ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 21:03

Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti

A
A
A
Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti

Nevşehir’de başıboş gezen atlardan birisi, seyir halindeki otomobile çarptı. Kaza sonrası ot yemeye devam eden atı gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Olay bugün Merkeze bağlı Göreme beldesinde yaşındı. Edinilen bilgiye göre, beldede başıboş şekilde koşan altı attan birisi önce seyir halindeki bir otomobile, daha sonra da korkuluklara çarparak dereye düştü. Çarpma sonrasında araçta maddi hasar oluşurken, demir çitleri kırarak dereye düşen at bir süre sonra düştüğü yerden kalktı. Hiçbir şey olmamış gibi etrafa bakınan at, daha sonra dere yatağındaki otları yemeye başladı. Atın bu durumunu cep telefonu kamerası ile görüntüleyen vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine kaza yerine veteriner çağırıldı. Yapılan kontrolde atın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tekrar doğaya bırakılan at bir süre sonra gözden kayboldu.



Otomobile çarpan at hiçbir şey olmamış gibi ot yemeye devam etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Başkan Güler: “Engellilerimiz bize emanet” Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, engelli bireylerin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Sizler için yapmayacağımız şey yok, yeter ki sizin yüzünüz gülsün” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Otağı’nda Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Ordu Valisi Muammer Erol ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi, engelli bireylerin annelerine çiçek takdim etti. Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını söyledi. Amaçlarının engelli bireylerin her zaman yüzünü güldürmek olduğunu ifade eden Güler, “Biz Ordu olarak büyük bir aileyiz. Bu ailenin en önemli fertleri ise annelerimiz ve kıymetli engelli kardeşlerimiz. Onlar bizlere emanet. Bizler bu değerli emanete layık oldukları ortamları oluşturmak istiyoruz. Sizler için yapmayacağımız şey yok. Yeter ki sizin yüzünüz gülsün. Hayat dinamik bir şekilde devam ediyor ve hiçbir şey sınırlı değil. Bu sebeple yeni tekliflerinizi ve yeni önerilerinizi dikkate alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim için önemli kavram Allah’ın rızası. Bunu da sizin yüzünüzü güldürerek ve gönül köprüleri kurarak gerçekleştireceğiz. Her zaman olduğu gibi bugünde bir aradayız. Allah ağzımızın tadını bozmasın” diye konuştu. Programa katılan engelli bireyler ise kendilerine verilen hizmetlerden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Ankara Ülkemizde 2024 yılı Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, nisan ayı sıcaklık verilerini açıklayarak, "Ülkemizde 2024 yılı Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, nisan ayı sıcaklık verilerini açıklayarak, "Ülkemizde 2024 yılı Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre Nisan ayında sıcaklık ortalaması 16,6 derece oldu. Sıcaklıklar, ortalamaların 4,3 derece üzerinde seyretti" dedi. Bakan Özhaseki, en düşük sıcaklık değerinin eksi 9,4 santigrat derece olarak Kayseri’nin Sarız ilçesinde, en yüksek sıcaklık değerinin ise 38,9 santigrat derece ile Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ölçüldüğünü de belirtti. Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 6, 9 ve 12 aylık kuraklık analizlerinin sonuçlarını da paylaştı. Buna göre; Kasım 2023 ile Nisan 2024 tarihleri arasındaki 6 aylık dönemde Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nin tamamında, Güney ve İç Ege ile Orta Karadeniz’de değişen şiddette meteorolojik kuraklık izlendi. "Ülkemizde yer yer orta şiddetli kuraklık izlendi" Ağustos 2023 ile Nisan 2024 tarihleri arasındaki 9 aylık meteorolojik kuraklık değerlendirmesinde Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nin güney ve batı kesimlerinde, Güney ve İç Ege ile Orta Karadeniz’de değişen şiddette meteorolojik kuraklık yaşanırken; Mayıs 2023 ile Nisan 2024 tarihleri arasındaki 12 aylık dönemde de Antalya’nın Finike, Kaş, Elmalı ve Korkuteli ilçeleri ile Karaman, Kahramanmaraş ve çevrelerinde orta şiddetli; Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Ordu çevrelerinde ise hafif şiddette meteorolojik kuraklık izlendi. "Türkiye genelinde yağışlar yüzde 3,9 arttı" Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türkiye genelindeki 220 günlük yağış değerlendirmesine de yer vererek, "1 Ekim 2023 ile 8 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde yağışlar yüzde 3,9 arttı" dedi. Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri hariç tüm bölgelerde, yağışlarda mevsim normallerine göre artış yaşandığını belirten Bakan Özhaseki, en fazla yağış artışının ise yüzde 27 ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştiğini kaydetti. "İklim değişikliğine karşı mücadele etmek hepimizin görevidir" Bakan Özhaseki açıklamasında, "İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve çocuklarımıza sürdürülebilir bir yaşam sağlayabilmek için iklim değişikliğine karşı, tüm dünyada hep birlikte, el ele vererek mücadele etmek hepimizin görevidir" dedi.
Gaziantep GAÜN öğrencileri tüketici hakları için sahaya indi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programı birinci sınıf öğrencileri Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan tarafından yürütülen ‘Tüketici Hakları Bilincinin Geliştirilmesi’ temalı Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında, Gaziantep’te vatandaşlara dönük tüketici hakları ile ilgili bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan öğrenciler proje sürecinde öncelikle tüketici haklarının hukuki boyutu hakkında eğitim çalışması yapıp konuyu teorik düzeyde öğrendi. Tüketicinin korunması hakkında kanunun ve ilgili mevzuatın tüketicilere sağladıkları haklar öğrenildikten sonra her bir öğrenci bir tüketici hakkı konusunda bir el broşürü hazırladı. Broşürler hazırlanırken tüketicilerin günlük yaşamlarında en çok ihtiyaç duydukları pratik bilgilerin açık ve anlaşılır bir şekilde hazırlanmasına özen gösterildi. Broşürlerde özellikle mesafeli sözleşmeler, yüz yüze satışlar, cayma hakkı, tüketicinin seçimlik hakları, tüketici hakem heyetine yazılı ve e-devlet üzerinden başvuru hakkı, tüketici mahkemesine başvuru hakkı gibi bilgilendirmelere ağrılık verildi. Hazırlanan broşürler daha sonra Gaziantep merkezde saha çalışması ile rastgele belirlenen vatandaşlara dağıtılarak anlatıldı. Ayrıca tüketici hakları ile ilgili olarak vatandaşlarca sorulan sorular cevaplandırıldı. Proje ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Ali Balkan, “Tüketici hakları günlük yaşamda en çok ihtiyaç duyulan ancak sadece bir sorun yaşandığında araştırılan haklardır. Tüketici hakları konusunda asgari düzeyde bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Bu etkinlikle ile amacımız hedef kitlemize en çok ihtiyaç duydukları tüketici haklarının kullanımı noktasında pratik bilgi vermektir. Öğrencilerimiz bu projede görev alarak öncelikle kendileri tüketici haklarını öğrendiler. Sonrasında ise bu bilgileri kullanıp bizzat hazırladıkları bilgi broşürlerini vatandaşlarla paylaştı ve toplumsal duyarlılık projemizi amacına ulaştırmaya çalıştılar” dedi. TDP etkinliği ile ilgili konuşan GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, “Tüketici hakları gibi her zaman ihtiyaç duyulan bir alanda halkı bilgilendirmeye dönük yapılan proje etkinliğini yerine getiren katılımcı öğrencilerimizi tebrik ederim” diye konuştu.