ASAYİŞ - 23 Kasım 2021 Salı 17:01

10 yıl önce Güldane Yılmaz’ı öldüren Osman Biçer’e mahkemeden ‘takdiri indirim’

A
A
A
10 yıl önce Güldane Yılmaz’ı öldüren Osman Biçer’e mahkemeden ‘takdiri indirim’

Büyükçekmece’de 10 yıl önce eşi Osman Biçer tarafından öldürülen Güldane Yılmaz cinayetine ilişkin davada karar açıklandı.

Büyükçekmece’de 10 yıl önce eşi Osman Biçer tarafından öldürülen Güldane Yılmaz cinayetine ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilen Osman Biçer’in saygılı tutumunu, pişmanlık göstermesini, suçunu ikrar etmesini göz önünde bulundurarak cezasını müebbet hapse düşürdü. Öte yandan Osman Biçer son savunmasında gözyaşlarına boğularak “Kimse kimseyi boş yere öldürmez” dedi.


Büyükçekmece’de meydana gelen olayda, 10 yıldır kendisinden haber alamayan Güldane Yılmaz’ın yakınları bir televizyon programına katılıp kayıp başvurusunda bulunmuştu. Maktül Güldane Yılmaz’ın kaybolmasının ardından başka birisi ile evlenen eski eş Osman Biçer, cinayeti itiraf ederek tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede Osman Biçer’in ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması talep edilmişti. Sanık Osman Biçer’in yargılandığı davada karar açıklandı.


Bakırköy 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Osman Biçer hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı. Duruşmada cumhuriyet savcısı geçtiğimiz celse sanık Osman Biçer’in ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına ilişkin mütalaasını tekrar ettiğini söyledi.



Sanık savunmasında gözyaşlarına boğularak “Kimse kimseyi boş yere öldürmez” dedi


Savunması sorulan tutuklu sanık Osman Biçer ise gözyaşlarına boğularak “Pişmanım. Ben çok uğraştım eşimle. Eşim bana yapmayacağım dedi. Ama beni aldattı. Bana komşum ‘eşin sürekli telefonda konuşuyor’ dedi” diye konuştu.


Mahkeme başkanı bunun üzerine sanığa “Sen de bunun için mi öldürdün?” diye sordu. Sanık Osman Biçer ise “Hayır beni aldatıyordu, bana hakaret ediyordu. Ne yaptığımı bilmiyorum. Çok pişmanım. Yuvamın yıkılmaması için çok emek gösterdim. Kimse kimseyi boş yere öldürmez” dedi.


Cezada indirim uygulandı


Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Osman Biçer’in önce ‘tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasına hükmetti. Sanığın duruşmada mahkeme heyetine saygılı tutumunu, pişmanlık göstermesini ve suçunu ikrar etmesini göz önünde bulunduran mahkeme, takdiri indirim uygulayarak cezanın müebbet hapse düşürülmesine karar verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray Kadın Futbol Takımı şampiyon oldu Galatasaray Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında evinde oynadığı ALG Spor’u 2-0 mağlup etti ve şampiyon oldu. Sarı-kırmızılılar kadın futbol branşında ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında Galatasaray Petrol Ofisi Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ALG Spor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 21. dakikada Eda Karataş’ın attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda Galatasaray’da 67. dakikada Kristina Bakaradze kırmızı kart gördü. Müsabakanın geri kalanını 10 kişi oynayan sarı-kırmızılılar 90. dakikada da Kipoyi’nin attığı golle maçı 2-0’lık skorla kazandı. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar 23 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle aldığı 71 puanla sezonu şampiyon tamamladı. Aslan, kadın futbol branşında ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. 2021-2022 sezonunda kurulan kadın futbol takımı, geçtiğimiz yıl normal sezonu grubunda lider tamamlamış, yarı finalde ise Fenerbahçe’ye elenmişti. Müsabakanın sona ermesinin ardından Galatasaraylı futbolcular ile teknik ekip büyük sevinç yaşadı. Futbolcular daha sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki tribünlerini tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftalar da şampiyonluk beraber kutladı. Mücadeleyi Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, erkek futbol takımından Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Günay Güvenç ve Eyüp Aydın da takip etti.
Ankara Bakan Yerlikaya: "15’i uluslararası toplam 469 organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.