- 13 Ocak 2022 Perşembe 14:34

Başakşehir’in satranç şampiyonları belli oldu

A
A
A
Başakşehir’in satranç şampiyonları belli oldu

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları kapsamında Başakşehir’deki ortaokullar arasında düzenlenen satranç turnuvası, final karşılaşmalarıyla tamamlandı.

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları kapsamında Başakşehir’deki ortaokullar arasında düzenlenen satranç turnuvası, final karşılaşmalarıyla tamamlandı. 980 öğrencinin katıldığı turnuvanın erkekler kategorisinde TOKİ Kayaşehir Ortaokulu’ndan Ataberk Kırcan, kızlarda ise Emlak Konut Abdülhamid Han Ortaokulu’ndan Mina Şekerci birinci oldu.


İstanbul Gençlik Oyunları’nda Başakşehirli ortaokul öğrencilerinin katıldığı satranç turnuvasının finalleri, Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda gerçekleştirildi. Başakşehir’deki ortaokullardan 980 öğrencinin katılımının sağladığı turnuvanın final karşılaşmalarında nefesler tutuldu.


Finallerde nefesler tutuldu


Heyecanının yüksek olduğu turnuvada erkekler final karşılaşması yaklaşık 40 dakika sürdü. TOKİ Kayaşehir Ortaokulu’ndan Ataberk Kırcan, Başakşehir Uğur Okulları’ndan Burak Ege’yi yenerek turnuvayı birincilikle tamamladı. Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu’ndan Abdullah Amir Khanov üçüncü oldu.


Kızlarda ise Emlak Konut Abdülhamithan Ortaokulu’ndan Mina Şekerci birinci, Şahintepe İmam Hatip Ortaokulu’ndan Hatice Aksu ikinci, Güvercintepe Ortaokulu’ndan Zeynep Arslan üçüncü oldu. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları törenle verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de kavgaya müdahale eden polislere saldıran şahıs kamerada İzmir’in Bornova ilçesinde kavga ihbarına giden polis ekipleri, kavgaya karıştığı öğrenilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Polislerden birine kafa atan ve daha sonra müdahale eden diğer polislere de yumruklarla saldıran genç, zor kullanılarak gözaltına alınırken, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay gece saatlerinde Bornova Küçükpark Meydan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kavga ihbarına giden polis ekipleri tarafları ayırarak olaya müdahale etti. Bu esnada kavgaya karıştığı öğrenilen E.O.D. (25), polis ekiplerine zorluk çıkarttı. Gözaltına alınacağı esnada kendisinin yanına giden bir polisin kaskına kafa atan E.O.D., daha sonra kendisine müdahale eden polislere de yumruklarıyla saldırdı. Polislere saldıran genç daha sonra gözaltına alınarak emniyete götürülürken, saldırıya uğrayan polis memurlarının da kendisinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Saldırı anları kamerada Öte yandan yaşanan kargaşa, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde E.O.D.’nin kendisine müdahale eden polislere direnmesi, polislerden birinin kaskına kafa atması ve diğerlerine yumruklarla karşılık verdiği anlar görüntülendi. Öte yandan görüntülerde E.O.D.’ye polis ekiplerinin müdahale etmesi ve gözaltına alınarak götürüldüğü anlar da yer aldı.