeguet’in ceza sahası içine ortasında topu göğsüyle önüne alan Onuachu, düzgün bir vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Nita’nın sağından filelerle buluşturdu. 4-2 Hakemler: Direnç Tunusluoğlu, Alexs Taşcıoğlu, İbrahim Bozbey Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Batista Mendy, Denswill, Arif Boşluk, Berat Özdemir (Umut Güneş dk. 46), Bardhi, Fountas (Trezeguet dk. 46), Visca (Orsic dk. 74), Pepe (Fernandez dk. 74), Onuachu (Enis Destan dk. 79) Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Umut Bozok, Kerem Şen, Mehmet Can Aydın, Enis Destan Teknik Direktör: Abdullah Avcı Gaziantep FK: Nita, Papy Djilobodji, Arda Kızıldağ, Ertuğrul Ersoy (Ömürcan Artan dk. 84), Nicolas Nkoulou (Figueiredo dk. 76), Deian Sorescu, Salem M’Bakata, Jamiro Monteiro (Ogün Özçiçek dk. 76), Maxim, Mustafa Eskihellaç (Gradel dk. 84), Denis Draguş (Badji dk. 90) Yedekler: Mustafa Burak Bozan, Furkan Soyalp, Mirza Cihan, Markoviç, Mehmet Kuzucu Teknik Direktör: Selçuk İnan Goller: Deian Sorescu (dk. 12), Draguş (dk. 21) (Gaziantep FK), Onuachu (dk. 51, 66 ve 68), Bardhi (dk. 65) (Trabzonspor) Sarı kartlar: Maxim, Ogun Özçiçek (Gaziantep FK), Bardhi (Trabzonspor)